ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

200.000 ventes i gaderne: Jernhårde atleter slippes løs i København i weekenden

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Casper Fenger/IRONMAN
Foto: Casper Fenger/IRONMAN

Søndag 21. august lyder startskuddet til en af Københavns helt store sportsbegivenheder.

Det er Ironman Copenhagen, der endnu en gang sender jernhårde atleter ud på en rute med 3,8 km svømning, 180 km cykling og til slut 42,2 km løb.

Flere tusinde jernmænd og -kvinder deltager, og undervejs kommer de forbi blandt andet Den lille havfrue og Amalienborg.

Der er rig mulighed for at heppe på deltagerne, når de kæmper sig gennem byen, og op til selve Ironman-konkurrencen har arrangørerne sørget for sjove aktiviteter for både store og små.

Gratis aktiviteter for alle

Et område i Amager Strandpark til Ironman Village, og her bliver det helt sikkert sjovt at befinde sig, hvis man vil mærke stemning og bruge kroppen.

Her kan man være med til morgen-yoga, som foregår på et niveau, hvor både nybegyndere og øvede kan være med.

De små kan også prøve triatlon. Foto: PR

Der er også mulighed for at få tips til at blive en god løber, og så kan børn i alderen 0 til 12 år deltage i sjove løb, hvor de får lov at snuse til den aktive livsstil.

De mindste løber 350 meter, mens de mellemste børn løber 650 meter, og de ældste løber 1,2 km. Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig.

Du kan se hele programmet på Facebook, og hvis du vil heppe på Ironman-atleterne, kan du se et kort over ruten her.

Påvirker trafikken

Da Ironman er en stor sportsbegivenhed med mange deltagere og lange cykel- samt løberuter, påvirker det trafikken i og omkring byen.

Trafikanter skal derfor forberede sig på forlænget rejsetid på vejene omkring det nordlige København, hvor vejnettet vil være påvirket fra tidlig morgen til sen eftermiddag.

Skal du rundt i København og omegn, er det en god idé at benytte offentlig transport.

“Sportsstævnet Ironman Copenhagen kan snildt tiltrække op til 200.000 tilskuere, og det er rigtig mange mennesker at samle i vores tætte hovedstad. Det kommer uden tvivl til at påvirke trafikken både i og rundt om København. Vi har prøvet det før, og det skal nok forløbe uden de store problemer, hvis man som trafikant er opmærksom og orienterer sig på trafikinfo.dk, DR P4 Trafik og følger Vejdirektoratets råd,” udtaler Søren Carlsen Kjemtrup, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet oplyser desuden følgende forud for Ironman:

  • Forvent kødannelser i området omkring motorvejskryds Kongens Lyngby og Lyngby Omfartsvej, og sæt ekstra tid af til turen. Trafikken vil være påvirket mellem kl. 09.00 og 17.00. Risikoen for kødannelser er størst mellem kl. 12.00 og 16.00.
  • Frakørselsrampe 17 Jægersborgvej i nordgående retning mod Helsingør på Motorring 3 lukkes for al trafik i tidsrummet fra kl. 09.00 til 17.00. Trafikanter, som skal køre mod Gentofte, opfordres til at anvende frakørsel 18 Nybrovej.
  • Frakørselsrampe 17 Jægersborgvej i sydgående retning mod Køge på Motorring 3 lukkes for al trafik mod Gentofte i tidsrummet fra kl. 09.00 til 17.00. Trafikanter, som skal køre mod Gentofte, opfordres til at anvende frakørsel 16 Lyngby C.
  • Frakørselsrampe 7 Jægersborgvej i nordgående retning mod Helsingør på Helsingørmotorvejen lukkes for al trafik i tidsrummet fra kl. 09.00 til 17.00. Trafikanter opfordres til at anvende frakørsel 5 Nybrovej.
  • Søg aktuel trafikinformation på trafikinfo.dk, før du kører.
  • Hold dig orienteret og hør DR P4 Trafik, mens du kører.

Hvad: Ironman Copenhagen
Hvor: Amager Strandpark og rute rundt i byen
Hvornår: Søndag 21. august 2022 (optakt i dagene før)

Del artikel

Andre læser også