MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Send padehatte og kast bananskræller: Nu kan du igen komme med til DM i Mario Kart

Af Mathilde Mågård Hansen
Arkivfoto
Arkivfoto

Så er det igen blevet tid til at sende bomber, padehatte og bananskræller efter modstanderne.

Efter to års pause afholdes der nemlig Danmarksmesterskaberne i Mario Kart 64 i København, og det skal nok komme til at gå festligt for sig.

I år er feltet stærkere end nogensinde og tæller blandt andre en tidligere verdensrekordholder.

Stadig populært

Røde og grønne skildpaddeskjold kommer snart til at flyve rundt om ørerne på Mario, Luigi, Yoshi og Co., når der holdes DM i Mario Kart til Nintendo64 den 14. november på No Stress Bar i Indre By.

Selvom Mario Kart til Nintendo64 er over 20 år gammelt og er udkommet i et hav af nyere udgaver blandt andet til Iphone og Android, så er den gamle klassiker fra 1996 endnu ikke blevet overhalet.

Det fortæller Mads Jacobsen, inkarneret Mario Kart-spiller og indehaver af Nintendopusheren på Nørrebro, der sælger retrospil.

”Nogle går op i fodbold, andre går op Counter-Strike. Jeg går op i Mario Kart 64.

Det har konkurrenceelementer som moderne E-sport men bringer os samtidig tilbage til barndommen og de kampe, der udspillede sig mellem søskende og vennerne i fritidsklubben. Og selvom det er over tyve år gammelt, holder det stadig 110 procent,” fortæller han.

I spillet dyster Mario og hans venner om at komme først over målstregen.

Undervejs kan kørerne indsamle forskellige objekter (bananskræller, skildpaddeskjold mv.) som de kan affyre mod andre kørere.

Spillet er solgt i over 10 millioner eksemplarer og betragtes af mange i gamerverdenen for at være en af pionererne blandt alternative racing-spil.

Tidligere verdensmester

En af de mange mesterskabsbejlere, der spås gode vinderchancer er Steffen Hagelskjær, som også kendt i gamermiljøet under navnet Flippy_o.

Tilbage i 2014 satte han verdensrekord i at køre spillets samtlige 16 baner (med brug af genveje), og siden da har kun fire formået at slå hans tid.

”Dette års DM bliver mere spændende end nogensinde – og i år har jeg virkelig noget at bevise.

I 2017 endte jeg på 1. pladsen, men sidste gang var jeg uheldig og blev ved lodtrækning fjerdevalg, da vi skulle vælge karts, hvilket er en stor ulempe, og endte på 3. pladsen.

I år har arrangøren heldigvis justeret reglerne, så vi kører efter de internationale regler, der er mere balancerede. Så I år kommer jeg med fuld styrke for at tage en suveræn 1. plads,” siger Steffen Hagelskjær.

Sådan foregår det

Danmarksmesterskabet i Mario Kart begynder søndag den 14. november klokken 14 og afholdes på No Stress Bar, Nørregade 26 i Indre By.

Kvalifikationen foregår ved at sætte sin bedste tid på Luigi’s Raceway i Time Trial 150CC på en europæisk konsol. Screenshot af tiden skal sendes til mariokart@nintendopusheren.dk, hvorefter man modtager en bekræftelse.

Man kan også sætte en tid til DM – det vil der være tid til den første time.

Deadline er en halv time inden turneringsstart, hvor alle tilmeldte skal have anmeldt deres ankomst.

Alle kvalificerede vil få plads, men turneringstræet fastsættes efter kvalifikationstid.

Hvad: Danmarksmesterskabet i Mario Kart
Hvor: No Stress Bar, Nørregade 26, 1165 København K
Hvornår: Søndag den 14. november kl. 14
Hvor meget: 50 kr.
Hvordan: Læs mere og tilmeld dig her

Del artikel