Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Så er der grønt lys: Københavns nye badestrand åbner officielt til sommer

Af Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Der bliver meget snart endnu et sted at tage hen, når vejret viser sig fra sin bedste side, og temperaturerne ryger op på sydlandske cifre.

Teknik- og Miljøudvalget har besluttet, at badestranden i Valbyparken kan åbne officielt til sommer, selvom badevandet ikke har opnået ‘god’ men kun ‘tilfredsstillende’ kvalitet.

Stranden kommer til at ligge i Valbyparken og bliver 120 meter lang.

Det skriver Valby Lokaludvalg.

Med den officielle åbning vil badestedet blive tilføjet til kommunens varslingssystem, så den aktuelle badevandsstatus kan ses via varslingstavler på stranden samt på kommunens hjemmeside og i badevands-app’en.

Tilfredsstillende badekvalitet

Teknik- og Miljøforvaltningen har fået undersøgt badevandskvaliteten ud for stranden i badesæsonerne 2019 og 2020.

Undersøgelsen viser, at badevandet har haft ’tilfredsstillende badevandskvalitet’ både i 2019 og 2020. Badevandet har ikke haft ’god badevandskvalitet’ i nogle af årene, men det er ikke langt fra.

Over for TV 2 Lorry lægger Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen ikke skjul på, at hun glæder sig til en ny badestrand i Hovedstaden.

“Jeg er rigtig glad for, at badestranden endeligt bliver færdig. Og jeg er især glad på de lokales vegne. Jeg ved, at københavnerne i Sydhavn og Valby har ventet længe og virkelig glædet sig til at kunne bruge stranden og vandet, og derfor er det selvfølgelig dejligt, at vi nu kan imødekomme deres ønske, skriver hun i en skriftlig kommentar til TV 2 Lorry.

Arbejdes med bil- og cykelparkering

Ifølge Valby Lokaludvalg arbejdes der sideløbende med åbning af stranden på at indføre parkeringsrestriktioner i dele af Valbyparken, som blandt andet vil regulere parkering nær stranden til kun at omfatte to handicappladser.

Der etableres desuden 100 cykelparkeringspladser. Færdigetablering af cykelparkering og indførsel af parkeringsrestriktioner forventes, i samarbejde med politiet, afsluttet i sommeren 2021.

Del artikel

Andre læser også