Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

For første gang: I denne uge kan du komme til koncert i Egon Olsens fængsel

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto fra Nordisk Films Olsen Banden-udstilling i Valby. Foto: PR
Foto fra Nordisk Films Olsen Banden-udstilling i Valby. Foto: PR

Selv om det kun er relativt få mennesker, der har været inden for dørene i Vridsløselille Statsfængsel, er bygningen i Albertslund en af Danmarks mest ikoniske.

Det kan vi takke Egon Olsen for.

Gang på gang har vi set den berygtede bandeleder komme ud af porten med en smøg i munden og bowlerhatten på skrå for at blive modtaget af Kjeld og Benny med flag og hurraråb.

Vridsløselille fungerer ikke længere som fængsel, men gennemgår i disse år en større udvikling, der skal gøre stedet til en ny bydel med masser af liv.

Indimellem benyttes det gamle fængsel til spændende events, og i denne uge har du for første gang muligheden for at komme til koncert i lokalerne, der gemmer på masser af historie.

Spektakulære lysinstallationer

I forbindelse med Vestegnens Kulturuge vil Virdsløselille Statsfængsel 15.,16. og 17. september danne rammen om spektakulære lysinstallationer og musik fra flere af landets mest interessante, elektroniske musikere.

Det arrangeres af spillestedet Forbrændingen under navnet Porten – opkaldt efter den ikoniske Port, som Egon Olsen fra Olsen-Banden så ofte kom ud af.

Som besøgende kan man opleve det audiovisuelle artistkollektiv Vertigo samt elektronisk musik fra Den Sorte Skole, Julie Pavon og musikskoleprojektet Elektriske Impulser.

I helt særligt rum

Byudvikler Sofia Buus-Hansen fra entreprenør og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, der står bag Porten og udvikler den nye bydel sammen med Freja Ejendomme og PKA, ser frem til åbne Porten for kulturelle oplevelser:

“I uge 37 åbner vi en helt særlig del af Porten, nemlig til det helt centrale rum i fængslet, Panoptikon, som for første gang vil blive fyldt med musik og koncertglade mennesker.

Det bliver på mange måder en kickstart af Porten som nyt kulturelt samlingspunkt, og vi ser frem til sammen med vores samarbejdspartnere, at samle såvel Vestegnen som hele København om hyggelige og spændende aktiviteter og oplevelser,” udtaler hun i en pressemeddelelse.

Foto: Eagle Luftfoto

Program for koncerterne i Panoptikon

  • Torsdag 15. september kl. 21.00: Den Sorte Skole X Vertigo 
  • Fredag 16. september kl. 21.00: Julie Pavon X Vertigo 
  • Lørdag 17. september kl. 21.00: Elektriske Impulser X Vertigo

Panoptikon er et rum, der er designet i en tid før moderne overvågning til, at én person kan overvåge alle fængslets fløje. Rummets udformning giver en helt særlig akustik og dermed enestående rammer om elektronisk musik i et audiovisuelt setup. 

“At bringe disse artister sammen med Vertigo i sådan en unik ramme er en drøm, der går i opfyldelse. Alle aftener bliver så markante, at alle i rummet kommer til at huske dem i meget lang tid,” fortæller daglig leder af Forbrændingen, Troels Kjeldgaard. 

Billetpriserne starter på 49 kroner, og billetter kan købes her.

Hvad: Koncerter i Panoptikon
Hvor: Vridsløselille Statsfængsel, Fængselsvej 39, Albertslund
Hvornår: 15., 16. og 17. september 2022

Del artikel

Andre læser også