Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Juleture, krea-sjov og fællessang: Nu jules der løs på SMK

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: SMK, PR
Foto: SMK, PR

Er du og familien allerede i julestemning?

Hvis ikke, er der rig mulighed for at komme det på SMK – Statens Museum for Kunst – den kommende tid, når der jules løs på det store kunstmuseum midt i København.

SMK har sammensat et stærkt juleprogram med blandt andet juleture, en juletræsskov, julesange og krea-hygge, og især for byens børnefamilier er der god grund til at kigge forbi.

Foto: SMK, PR

Julen på SMK begynder sidste weekend i november, og alle de julede arrangementer er inkluderet i entrébilletten.

GIGAlande og juletræstænding

Lørdag 25. november klokken 14.00 tændes det store juletræ på SMK, og det sker selvfølgelig med både julemusik og fællessang.

Denne dag skal der desuden klippes og klistres i juleværkstedet, hvor man selv bestemmer, om man vil flette julehjerter, lave mystiske julevæsner eller noget helt tredje.

Julekreationerne er man velkommen til at tage med hjem, men man kan også hænge dem på et af SMK’s juletræer, hvor de kan pynte resten af juletiden.

Foto: SMK, PR

Julens største værk bliver en GIGAlande, altså en kæmpe stor guirlande, som museets besøgende laver i fællesskab, så den kan hænge på museet og skabe god stemning i november og december.

Der er også juleaktiviteter med kreaværksted og meget mere søndag 26. november samt i weekenderne 2.-3. december og 9.-10. december.

Gå på opdagelse i kunsten

Børn og voksne kan i anledning af højtiden komme på særlige juleture i SMK’s samling.

Her skal spottes spændende motiver og høres historier om alt fra nogle mærkelige får til en familie, der står på gaden midt i sneen, og nogle mystiske væsener, som har svært ved finde vintertøj, der kan passe dem.

Man kan også gå på opdagelse i den hyggelige juletræsskov og kigge på flot julepynt, som museets gæster har kreeret

Foto: SMK, PR

Lørdag 2. december samt søndag 3. december og lørdag 9. december vil julens toner kunne høres på museet og sprede julemagi.

Disse dage sætter SMK’s egen julepianist sig ved det store flygel, hvor hun spiller spiller alle de elskede juleklassikere fra klokken 12.00 til 15.00.

Også søndag 10. december står i musikkens tegn, for her kigger Det Danske Drengekor forbi museet og spreder julestemning med klassiske danske julesange og engelske carols klokken 11.30 til 11.55 og igen klokken 13.30 til 13.55.

Ingen jul uden godter

Lækkerier og søde sager hører sig til ved juletid, og sådan er det også på SMK.

Museets café, Kafeteria, sørger for godt til ganen til alle dem, der trænger til en pause fra kunst og krea.

Kafeteria står nemlig klar med glögg, kaffe, te, saft og kardemommesnurrer, som kan købes ved juleværkstedet i juleweekenderne.

Der er altså masser at tage sig til for både store og små på SMK op til jul, så du og familien kan godt sætte krydser i kalenderen i en eller flere af weekenderne 25.-26. november, 2.-3. december og 9.-10. december.

Og skulle vi være så heldige, at sneen fandt på at dale ned over København, må I hellere huske at medbringe kælken, for museet har en herlig kælkebakke i baghaven.

Børn under 18 år har gratis adgang til SMK.

Du kan læse mere om Jul på SMK lige her.

Hvad: Jul på SMK
Hvor: Sølvgade 48-50, København K
Hvornår: Weekenderne 25.-26. november, 2.-3. december og 9.-10. december

Del artikel

Andre læser også