Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Spis i dag

Mange restauranter er med: Ny madfestival serverer fisk og skaldyr i lange baner

Af Maise Molberg
Foto: Facebook, Seafood Festival
Foto: Facebook, Seafood Festival

Sæsonen for skaldyr er begyndt, og det kalder selvfølgelig på en kæmpe skaldyrsfest.

Derfor kommer nu Danmarks nye restaurantfestival: Seafood Festival.

Festivalen arrangeres af Madbillet, der også står bag Nordens største restaurantfestival Dining Week.

Seafood Festival giver danskerne mulighed for at udforske de fisk og skaldyr, der gemmer sig under bølgerne.

En hyldest til havet

Festivalen løber af stablen for første gang fra fredag d. 17. maj til søndag d. 26 maj, hvor restaurationsbranchen går sammen om at sætte fokus på den gastronomiske guldmine, som omgiver vores land.

I løbet af de ti dage inviterer en lang række af byens lækre restauranter til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr. 

Blandt deltagende restauranter er bl.a. Hooked Seafood Kitchen, Havfruen fiske- og Skaldyrsbistro, Norrlyst, Odette, Skagen Fiskerestaurant, Hans Christian’s, Coq en pâte og mange mange flere.

Som gæst får man mulighed for at gå på opdagelse i kulinariske oplevelser i alt fra overdådige langbordsmiddage og skaldyrsfade til pop-up restauranter og tre retters middage.

Foto: PR, Seafood Festival

Fra kyst til kyst

Arrangørerne har de erfaret, at danskerne generelt er meget interesserede i at udvide deres kulinariske repertoire og at en landsdækkende festival med fokus på fisk og skaldyr som denne er en perfekt anledning:

“Vi ved, at mange danskere er glade for at forkæle sig selv og få nye gastronomiske oplevelser. Men min opfattelse er, at vi er mange, der ikke i lige så høj grad spiser fisk og skaldyr derhjemme.

Det er virkelig en skam, når vi er omgivet af hav, og der findes så mange forskellige fisk og skaldyr, som både smager vidunderligt og er enormt sunde“, siger festivalansvarlig Nicoline Christensen.

Derfor håber Nicoline Christensen også, at danskerne vil tage godt imod den nye festival og tage del i folkefesten hos restauranter landet over.

Foto: PR, Seafood Festival

Sommer på tallerkenen

Til Seafood Festival stræber de efter den enestående atmosfære, der opstår, når sommeren nærmer sig, og danskerne flokkes ud for at nyde fantastiske måltider på nogle af byens bedste spisesteder.

Seafood Festival er en hyldest til den overdådige mangfoldighed af fisk og skaldyr, der pryder vores kyster; fra friskfanget fisk til delikate skaldyrsspecialiteter.

Konceptet er enkelt, da de deltagende restauranter udformer en særlig menu til en fast pris inden for tre koncepter:

  • Seafood Menu til 285 kr. inkl. gebyr
  • Stor Seafood Menu til 385 kr. inkl. gebyr
  • Luksus Seafood Menu til 556 kr. inkl. gebyr

Menuerne er sammensat af restauranterne selv, og der vil også være mulighed for at tilkøbe vinmenuer, der er nøje sammensat til den pågældende menu.

Billetter købes på hjemmesiden, hvor du også kan se et overblik over alle restauranterne og deres menuer.

Hvad: Seafood Festival
Hvor: Forskellige restauranter i byen
Hvornår: Fra fredag d. 17. maj til og med søndag d. 26. maj 2024

Del artikel

Andre læser også