Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5 år siden sidst: Nu kan du igen være med til at fejre Dronningens fødselsdag

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©

Det er efterhånden længe siden, at du har kunne finde fødselsdagsflagene frem for fejre Hendes Majestæt Dronningen på Amalienborgs Slotsplads.

Faktisk hele fem år siden sidst.

Men søndag den 16. april 2023 fylder Hendes Majestæt Dronningen 83 år, og i den anledning vil Dronningen og den kongelige familie vise sig på balkonerne på Christian IX’s Palæ på Amalienborg klokken 12. Det skriver Kongehuset på deres sociale medier.

Den Kongelige Livgarde vil på Hendes Majestæts fødselsdag være i røde gallauniformer, og klokken 11.50 vil Livgarden gennemføre et stort vagtskifte foran Christian VII’s Palæ på Amalienborg.

Det er fem år siden, at Dronningen sidst lod sig fejre fra Amalienborgs balkon.

På sin fødselsdag i 2019 og 2022 opholdt Dronningen sig på Marselisborg Slot i Aarhus, og under coronapandemien i henholdsvis 2020 og 2021 fejrede Dronningen fødselsdagen privat på grund af forsamlingsrestriktioner.

Tilbage efter operation

Det forventes, at Dronningen samme dag vil genoptage sine funktioner som landets regent efter sin veloverståede rygoperation i februar.

Dronningens genoptræning går godt, men der vil fortsat være en række større opgaver, som Dronningen i de kommende måneder ikke kan gennemføre som planlagt. Dette informeres der om løbende.

Del artikel

Andre læser også