Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Netop afsløret: Nu har gourmetrestaurant endelig fået nye lokaler

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Siden indgangen til 2022 har gourmetrestauranten, Studio, været hjemløs.

Her fraflyttede de nemlig lokalerne hos The Standard på Havnegade, og siden hen har gruppen ledt efter nye lokaler med Michelin-guidens danske ’Young Chef’, Christoffer Sørensen, i spidsen.

Nu har de endelig fundet dem, og åbningsdato er den 23. november.

Foto PR

Hej til Carlsberg Byen

Den københavnske toprestaurant STUDIO genåbner inden længe i helt nye lokaler på Ottilia Jacobsens Plads i Carlsberg Byen.  

“Det er alle kokkes drøm at få deres helt eget sted, og jeg er vildt spændt på det næste kapitel,”

Christoffer Sørensen

31-årige Christoffer Sørensen, som har tegnet STUDIOs gastronomiske linje siden maj 2021, bliver manden, der skal gøre STUDIO til Carlsberg Byens kulinariske fyrtårn.

I 2013 blev STUDIO født som en del af restaurantkomplekset The Standard i København, men ved årsskiftet forlod restauranten det gamle toldkammer i Havnegade og indledte jagten på nye rammer, der kunne matche den ikoniske bygning ved havnefronten.

Nu er byttet endelig nedlagt – og det bliver et særdeles spektakulært trofæ: Ottilia Jacobsens Plads er nemlig stedet, hvor den oprindelige kilde til Carlsbergs rene vand havde sit udspring, og i dag er pladsen et fantastisk stkke byrum, som inviterer til ophold og samvær ved kanalen og vandtæppet med lyden af rislende vand som bagtæppe.

STUDIO får dermed en drømmeplacering, mens Carlsberg Byen får en højgastronomisk tilføjelse til den skarpe gastronomiske profil, som allerede nu kendetegner den nye bydel.

Forventningerne til både Christoffer Sørensen og STUDIOs nye placering i Carlsberg Byen er store:  

”Det glæder os rigtig meget, at vi nu har fundet det helt rette sted til STUDIO, og ingen har fortjent det mere end Christoffer og teamet. De kom rigtig godt fra start i Havnegade, og fik på kort tid både gæster, anmeldere og Michelin-guiden med sig.

Vi ønskede derfor også, at et fornyet STUDIO med Christoffer ved roret skulle have helt nye rammer, og jeg ved, at hele holdet er sultne og opsatte på at vise, at STUDIO hører til i det øverste lag af landets bedste restauranter,” siger Merete Holst, CEO i LOCA Gruppen og medejer af STUDIO.  

Køkkenchef og medejer Christoffer Sørensen. Foto PR

Med vilde urter og lokale råvarer i blodet

Inden han kom til STUDIO, tilbragte Christoffer Sørensen ni år som højrehånd i køkkenet hos Lammefjords-troldmanden Claus Henriksen på Dragsholm Slot. 

Læremesterens tankegang omkring lokale råvarer, vilde urter og fermenteringer har Sørensen taget med sig til STUDIO – sammen med leverandører som Søren Wiuff og et par erfarne hænder fra slottet, heriblandt souschef Steven Ackermann, som i år blev nomineret til Årets Souschef i Den Danske Spiseguide. 

Gulvet dirigeres af den erfarne restaurantchef Jesper Nielsen (tidl. bl.a. The Paul og Henne Kirkeby Kro).

Mens jagten på nye lokaler har stået på, har Christoffer Sørensen og team blandt andet brugt tiden på en succesfuld pop-up i Det Japanske Tårn i Tivoli. 

Til november står drømmelokalet endelig klar i Carlsberg Byen, og for køkkenchef Christoffer Sørensen er det en stor drøm, der går i opfyldelse.

”Det er meget privilegeret at få lov til at indrette sin egen drømmerestaurant helt fra bunden. Det var stort for mig at blive køkkenchef for første gang sidste år, men det her er lige skridtet videre. Det er alle kokkes drøm at få deres helt eget sted, og jeg er vildt spændt på det næste kapitel,” siger Christoffer Sørensen. 

STUDIO åbnede i 2013 som en del af restaurantkomplekset The Standard med Torsten Vildgaard som køkkenchef, men siden maj 2021 er det Christoffer Sørensen, der har styret køkkenet.

Læs mere her.

Hvad: Studio får nye lokaler
Hvor: Paulas Passage 5, Carlsberg Byen, 1799 København V  
Hvornår: Åbner d. 23. november 2022

Del artikel

Andre læser også