ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den har været savnet: I morgen genåbner K.B. Hallen

Af Kaspar Mørk Arianto
Foto: Niels Nyygaard
Foto: Niels Nyygaard

I efteråret 2011 tændte en bunke papkasser til en erotikmesse ild til Frederiksbergs elskede koncert- og eventhal, som led så store skader, at den oprindelige konstruktion ikke stod til at redde.

I morgen torsdag den 24. januar genopstår K.B. Hallen i sin velkendte silhuet, men med et let og transparent udtryk indhyllet i et neonlysende regnbueskær. Det fejres med stor endagsfestival.

Læs også: Snart åbner vildt skovtårn i 45 meters højde

Foto: Niels Nygaard

Churchill, The Stones og fremsynet erotik

Siden indvielsen i 1934, har K.B. Hallen dannet rammen om koncerter med verdensstjerner som The Beatles, Louis Armstrong og The Rolling Stones, verdens første sexmesse og sågar en dundertale fra Winston Churchill.

Siden den altødelæggende storbrand i 2011 har musikere, politikere og erotisk anlagte københavnere dog været erstattet af håndværkere og kraner.

Efter en kongelig indvielse af den genskabte hal i december 2018 er det nu endelig offentlighedens tur til at fylde K.B. Hallen med nyt liv.

Læs også: Sådan skal Amagers store naturpark forvandles

Foto: Niels Nygaard

6-timers festival med store danske navne

Torsdag den 24. januar genåbner 12 danske artister K.B. Hallen med en 6 timers minifestival fordelt på husets tre scener – Hjemmebanen og Udebanen på gulvet samt Klubben på 1. sal.

Her kan du med en billet til 370 kr. i hånden opleve både Alex Vargas, Katinka, Hugo Helmig, Silas Bjerregaard, Faustix, Ea Kaya, Ude f Kontrol, Nicklas Sahl, De danske hyrder, Artigeardit, KOPS og Drew fyre den af i byens smukke, genfødte oplevelseshal.

Læs også: Islands Brygge får grønne selvvandende tvillingetårne

Foto: Niels Nygaard

Bliv klogere på den nye arkitektur

Det er Christensen & Co Arkitekter, der står bag redesignet af K.B. Hallen.Tre grundprincipper giver hallen sin form: Buen, Gavlen og Skiven.

Buen er det store samlende tag, som genskaber K.B. hallens ikoniske udtryk, og forbinder hallen med de bagvedliggende haller.

Gavlen er, modsat den gamle gavl, opført i glas, som giver kig til hallens indre, og skaber kontakt til nærmiljøet. Gavlen er en integreret del af en lang kæde af oplevelser gennem byens rum, der ender med, at gæster flyder over forpladsen ind i hallens regnbuebelystefoyer.

På første sal – kaldet “Skiven” -, ligger barer og loungeområder omkring koncerthallen. Her skaber bambuspaneler skaber, og mønstret i panelerne spejler mønstret fra de dobbeltglaserede, håndlavede fliser på facaden.

Læs også: Copenhill bliver et af Nordens vildeste projekter

Hvad: K.B: Hallen genåbner med 1-dags festival
Hvor: Peter Bangs Vej 147, 2000 Frederiksberg
Hvornår: Torsdag den 24. januar fra kl. 19-01
Hvor meget: 370 kr. pr. person
Hvordan: Mere info og billetter via dette link

Foto: Niels Nygaard
Foto: Niels Nygaard

Del artikel

Andre læser også