ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hurtig adgang til Refshaleøen: Ny cykelbro kan være på vej i København

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Arkivfoto. Foto: PR, Reffen
Arkivfoto. Foto: PR, Reffen

I fremtiden skal det være nemmere for cyklister at komme hurtigt til Refshaleøen.

Sådan lyder meldingen fra overborgmester Lars Weiss, der vil bane vejen for byens cyklister med en ny cykelbro, og et politisk flertal på Rådhuset har netop afsat to millioner kroner til at undersøge de mulige forbindelser over havnen.

Broen skal forbinde Nordre Toldbod med Refshaleøen og på sigt med Københavns nye bydel, Lynetteholm.

Refshaleøen er blevet en af Københavns mest besøgte destinationer, og i dag benytter mange cyklister Inderhavnsbroen for at komme derhen, hvilket skaber trafikale problemer.

Der er derfor behov for nye bilfri forbindelser, der kan binde byen bedre sammen på tværs af havnen.

Verdens bedste cykelby

”København er verdens bedste cykelby, og det skal den blive ved med at være. Derfor er det helt afgørende, at vi konsekvent udvikler og udbygger byen med cyklisterne for øje. En cykelbro mellem Indre By og Refshaleøen skal være med til at bane vejen for cyklisterne på Refshaleøen og den kommende bydel, Lynetteholm – og gøre det endnu lettere for københavnerne at komme rundt i hele byen på cykel”, siger Lars Weiss.

Undersøgelsen skal blandt andet afdække de mulige linjeføringer over havnen, hvad det vil koste at etablere en ny cykelbro og hvordan broen fysisk kan udformes.

Samtidig skal det vurderes, hvordan en ny cykelforbindelse vil påvirke trafikken i nærmiljøet, sejladsforholdene i havnen og de byggerier, som allerede er planlagt i området.

Undersøgelsen ventes at være færdig i løbet af sommeren eller efteråret 2022, hvor resultaterne vil blive præsenteret for kommunens Teknik- og Miljøudvalg.

Del artikel

Andre læser også