Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Nu kommer de: 166 nye små boliger opkaldt efter stor dansk skuespiller

Af André Bentsen
AP Ejendomme har sammen med NRE Group netop holdt rejsegilde for boligområdet Grunwalds Have ved Østre Gasværk. 
Foto: NRE Group
AP Ejendomme har sammen med NRE Group netop holdt rejsegilde for boligområdet Grunwalds Have ved Østre Gasværk. Foto: NRE Group

Familie til Morten Grunwald var med, da AP Ejendomme sidste år tog første spadestik til 166 såkaldt small living-boliger ved Østre Gasværks Teater.

Det skyldes, at projektet opkaldes efter den folkekære skuespiller, Morten Grundwald, der var direktør for teateret i en årrække – og at teateret i forbindelse med byggeriet af Grunwalds Have også får en ny prøvesal.

Politikerne, der var med til spadestikket dengang og til rejsegildet i forleden håber, at boligerne vil kunne bruges af studerende og af lærlinge, der kan se sig selv leve billigere end normalt i de 35 til 50 kvadratmeter store boliger.

“Grunwalds Have har en ekstremt god placering, hvor beboerne kommer til at bo i et smørhul midt på Østerbro med kort afstand til Østerbrogade på den ene side og den nye bydel Nordhavn på den anden side, siger Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme.

“Vi tror på, at ’small living-boligerne’ vil være et godt supplement til området, og vi oplever en stor interesse fra potentielle lejere, tilføjer Peter Olsson om boligerne, der bliver certificeret med Svanemærket.

Totalentreprenøren NRE Group har oprindeligt udviklet projektet, og Peter Olsson er godt tilfreds med samarbejdet og det arbejde, som håndværkerne yder på projektet.

“Vi tror på, at ’small living-boligerne’ vil være et godt supplement til området, og vi oplever en stor interesse fra potentielle lejere, siger Peter Olsson om boligerne, der bliver certificeret med Svanemærket. Foto: NRE Group

“NRE har været en helt afgørende for, at vi i dag arbejder med Grunwalds Have, og vi er meget tilfredse med det arbejde, som NRE udfører. NRE formår på bedste vis at realisere de mange planer, som vi har for Grunwalds Have. Derfor er vi heller ikke i tvivl om, at det bliver et projekt, som kommer til at passe godt sammen med resten af området,” fortæller Peter Olsson.

Stor tilfredshed

Og kærligheden går begge veje.

“For NRE er Grunwalds Have et helt særligt byggeri, da vi har været med til at udvikle projektet helt fra starten. Vi er glade for, at vi sammen med AP Ejendomme kan være med til at opføre de attraktive boliger så centralt på Østerbro,” siger Jonas Olesen, Salgs-og Udviklingsdirektør i NRE Group.

Som en del aftalen for Grunwalds Have opfører AP Ejendomme ligeledes en prøvesal til Østre Gasværk Teater, der siden 1979 har holdt til i Martin Nyrops ikoniske gasbeholder på Østre Gasværk-grunden. Hos Ejendomsfonden Østre Gasværk, som i sin tid modtog Martin Nyrops gasbeholder og de 15.000 kvadratmeter omliggende areal som gave fra Københavns Kommune, er de glade for projektet.

“Vi har fulgt projektet for Grunwalds Have nøje, og det er glædeligt, at byggeriet nu er kommet dertil, hvor der er blevet holdt rejsegilde. Det lever op til de tanker og visioner, vi er blevet præsenteret for. Samtidig er det enormt glædeligt, at Østre Gasværk Teater får en ny og moderne prøvesal, som vi er sikre på, at teatret får stor gavn af. Nu glæder vi os til at følge resten af opførelsen af både boliger og prøvesal,” siger Søren Jenstrup, bestyrelsesformand i Ejendomsfonden Østre Gasværk.

Del artikel

Andre læser også