Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Genopstår fra asken: Ny ildbaseret restaurant åbner i Kødbyen

Af Mathilde Mågård Hansen

De rå lokaler på Høkerboderne 16B havde sin storhedstid for 4-5 år siden, da køkkenchef, Henrik Jyrk, drev restauranten, KUL, hvor der altid var gang i den.

Nu genopstår lokalerne fra asken (så at sige), når Camino slår dørene op i starten af juli.

Det bliver med masser af ild og en forkærlighed for spansk-franske køkken.

Foto PR

Ny restaurant i Kødbyen

Kødbyens nye restaurant i KUL’s gamle lokaler bliver en ildbaseret restaurant med en forkærlighed for det spansk-franske køkken.

Både det spanske og det franske kommer i spil, da begge lande er en helt essentiel del af Camino-ruten – hvoraf restauranten får sit navn.

”Vi har i høj grad ladet os inspirere af de Galiciske asado’er – de velkendte åbne ildsteder.

Derfor er ilden omdrejningspunkt i samspil med de bedst mulige råvarer ud fra hvilke vi laver velsmagende, æstetisk og enkel mad.

I vores køkken hylder vi det nøgne og det enkle – intet på tallerkenen er tilfældigt og vi har ikke i sinde, at pakke vores mad ind i pynteurter, eller ting der på anden vis blot udgør sig som pynt.

Alting skal give mening ikke blot for æstetikken – men vigtigst af alt for smagen. Derfor ligger fokus i stedet på, flotte tilberedninger og store velbalancerede smage,” fortæller holdet bag Camino.

Her finder du de tre gutter Marcus Thomey, Mikkel Toftgaard Gregersen & Frederik Lauf Olsen med Sovino Brands i ryggen, der blandt andet også står bag restauranterne PS Bar & Grill, Salon og Café Victor i Indre By.

Foto PR

Et sted man har savnet

Med respekt for de franske traditioner og spanske asadorer er ambitionen at lade sig inspirere af Camino-ruten og derved skabe lige præcis dét sted, gruppen selv har savnet at spise, drikke og nyde.

Som gæst på Camino skal man nemlig have en nær men levende oplevelse.

Menuen bliver varierende – nogle gange fra uge til uge og andre gange dag til dag.

I køkkenet nyder de at arbejde tæt med deres leverandører og kommer der noget interessant ind ad døren, så kommer de ikke til at takke nej.

Derfor er det også målet at skabe en dynamisk menu med plads til at kunne tilføre nye spændende elementer, når muligheden byder sig – også bare for en enkelt dag.

Foto PR

Camino skal være en levende og sjov oplevelse, hvor der er plads til hver en type gæst, både inde og udenfor på den store terrasse.

Restauranten rummer en cocktailbar med plads til både de, der bare ønsker at nyde en enkel cocktail eller to.

Bag baren møder I nogle af landets bedste bartendere, håndplukket til at skabe det bedste til gæsterne.

I vinkortet vil det også stå klart, at de har en forkærlighed for det fransk-spanske.

“På Camino vil vi servere både store cuveer og samtidig give plads til små skæve og sjove flasker, ligesom vi også har føjet mere naturlige vine til kortet.

Der vil også være et lille ciderkort, som man frit kan fordybe sig i, både før, under og efter middagen.”

Restaurant Camino kommer til at holde åbent alle ugens dage, både til frokost og aften, og den åbner i starten af juli.

Hvad: Restaurant Camino
Hvor: Høkerboderne 16B, 1712 København V
Hvornår: Åbner start juli 2021
Hvordan: Læs mere og book bord her

Del artikel

Andre læser også