MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Afslører ny lokation: Nu flytter københavnsk musikfestival

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Syd For Solen. Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Syd For Solen. Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt

For to år siden så en ny festival dagens lys i København.

Navnet på festivalen er Syd For Solen, og i både 2022 og 2023 fandt den sted i Søndermarken på Frederiksberg.

Men når Syd For Solen løber af stablen næste sommer, bliver det i nye omgivelser, for festivalen flytter.

Det oplyser Syd For Solen i en pressemeddelelse.

Den ny lokation bliver Valbyparken, og ifølge arrangørerne giver det nye muligheder for at gøre festivalen endnu bedre.

”Vores ambition har fra dag ét været at skabe en drøm af en festival, der bringer musik med internationalt format til København og som er vores hovedstad værdig,” fortæller Nikolaj Thorenfeldt, der er CEO i smash!bang!pow!, som arrangerer festivalen, og fortsætter:

“Det har været helt fantastisk at begynde det eventyr i Søndermarken, men for at øge den samlede kvalitetsoplevelse for publikum skal der nu en anden smuk og grøn ramme til – en ramme, med mulighed for alt det, vi gerne vil give publikum oven i de fantastiske musikoplevelser.”

“Det får vi optimale betingelser for i Valbyparken. Vi går ikke på kompromis med den intime stemning og den hygge og nærhed, som både publikum og vi selv forbinder med Syd For Solen. Vi giver den bare bedre mulighed for at udfolde sig med langt bedre logistiske forhold,” siger Nikolaj Thorenfeldt.

Kritik trods succes

Selvom publikum var begejstrede for Syd For Solen, og festivalen var velbesøgt både i 2022 og 2023, har der også været kritik af arrangementet.


Dels klagede naboer over støj fra koncerterne på festivalen, og ved afviklingen i 2023 meddelte Zoologisk Have, som er nabo til Søndermarken, at man havde været nødsaget til at give nogle af dyrene beroligende medicin, mens musikken spillede.

Om klagerne og kritikken er årsag til flytningen, oplyser Syd For Solen dog ikke.

Samtidig med, at festivalen flytter til Valbyparken, flyttes tidpunktet for begivenheden også.

Tidligere blev Syd For Solen afholdt i begyndelsen af juni, men nu rykkes festivalen til august, og næste års datoer bliver således 8., 9. og 10. august.

”Vi har samtidigt valgt at flytte festivalen fra start-juni til august, ganske enkelt fordi vi gerne vil være et fyrtårn og noget at se frem til, når københavnerne vender hjem fra ferie og tilbage til deres venner og det gode byliv igen,” udtaler Nikolaj Thorenfeldt og tilføjer:

“Når vi siger ‘Musik til København’ er det en hyldest til vores by, til alle der bor her og til den musik, som samler os. Vi vil være sommerens sidste festival under solen, før hverdagen banker på, og musikken rykker indendørs på byens spillesteder igen.”

“Vi er meget snart klar til at løfte sløret for de første navne til SYD FOR SOLEN 2024, og vi glæder os glæder helt vildt til august 2024”, siger Nikolaj Thorenfeldt.

Festivalen foregår over tre separate dage, hvor hver dag har sit eget musikalske særpræg.

Tidligere har blandt andre The National, Liam Gallagher, First Aif Kit, The War On Drugs, Iggy Pop og Warpaint gæstet Syd For Solen.

Del artikel

Andre læser også