Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Nordisk Film melder ud om Palads: Det kan der ske med biografen i fremtiden

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Der er dem, der elsker den, og så er der dem, der ikke kan udstå synet af den.

Den farvestrålende Palads Biograf midt i København deler vandene, og det har længe været til diskussion, hvad der skal ske med bygningen i fremtiden.

Mens nogle mener, at biografen bør rives ned, så der i stedet kan blive plads til et moderne højhus, mener andre, at Palads bør bevares grundet bygningens historie og den karakteristiske facade dekoreret af Poul Gernes.

Nu har Nordisk Film Biografer ansøgt Københavns Kommune om at få udarbejdet en ny lokalplan for området, som skal gøre det muligt at modernisere biografen.

Det skriver Nordisk Film Biografer i en pressemeddelelse.

Vil modernisere Palads

Hos Nordisk Film ønsker man, at moderniseringen skal ske i respekt for Palads’ omgivelser og i dialog med biografens gæster og københavnerne.

“Palads er en historisk biograf. Den er en af Danmarks største og ældste biografer og har gennem mere end 100 år dannet rammen om store filmoplevelser,” siger Asger Flygare Bech-Thomsen, adm. direktør i Nordisk Film Biografer og fortsætter:

“Det var her, københavnerne så nogle af historiens første biograffilm – og det er her, vi også i fremtiden ønsker at give vores gæster storslåede filmoplevelser i verdensklasse. Men for at kunne det, skal Palads moderniseres, så vi kan skabe den helhedsoplevelse, vores gæster forventer af en moderne biograf.”

Ny teknologi er nødvendig

Ifølge Nordisk Film er ny teknologi, der styrker billede og lyd, bedre stole og større sale noget af det, der skal skabe rammerne for, at Palads også i fremtiden kan byde inden for til store filmoplevelser.

For selvom mange synes, at Palads stadig er både hyggelig og charmerende, er der behov for bedre forhold i biografen

“Vi ønsker at skabe en ny, moderne og levende biograf, der respekterer det Palads, mange holder af. Derfor vil vi invitere til dialog, så alle, der elsker film og brænder for Palads, kan bidrage med input – så vi kan få skabt en biograf, der også i fremtiden kan danne rammerne om storslåede filmoplevelser,” siger Asger Flygare Bech-Thomsen.

Nordisk Film ønsker, at man starter på en frisk, og denne gang præsenteres ingen færdig plan for projektet.

I stedet skal flere tages med på råd, og så ønsker Nordisk Film, at der skal være fokus på såvel det omgivende byrum som på bæredygtighed.

Samtidig skal de indendørs faciliteter være i top med plads til ny teknologi, mere rummelige, komfortable stole og større sale og lærreder.

Et samlingspunkt i Indre By

Fremtidens Palads skal desuden bidrage til udviklingen af Axeltorv, så Palads og Axeltorv i højere grad kan blive et samlingspunkt i Indre By.

Udviklingen af Palads sker i samarbejde med COBE Arkitekter.

Godkender Københavns Kommune Nordisk Film Biografers ansøgning om at påbegynde arbejdet med at udvikle en ny lokalplan, vil Nordisk Film Biografer i løbet af i år invitere interesserede til dialog.

Herefter vil man udarbejde skitseforslag, der kan forelægges Københavns Kommunes politikere.

Del artikel

Andre læser også