Ny brunchrestaurant i Carlsberg Byen: Vil tage morgenmad til et nyt niveau
Det australske makkerpar, André Rossi og Rhys Howell-Morgan, der står bag The Sixteen Twelve i Jægersborggade, er kommet til Carlsberg Byen med en ny brunchrestaurant og bageri ved navn Cadence.
Her drømmer de om at udfordre den københavnske brunchscene med blandt andet fermentering og langt sundere elementer på tallerkenen.
Planen er, at der også senere åbnes for middagsservering.
Brunch kan være mange ting
Den nye restaurant Cadence, bliver en videreudvikling af søsterrestauranten, The Sixteen Twelve, på Nørrebro.
Ifølge André Rossi og Rhys Howell-Morgan er brunch først og fremmest en social ting med fokus på det uformelle møde.
Nu vil de udfordre den faste opfattelse af, hvad der hører til på en brunchtallerken.
”Brunch er traditionelt set en social anledning, hvor maden har en central rolle.
Den traditionelle danske brunch er typisk en variation af de samme elementer, fx æg, bacon, ost og brød. Ofte blandet sammen på én tallerken.
Brunch er en fantastisk anledning til at mødes, men det skal være en sjov og spændende madoplevelse.
Brunch-tallerkenen har brug for nytænkning og håndværk for at blive løftet som en selvstændig ret med mere finesse. Det er grundlæggende idéen bag det, vi laver,” siger André Rossi.
Stjernekokke, bagere og baristaer får en ny legeplads
Ambitionen er at matche de bedste restauranter i byen og skabe et sted, som ikke alene er attraktivt for gæsterne, men også for holdet bag maden.
”Vi oplever stor interesse for Cadence, og vores køkken og bageri er allerede bemandet med kokke med erfaring fra Noma, Alchemist og andre fantastiske restauranter, mens bagerne er kommet til fra byens førende bagerier.
Derudover arbejder vi tæt sammen med Coffee Collective, så vi kan tilbyde den bedste kaffe og de bedste baristaer til vores brunchoplevelse,” siger Rhys Howell-Morgan.
Fermentering er et hovedtema
Fermentering og sundhed er hovedtemaer på tallerkenerne.
Maden skal have liv, og det upasteuriserede og fermenterede er bærende.
Kokosyoghurt, smør, svampetapenade og sauerkraut er hjemmelavet med gæring og bakteriekulturer som gennemgående redskaber.
Fermenteringen bliver også til en serie af produkter, der bliver lanceret under navnet Cultured.
Serien kommer til at indeholde produkter som smør, kokosyoghurt, fermenteret hot sauce, sauerkraut, 72-timers tilberedt fond for at give en sundhedsindsprøjtning til maven sammen med en god smag til køkkenet.
Hvad: Cadence
Hvor: Ny Carlsberg Vej 40, 1760 København V (på hjørnet af Ny Carlsberg Vej og Vesterfælledvej)
Hvornår: Åbent mandag-fredag kl. 7-17 og lørdag-søndag kl. 8-17