Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis at opleve: Ny fotoudstilling er poppet op på Kongens Nytorv

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Peter Leschly
Foto: Peter Leschly

Hvis du har krydset Kongens Nytorv en af de seneste dage, er du formentlig stødt på udstillingen “UNESCO Architecture”.

Den er netop åbnet, og den er gratis at opleve for alle, som kommer forbi den smukke plads midt i København.

Udstillingen er endnu en begivenhed, som finder sted i anledning af, at København er udnævnt til verdens arkitekturhovedstad i 2023, og dens formål er at sætte fokus på arkitektur, bæredygtighed og dannelse.

I alt 54 fotorammer pryder nu Kongens Nytorv, og de er ganske fascinerende at se på.

Foto: PR

Bag udstillingen står den nystiftede Rigsfællesskabets Verdensarvsforening, som består af 10 steder, syv i Danmark og tre i Grønland, som er indskrevet på UNESCOs verdensarvsliste for bevaringsværdig og umistelig kultur- og naturarv.

Du kan således tage et kig på Rigsfællesskabets enestående verdensarvssteder.

“For at forstå nutiden, er vi nødt til at forstå fortiden. Og, måske også for at forstå os selv. Derfor rejser vi ud i verden for at blive inspireret, lære og måske tage noget med hjem, der ændrer os. Der er mange danskere, der ikke lige har UNESCO verdensarvsstederne på deres indre lystavle, men det burde være pligtpensum i folkeskolen,” siger kommunikationsdirektør Anders Rosbo fra VisitDenmark, og tilføjer:

“I VisitDenmark plejer vi at sige, at vi ikke har et Eiffeltårn og de norske fjelde, men vi har den danske livsstil. Nu har vi også fortællingerne om vores UNESCO verdensarv, for de er med til at skabe autentiske oplevelser til gæsterne og dermed bidrage til bæredygtig turisme.”  

Unikke steder udstilles

Udstillingen kan ses i hele juli, og den er interessant for såvel lokale som turister.

Udover at se de unikke verdensarvssteder kan man lære noget om fortiden, og man kan blandt andet blive klogere på bevaringsværdige fællesskabsværdier i Christiansfeld, naturens arkitektur i Nationalpark Vadehavet samt kongemagten og det nye natursyn i Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland.

“Jeg fik idéen til projektet, da jeg for et par år siden skrev en aprilsnar på Parforcejagtlandskabet sociale medier. Jeg skrev, at vi havde flyttet statuen af Christian 5., kongen bag jagtlandskabet, ud i Dyrehaven,” siger Liv Thøger-Aldahl, General Manager hos Parforcejagtlandskabet, og fortsætter:

“Nu står vi her i dag i dag med billeder af bl.a. de kongelige jagtskove på Kgs. Nytorv. Så når bjerget ikke vil komme til Mohammed, så må Mohammed komme til bjerget.”

Hvad: UNESCO Architecture
Hvor: Kgs. Nytorv, København K
Hvornår: Til 31. juli 2023

Del artikel

Andre læser også