Smørrebrødseliten er vokset: Norrlyst serverer moderne variationer

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Norrlyst Foto Mathilde Mågård Hansen
Norrlyst Foto Mathilde Mågård Hansen

Danskerne elsker virkelig smørrebrød, og MigogKbh er ingen undtagelse.

Vi har besøgt byens nye smørrebrødsfavorit, Norrlyst, og de lægger sig altså stærkt i feltet af Københavns eksklusive frokostelite.

Har du ikke allerede læst Københavns ukronede smørrebrøds konge, Ole Troelsøs, nye bog om smørrebrød så kan vi også godt afsløre, at du finder restauranten her blandt de bedste – og det er blot inden for det første år efter deres åbning.

Det er også svært ikke at elske hele menukortet, og har du ikke allerede besøgt Norrlyst, så er det altså bare med at få bestilt bord.

Norrlyst Foto Mathilde Mågård Hansen

Sæsonbestemt smørrebrød

I de hyggeligste kælderlokaler på Kompagnistræde finder man Norrlyst.

Indretningen er rustik og charmerende men smørrebrødet – det fortjener sin helt egen fortælling.

Det er nemlig fyldt med smag, følger altid den pågældende sæson og tager udgangspunkt i nordiske råvarer som for eksempel kantareller.

”Vi går meget op i friskheden, og at det altid er sæsonbestemt,” fortæller Bjarke Just Nielsen bag Norrlyst.

Og især friskheden smages tydeligt.

Norrlyst får nemlig deres råvarer fra velkendte (og ikke mindst anerkendte) Fiskerikajen, Kiselgården, Hopballe Mølle og fra Grambogård.

Urterne plukker de dog selv eller får leveret fra mindre lokale leverandører, og dem der ikke bruges i maden, bruger de gerne til deres hjemmelavede snaps.

Norrlyst Foto Mathilde Mågård Hansen

Innovative smørrebrødsentusiaster

Udover bare at smage afsindigt godt så er smørrebrødet hos Norrlyst formentlig også noget, som du ikke har smagt før.

Stilen er nemlig alle de moderne serveringer, som du kender – men så lidt i nye klæder.

”Jamen, egentlig så er vi bare nogle ægte smørrebrødsentusiaster. Vi ville bare gerne lave vores eget take på det.

Vi kan bare godt lide at lave mad, som vi gerne selv vil spise og som er af højeste kvalitet på produkt og smag,” forklarer Bjarke Just Nielsen.

Norrlyst Foto Mathilde Mågård Hansen

Hos Norrlyst kan du naturligvis få en sildemad, men silden er i stedet varmrøget, og så serveres den med løgmayonnaise og sprød kartoffel.

Den klassiske rødspætte med rejer er skiftet ud med saftig og sprød kulmule og en smagfuld urteemulsion.

Hele kortet bærer præg af moderne variationer af smørrebrød – og vi elsker det.

Til maden serverer Norrlyst naturligvis gerne en snaps, og langt de fleste er hjemmelavede og koster blot fra 65 kr.

Er du ikke til snaps, så kan du i stedet forkæle dig selv med en hjemmelavet lemonade.

Til aften præsterer de et stabilt aftenkort med bl.a. tatar, kulmule og stegt okse.

Norrlyst Foto Mathilde Mågård Hansen

Restauranten og køkkenet er småt og personligt i den charmerende kælder, og det er lidt smørrebrødsmagi, som de får skabt derude.

Der er ingen tvivl om, at København har et stærkt felt af smørrebrød, men vi kårer hermed en ny spiller, som på alle måder lægger sig i toppen.

Hvad: Norrlyst
Hvor: Kompagnistræde 8, 1208 København K
Hvornår: Mandag-lørdag: 12.00 – 00.00 (køkkenet lukker kl. 21). Pt. begrænset åbningstid til kl. 22.
Hvor meget: Smørrebrød fra 90-125 kr. Frokostmenu med to stykker valgfrit smørrebrød og 1 valgfri ost eller dessert
Hvordan: Reserver bord lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram