Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Nu skal træet spises: Kendt køkken gentænker de klassiske juleretter

Af Rasmus Kramer Schou
Foto Colombus Leth
Foto Colombus Leth

Tendensen er klar. Mere grønt, mindre kød. Hahnemanns Køkken har gentænkt de klassiske juleretter. Spis juletræet her.

Tidligere på året åbnede kok, madskribent og kogebogsforfatter Trine Hahnemann sit 1000 kvadratmeter store madhus på Østerbro med guldmærket i økologi.

Her er der fuld fokus på økologi, grøntsager og lokale råvarer.

Læs også: Grøn jul: Her kan du spise grøn julemad i København

 Det skinner tydeligt igennem spisestedets julemenu, hvor kød, smør og fløde i vid udstrækning overlader pladsen i rampelyset til julegrøntsagerne.

“Vi har kigget på de grøntsager, man forbinder med julen, og undersøgt, hvordan vi kan gøre dem til spændende retter, der godt kan stå alene på julebordet, uden at man sidder og savner en skive flæskesteg,” siger Lasse Bertelsen, der er køkkenchef i Hahnemanns Køkken.

Mest grønt
Der vil stadig være enkelte fiskeretter på menukortet, lige som flæskestegen også består i form af et stykke Hindsholmgris med kvæde, svinesky og bitre salater. Men hovedparten af serveringerne udgøres altså af grøntsager med et julet præg.

“Vi vil gerne vise folk, at man sagtens kan spise fantastisk lækker julemad uden et kæmpe kødforbrug. Der er så mange gode vintergrøntsager i Danmark – det handler bare om at få de rigtige smage frem i dem,” forklarer Lasse Bertelsen.

Læs også: Guide: De her fede juleting SKAL du opleve i København

Madhuset, der både huser restaurant, kaffebar, bageri, butik, foredragssal og kokkeskole, har fra begyndelsen skrevet det grønne fokus ind i deres DNA.

Det sker med deres to klart definerede råvarekoncepter, som bygger på fordelingerne 80/20 og 60/40.

Klar med regnemaskinerne, for her kommer lige lidt tal.

Med 80/20-konceptet forpligter Hahnemanns Køkken sig til altid at have mindst 80 procent plantebaseret mad og højst 20 procent animalske råvarer på menukortet.

60/40-konceptet sikrer, at mindst 60 procent af alle råvarer kommer fra lokale producenter, og højst 40 procent importeres fra andre dele af verden.

Læs også: Guide til julehyggen: Her får du Københavns bedste gløgg

Hahnemanns Køkkens julemenu kan fås nu og kan også bestilles som catering.

Hvad: Jul hos Hahnemanns Køkken
Hvor: Sankt Kjelds Plads, Østerbro

Grøn jul: Her kan du spise grøn julemad i København

Del artikel

Andre læser også