Nutella, vaffel og rensdyr: 3 retter du skal smage i København
Restaurant Wilhelm
Hvis du kan lide tatar, så hop på Restaurant Wilhelm, der har taget skoven til byen.
Deres hyggelige restaurant har gjort en dyd ud af samle det bedste fra naturen og lægge det på tallerkenen.
I øjeblikket har de rensdyr på menuen.
Det møreste lækreste rensdyr, der smager delikat og ikke smadrer en i vildtsmag. Men til gengæld er en afstemt omgang af sprødt og blødt.
Rensdyr, jordskok, kinaradise, peberrod, ajipon og ramsløg udgør denne ret, hvilket i princippet minder om en vild nordisk udgave af vores kendte tatar.
Hvor: Restaurant Wilhelm, Nikolajgade 18
Hvordan: Se mere på deres hjemmeside her
Læs også: Marts–guide: 8 nye restauranter du skal kende i København
The Silo
Jeg kunne sådan set anbefale hele Silo Sunday, for alt er overmåde lækkert heroppe.
Indretningen, betjeningen, udsigten.
Men det bliver altså maden heroppe i deres nye søndagskoncept, hvor de blander brunch, tapas, frokost og alt andet godt know to mankind.
Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager åbner nyt
En af serveringerne, som bliver præsenteret på denne opsats er deres vaffel med Mangalicaskinke og revet Vesterhavsost. Så simpelt, og så genialt lækkert. De står øverst på billedet herover.
Eneste problem kan være at få bord til Silo Sunday, for pladserne bliver forståeligt revet væk.
Men giv den da skuddet.
Hvor: The Silo, Helsinkigade 29
Hvordan: Se mere på deres hjemmeside her
Læs også: København får ny luksusbrunch der sender dig direkte i himlen
Cotoa
Vi slutter i den søde afdeling. Her har nyåbnede Cotoa nemlig sat en ligeså enkelt og ligeså lækker ting på menuen.
Deres ristede surdejsbrød er blevet smurt med Nutella, fået sød banan på toppen, drysset tørret kokos udover og så til sidst lidt karamel.
Ja, det lyder som om, børnene har været alene hjemme og gået amok – og det smager lige præcis også sådan.
Et sødt nostalgisk barndomstrip når det er bedst.
Hvor: Cotoa, Sankt Peders Stræde 45
Hvordan: Se mere på deres hjemmeside her
Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen