MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Nu er isen sikker på Sankt Jørgens Sø og i Ørstedsparken

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Ursula Bach, Københavns Kommune
Foto: Ursula Bach, Københavns Kommune

Nogle københavnere har ikke kunnet holde sig tilbage fra at gå på Søerne på trods af advarselsskilte, mens andre i spænding har ventet på en melding fra kommunen om, at isen er sikker.

Og nu kom den endelig!

Lørdag formiddag meddeler Københavns Kommune, at isen på Sankt Jørgens Sø – altså den tættest på Planetariet og Gammel Kongevej – er åben, og det samme gælder isen i Ørstedsparken i Indre By.

Bemærk isen kun er åben på den nordlige del af søen.

Københavns Kommune fortæller også, at de lige nu er i gang med at måle isens tykkelse på Peblinge Sø og i Østre Anlæg, og man kan derfor holde sig opdateret via kommunens hjemmeside, hvor det vil fremgå, hvilke steder det er tilladt at færdes på isen.

Hold øje med de blå skilte, hvor der står “Færdsel på isen tilladt” – så er du sikker på, at isens tykkelse er målt og godkendt til at gå på.

Selv når det er tilladt at gå på isen, skal du være opmærksom på følgende:

  • Brug din sunde fornuft. Vejret kan pludselig slå om og ændre på isens tykkelse
  • Isen skal være 16-18 cm tyk, før kommunen kan give tilladelse til, at man må gå på isen. Men tykkelsen er kun passende til skøjteløb og gåture. Der kan stadig opstå farlige situationer, hvis mange mennesker går sammen ud på isen, eller hvis du danser eller hopper på isen
  • På mange søer bliver det aldrig tilladt at gå på isen. Erfaringerne viser, at de ikke kan blive sikre nok. Isen i havnen og ved kysterne vil aldrig blive sikker is.

.

Del artikel

Andre læser også