Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

OBS! DRIVHUSRESTAURANTERNE ER BLEVET FORLÆNGET! SE DATOERNE NEDERST I ARTIKLEN.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Foto PR

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Foto PR

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset kører til 18. juni og ved Meyers Deli til 31. august
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram