Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ugens tip: Nørrebro-butik gemmer på smukke sager og en fantastisk historie

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Green Living på Nørrebro. Foto: Camilla L. Stahlschmidt
Green Living på Nørrebro. Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Hver mandag bringer vi dig Ugens tip her på MigogKbh, for vi er vilde med at fortælle om vores favoritsteder i og omkring byen.

Tidligere har Ugens tip bragt dig forbi blandt andet en asiatisk dessertcafé, en imponerende gåtur på et særligt tag og et museum med et sjovt børneunivers.

Nu tager vi dig med til Nørrebro, hvor du skal træde godt i pedalerne for at komme langt ud ad Nørrebrogade.

Tæt på Nørrebro Station ligger en lille butik, som du bør besøge næste gang, du skal købe en gave til en ven i byen eller pifte din københavnerlejlighed op med farverigt interiør.

Tager bæredygtighed seriøst

Adressen Nørrebrogade 218 huser forretningen Green Living, og som navnet antyder, er det grønne og bæredygtige i fokus her.

Bæredygtighed er et af de hotteste buzzwords, som mange forretninger smider om sig med i disse tider, men ikke alle steder tages begrebet så seriøst som hos Green Living.

Plakater hos Green Living på Nørrebro. Foto: Camilla L. Stahlschmidt

I den lille forretning, som åbnede for et par år siden, står indehaver Maria Mawla.

Hun er møbelsnedker og forstår at udnytte overskudmaterialer, så de bliver til smukke sager som lamper, hylder og andre møbler – og hun forstår at aktivere lokale kræfter, bruge sit netværk og sin kreativitet, og så sætter hun tanker i gang hos sine kunder.

Med særdeles god samvittighed

I den lille butik kan du ikke kun købe Maria Mawlas kreationer, men også produkter, som er blevet til gennem lokale og sociale projekter.

På en lokal systue laves børnetøj af stofrester fra en dansk stoffabrik, og et andet sted på Nørrebro syr en lokal iværksætter tasker af kasseret stilladsplastik, mens der et tredje sted trykkes plakater med Nørrebro-motiver på bæredygtigt papir.

Alt, der sælges i den lille butik, skabes af overskudsmaterialer, som ellers ikke ville blive udnyttet, eller indkøbes med bæredygtighed og fairtrade for øje.

Green Living på Nørrebro. Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Du kan blandt andet købe håndvævede pudebetræk, som er blevet til på et socialøkonomisk væveri i Indien, eller håndflettede tasker fra Kenya. Ligeledes produceret under ordentlige forhold og til fair lønninger.

Småt men flot

Idéen er, at man skal kunne indrette sit hjem flot, bæredygtigt og med god samvittighed, selv om man bor småt og ikke har det store indretningsbudget.

Green Living er med andre ord et oplagt sted at finde unikke detaljer til boligen eller en helt særlig gave til en god ven.

Du finder ikke noget lignende andre steder i København, og du kan være sikker på at få gode historier med på vejen, når du møder Maria Mawla i butikken.

Læs mere og se nogle af Green Livings produkter på green-living.dk.

Hvad: Green Living
Hvor: Nørrebrogade 218, København N
Hvornår: Se åbningstiderne her

Del artikel

Andre læser også