MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu genåbner DAC: Glæd dig til udstillinger og byens fedeste tagterrasser

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
DAC - Dansk Arkitektur Center. Foto: Rasmus Hjortshøj, PR
DAC - Dansk Arkitektur Center. Foto: Rasmus Hjortshøj, PR

Endelig begynder København at ligne sig selv lidt igen, når museer og kulturoplevelser atter kan slå dørene op.

Et af de steder, du igen kan besøge fra 21. april, er Dansk Arkitektur Center – eller blot DAC, som mange københavnere kalder det, og der er god grund til at glæde sig.

DAC holder til i BLOX ved havnefronten, og udover den imponerende bygning, som er en oplevelse i sig selv, har stedet masser at byde på for både store og små.

Ny udstilling tager dig med bag facaden

DAC er klar til at lade besøgende gå på opdagelse i en ny udstilling, der skiller sig ud ved ikke blot at fokusere på de gode eksempler på dansk arkitektur, men også dykker ned der, hvor det ikke er gået helt som planlagt.

Udstillingen hedder “Bag Facaden”, fordi den viser de besøgende noget af den arkitektur, vi ofte kun kender udefra, og den viser, hvad der er på spil for os som mennesker.

På den måde får man et unikt indblik i, hvad der foregår bag kulisserne, når arkitekter og byplanlæggere skaber de byrum og bygninger, vi færdes i og omgiver os med.

DAC genåbner 21. april med masser af oplevelser. Foto: Rasmus Hjortshøj

Her er tale om en udstilling, som inddrager DAC’s gæster, idet den er bygget op som en teaterscene med forskellige scenografier, kapitler og historier.

De forskellige dele kan opleves uafhængigt af hinanden, men til sammen skaber de én fortælling og lægger op til diskussion og refleksion.

Du kan læse mere om “Bag Facaden” her.

En hyldest til ikonisk hotel i København

I området DAC Passage, som kan besøges uden at betale entré, kan du opleve en hyldest til en af Københavns mest ikoniske bygninger – nemlig SAS Royal Hotel.

Anledningen er 60-årsjubilæet for indvielsen af hotellet, der er verdens første designhotel.

Arne Jacobsens berømte hotel hyldes på DAC. Foto: Paul Warchol, PR

Her kan du dykke ned i fortællinger om Arne Jacobsens arkitektoniske mesterværk, der ved indvielsen var gennemført lige fra de mindste detaljer som bestik og møbler til selve den store skyskrabers udformning.

Og så kan du blive klogere på, hvorfor SAS Royal Hotel i sin tid var et udskældt byggeri.

Hver torsdag kl. 16 er der desuden en eksklusiv guidet tur, der starter i DAC i SAS Royal Hotel-udstillingen, og som fortsætter op til hotellet, hvor man blandt andet besøger det berømte værelse 606, der stadig står som i 1960 med originalt interiør.

Køb billetter til den guidede tur her.

Læs mere om “SAS Royal Hotel – en kærlighedshistorie” her.

Arkitektur er også for børn

DAC er ikke kun for voksne. “Bag Facaden” byder på mange sjove oplevelser for unge og familier med børn.

Udstillingen er udstyret med smuthuller i væggene, hvor nysgerrige unger kan kravle på opdagelse, og på tegnestuen Cobes el-ladestation i træ kan man gynge højt til vejrs.

Der er masser af oplevelser for børn på DAC. Foto: Rasmus Hjortshøj, PR

Børn, unge og deres familier kan desuden tegne gigantisk 3D-arkitektur i en VR-installation inspireret af Bjarke Ingels’ kreative univers, og i DAC Educatorium er der masser at lære om arkitekturens univers.

Her kan børnefamilierne bygge arkitekturmodeller, folde diamanter i arkitektoniske former og bygge højt og vildt med klodser og magneter.

Du kan læse mere om DAC for børn her.

Byens fedeste tagterrasser

Udover de nye udstillinger kan du opleve den prisvindende udstilling “Hello Denmark”, hvis du ikke nåede det inden nedlukningen. Modsat “Bag Facaden” sættes der her fokus på alt det gode, danske arkitektur, der er lykkedes.

Og så betyder genåbningen af DAC også et gensyn med en af Københavns bedste udsigter fra byens måske fedeste tagterrasser – hele tre stk.

Også DAC’s lækre tagterrasse er klar til genåbning. Foto: Rasmus Hjortshøj

I caféen har DAC’s nye chefkok, Laura Brødsgaard, der udover at være kok er uddannet konditor, sammensat en særlig åbningsmenu med blandt andet urtefiskefrikadeller, cremet svampesuppe og ikke mindst et udvalg af himmelske, hjemmelavede kager.

Du kan læse mere om caféen og menuen her.

Adgang til Dansk Arkitektur Center koster 95 kroner for voksne og 50 kroner for unge i alderen 18 til 25 år. Børn under 18 år kommer gratis ind.

Hvad: DAC – Dansk Arkitektur Center genåbner
Hvor: Bryghuspladsen 10, København K
Hvornår: 21. april 2021