ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Oplev byen på ny: Gratis lydvandring omkring Christiansborg

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Savner du også de mange lukkede museer, eller mangler du inspiration til børnenes hjemmeundervisning i historie eller samfundsfag – så findes der heldigvis gode råd.

Med den nye digitale lydvandring, ”Magtens mure”, kan du nemlig tage din bedste ven eller børnene i hænderne og liste rundt om Christiansborg, mens I bliver klogere på vores allesammens København.

Lyt til de 12 små fortællinger og bliv taget med rundt til de centrale steder, hvor nogle af danmarkshistoriens vigtigste begivenheder har udspillet sig – måske I lærer noget, som I slet ikke vidste?

Foto PR

Gratis lydvandring

Med ”Magtens mure” i ørerne rejser man tilbage til en tid fyldt med magtfulde monarker, politiske kriser, fatale slotsbrande, revolutionære folkeoprør, risikable hestevæddemål og storslåede fester, men man bliver også klogere på de mange oplevelser, der venter bag murene den dag i dag.

Det er første gang, at Folketinget og Dronningens Christiansborg går sammen om at lave et fælles, udendørs tilbud til områdets besøgende.

Erik Als, Vicedirektør på Nationalmuseet og Slotschef på Dronningens Christiansborg, siger:

“Christiansborgs mure gemmer både på flere hundrede års vigtigt danmarkshistorie og på nogle helt særlige oplevelser. Desværre kan de imponerende, grå slotsvægge virke utilnærmelige, og derfor gør vi oplevelserne og historierne bag, så let tilgængelige som muligt for områdets gæster. Og der hjælper denne nye lydvandring et stykke ad vejen.”

Foto PR

Helt unik historie

Christiansborg Slot har været et magtcentrum gennem århundreder.

Det er desuden den eneste bygning i verden, hvor den lovgivende, den udøvende og den dømmende magt er samlet på ét sted, hvilket ifølge Folketingets Formand, Henrik Dam Kristensen gør stedet helt unikt:

“Christiansborg Slot er ét af de vigtigste steder i Danmark, både historisk og politisk. Det er derfor glædeligt, at vi nu kan give både danske og udenlandske besøgende et interessant indblik i stedets store betydning –  ikke mindst for Danmarks udvikling fra enevælde til demokrati”, udtaler han og tilføjer:

“Coronasituationen begrænser meget i øjeblikket, derfor håber jeg, at mange vil benytte sig af vores digitale, udendørs tilbud og på den måde få en god og berigende oplevelse”.

“Magtens mure” kan downloades gratis på appen Useeum, hvor den kan findes under både Folketinget og Christiansborg Slots profil.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel