MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Ny grøn park ved Tivoli: Nu kan busser godt omlægges og cyklister få mere plads

Af André Bentsen
Drømmen om et grønnere hjerte mellem Tivoli og Scala har fået nyt liv, da busserne nu pludselig godt kan omlægges uden store problemer. Foto: Gehl Architects
Drømmen om et grønnere hjerte mellem Tivoli og Scala har fået nyt liv, da busserne nu pludselig godt kan omlægges uden store problemer. Foto: Gehl Architects

Planerne om et grøn bypark mellem mellem Tivoli og Axel Towers er tidligere sendt til hjørne, fordi det var svært at opretholde busdriften i Københavns hjerte.

Nu viser en ny trafikanalyse af det område, der kaldes Vesterbro Passage, at busserne, der i dag kører ad Vesterbrogade hen mod Københavns Hovedbanegård, uden store udfordringer kan omlægges til at køre ad Jernbanegade og Hammerichsgade, hvis starten af Vesterbrogade forvandles til en ny grøn park.

Tidligere blev projektet ellers udskudt netop på grund af disse udfordringer, og derfor har Økonomiudvalget i Københavns Kommune netop besluttet at gå videre med planerne for byparken.

”Det er et spændende projekt, der nu er tættere på at blive til virkelighed. Mange københavnere vil få stor gavn af en stor grøn bypark lige ved siden af Rådhuspladsen og Tivoli,” siger Line Barfod, teknik- og miljøborgmester (EL).

“Denne park vil skabe et helt unikt byrum med meget mere byliv og vil gøre København grønnere og give mere plads til gående og cykler,” fortsætter Line Barfod.

Gevinst for københavnerne

Blandt de ejendomsejere, der står bag forslaget om en bypark i starten af Vesterbrogade, er blandt andre Landbrug & Fødevarer, Dansk Industri, Danica Pension, ATP Ejendomme, Dansk Industri og selvfølgelig Tivoli.

Her vækker beslutningen om at gå videre med forløbet stor glæde – også selvom finansieringen stadig mangler.

”Vi lægger ikke skjul på, at vi meget gerne ser, at byparken bliver til virkelighed. Vi hilser de mulige løsningsforslag velkomne, og vi ser frem til det videre forløb,” siger Susanne Mørch Koch, direktør for Tivoli.

” En grøn bypark bliver utvivlsomt en gevinst for både københavnerne og de, som besøger hovedstaden, og vil give Tivolis gæster en endnu bedre ankomst til vores forlystelseshave. Der er tale om et kvalitetsløft af hele området med udsigt til et grønnere København, der også kommer til at bidrage til udviklingen i hovedstaden. Det ser vi i Tivoli meget frem til at blive en del af,” siger Susanne Mørch Koch.

Etablering af parken kræver en ny lokalplan og et kommuneplantillæg. Den endelige udformning af parken vil ske på baggrund af en arkitektkonkurrence.

Del artikel

Andre læser også