MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ikke sparet på noget: Nu åbner ny hot italiener i Indre By

Af Mathilde Mågård Hansen
Køkkenchef Andrea Calducci i det åbne køkken. Foto Jonas Pryner Andersen
Køkkenchef Andrea Calducci i det åbne køkken. Foto Jonas Pryner Andersen

Den 31. marts åbnede den italiensk/japanske restaurant Levi med markant køkkenchef bag roret, topdesignet spisesal og erfarne folk med international erfaring på Ny Østergade i Indre By.

Ambitionen er at tage den københavnske gå-ud-scene et niveau op.

Glæd dig til masser af god vin fra nogle af de bedste sommeliere i branchen, lækre italienske retter og gode priser i mellemlejet.

Vi er allerede på vej!

Tortelli med blæksprutte og tomat. Foto Jonas Pryner Andersen

Italiensk i topklasse

Der er ikke sparet på noget på Københavns nye italienske/japanske spisested Levi, der ligger på det solrige hjørne mellem Ny Østergade og Store Regnegade.

Restauranten havde første åbningsdag den 31. marts.

Levi er designet fra top til bund af Johannes Torpe, der også er medstifter.

Der er hentet speciallavede stole hjem fra italienske Moroso, danske Kvadrat står for de akustikvenlige tekstiler, mens Anker&Co sørger for belysningen.

Og udenfor vil der være udendørsservering og eftermiddagssol, når foråret skinner ind over byen.

Køkkenchefen hedder Andrea Calducci og har en fortid hos den trestjernede The Fat Duck i London og en perlerække af toprestauranter i Europa og Asien.

Efter flere år i Shanghai er han flyttet til København for at skabe sit eget madunivers og skabe den restaurant, han og de tre stiftere savner i København.

”København er med rette blandt de mest hypede madbyer i verden. Levi bliver stedet, vi selv har savnet i byen. Og det handler ikke om gourmet eller én specifik ting – det er i helheden.

Lokationen, fusionen af det italienske og japanske, designet, baren, vinen – atmosfæren og det internationale snit. Alt hænger sammen på en måde, som jeg personligt aldrig har oplevet før i København,” fortæller en af de tre grundlæggere og restauratør, Jesper Boelskifte (tidl. MASH, Le Sommelier, Umami).

Jesper Boelskifte hiver både sake og sangiovese ned fra vinhylderne på Levi. Foto Jonas Pryner Andersen

Fra sashimi til risotto – og vin

Menuen afspejler Andrea Calduccis evner udi det italienske, som inspireres og forfriskes af den japanske tilgang til råvarer og tilberedning.

Gæsterne kan glæde sig til serveringer som jomfruhummer-sashimi med gremolata, havtasketempura og blæksprutte med favabønner, men også ærkeklassiske kombinationer som risotto med ærter og stracciatella og lammebryst med salsa verde.

Priserne spænder fra cirka 100 til 250 kroner for retterne og placerer Levi i det tilgængelige mellemleje.

Det er også muligt at få deres omakase-menu, som i Japan betyder ”op til dig”, hvor kokken får frie hænder til at servere sine favoritter.

Østers a la Levi. Foto Jonas Pryner Andersen

Det er dog ikke kun køkkenkunsten, der trækker, for bag Levi står to af Danmarks mest kyndige vinfolk i form af Jesper Boelskifte og Peter Trauboth (tidl. rådgiver for Alchemist og Geranium).

De har brugt år på at fylde kælderen med de vine, de selv elsker – uden, at det skal være utilnærmeligt eller kostbart.

”I Italien er vin noget helt umiddelbart og en fast del af livet. Det er en selvfølge, at der står en flaske på bordet – og den smager godt.

Det er der, vi gerne vil hen med vinoplevelsen på Levi – ingen lange taler, men bare afsindig god vin og vejledning,” siger Jesper Boelskifte, der også har skabt Danmarks nok største udvalg af grappa.

”Levi er jo opkaldt den italiensk grappamester Romano Levi, som har været stor inspirationskilde for mig. Grappa er symbolet på det gode måltid i Italien og derfor er der også rig mulighed for at slutte på italiensk manér med nogle af de allerbedste flasker – også Levis egne,” siger Jesper Boelskifte.

Levi holder åben til frokost og aften – undtagen søndagen, hvor der kun er aftenservering.

Hvad: Restaurant Levi
Hvor: Ny Østergade 24 i Indre København
Hvornår: Åben mandag-lørdag kl. 11.30-01 og søndag kl. 17-01
Hvordan: Læs mere, se menuen og book bord lige her