Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Ny mellemøstlig restaurant: Spis og drik dig igennem det libanesiske køkken

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

I denne her uge har vi fået en ny spændende restaurant på Engholmene i København.

Den autentiske libanesiske restaurant, SAWIANA, inviterer sine gæster til at spise, drikke og hygge sig gennem en fordybende helhedsoplevelse i det rige libanesiske køkken.

Det pulserende hjerte af SAWIANA er restaurantens gnistrende køkkenchef, Hassan Chour, der kom til Danmark som 10-årig i 1990, og som har en fortid fra bl.a. Fiskebaren, Format samt Akademi Bocuse d’Or i forbindelse med verdensmesterskaberne.

Særlig betydning

Hassan Chour er født og opvokset i Libanons hovedstad, Beirut, med sin families autentiske, hjemmelavede retter fra det mangfoldige libanesiske køkken.

“Generelt er vi libanesere nogle madører. Vi er en madkultur.

Vi samles om mad, og vi er hyggelige mennesker. ‘Sawiana’ betyder ‘sammen om det’,” fortæller Hassan Chour. 

Hassan Chour. Foto Sylvia Julie Jarssen

“Menukortet repræsenterer min egen fortolkning af det, jeg betegner som ‘Det moderne libanesiske køkken’.

Den er tro mod de autentiske smage og ingredienser hele vejen igennem, men samtidig eksperimenterer jeg med nye, dristige retter.

Jeg ønsker også at genopdage de oversete retter fra min mors traditionelle køkken og give dem nyt liv, uden at ændre ved de grundlæggende opskrifter.”

Foto PR

Første af sin slags

SAWIANA er Hassans hjertebarn, og hans rejse fra krigsflygtning til køkkenchef har været alt andet end nem.

“Jeg vil mindske klimaaftryk, maksimere bæredygtighed, og så vil jeg være pioner for det libanesiske køkken i Danmark,” beskriver Hassan.

Han siger samtidig, at SAWIANA bliver sin første af sin slags i Danmark.

Foto Sylvia Julie Jarssen

Restauranten byder på en stemningsfuld atmosfære, og gæsterne kan forvente at blive forkælet med hjertelige retter og flotte drinks.

Uanset om det er en intim middag for to, eller en gruppe sammenkomst over cocktails og bar snacks som Hassans personlige favoritpåfund; shawarma-kroketter.

Læs mere og book bord her.

Åbningstiderne er onsdag til lørdag aften fra kl. 17.

Hvad: SAWIANA
Hvor: Christian Langes Pl. 11, 2450 København SV
Hvornår: Åbent til aften fra onsdag-lørdag

Del artikel

Andre læser også