Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tændes kun på disse dage: Nu slukker Øresundsbroen også lyset

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Flere og flere steder i København og resten af landet tager konsekvensen af de stigende energipriser og skruer ned for strømforbruget.

For få dage siden kunne vi på MigogKbh fortælle, at Hotel d’Angleterre på Kongens Nytorv aflyser juletraditionen, hvor luksushotellets facade udsmykkes med tusindvis af lys og julepynt, og på Amager bliver der ingen julebelysning på den ellers velbesøgte og overpyntede Angolavej.

Nu følger Øresundsbroen trop og slukker lyset.

I en pressemeddelelse oplyser Øresundsbro Konsortiet, at lyset på Øresundsbrons pyloner slukkes på baggrund af energikrisen.

Går ikke ud over sikkerheden

Broens pyloner plejer ellers at lyse op i enten danske eller svenske farver ved mærkedage og særlige lejligheder, men denne vinter vil broen kun lyse op i et kort tidsrum til advent, jul, nytår og på flagdage fra kl. 18.00 til 22.00.

“Som en direkte konsekvens af energikrisen vælger Øresundsbron at slukke for størstedelen af belysningen. Vi sparer på energien, men giver stadig et lille bidrag til at sprede lys og julestemning i en mørk tid,” siger Bengt Hergart, anlægsdirektør hos Øresundsbron, og fortsætter:

“Pylonbelysningen vil derfor kun være tændt i fire timer ved ganske få lejligheder, for eksempel på adventssøndage, juledage og officielle flagdage.”

Vejbelysningen på motorvejen slukkes, når trafikken er mindre intensiv om natten, nærmere bestemt mellem klokken 01-05 på broen og Peberholm.

Tunnelbelysningen og den sikkerhedskritiske belysning for sø- og luftfart er fortsat altid tændt. 

Ændrer på juletradition

“Vi arbejder hele tiden på at gøre vores drift mere energieffektiv, og elforbruget er faktisk halveret siden broens indvielse i år 2000. Udover at begrænse belysningen, som man også gør på andre kendte bygningsværk denne vinter, ser vi på yderligere tiltag, der skal bidrage til et reduceret energiforbrug,” siger Bengt Hergart. 

Fremover vil Øresundsbroens pylonbelysning for Ukraine kun være tændt om søndagen fra klokken 18.00 til 22.00, indtil det første adventslys tændes den 27. november. 

Adventsbelysningen ændres midlertidigt og kommer til at se anderledes ud denne jul.

I stedet for at montere LED-spots, som skal forestille lysflammer, på toppen af pylonerne, lyser pylonerne rødt på årets adventssøndage. 

Del artikel

Andre læser også