Seriøst god kaffe, Croque Monsieur og toast: Ny morgenmadsdarling i byen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Morgenmad på Ø12. Foto Ø12 Facebook
Morgenmad på Ø12. Foto Ø12 Facebook

Så er der en ny morgenmadsfavorit i byen.

Lige mellem Nørrevold og Østervold slog Ø12 nemlig dørene i sensommeren sidste år, og selvom de måske indtil nu har været lidt en skjult perle, så kan det altså stærkt anbefales at tage forbi en tidlig morgen.

Kaffen er super nørdet (og virkelig god) og så kan du endda også få en rigtig god morgenmad ved siden af til ikke særlig mange penge.

Læs også Eggs Benedict, Bircher og French Toast: Populære Polly udvider med morgenmad

Foto Mathilde Mågård Hansen

Alt starter med kaffen

Det hele starter med en god kop kaffe, som man siger.

Bag Ø12 (Øster Farimagsgade 12, hvis nogle skulle være i tvivl) står parret, Enete Marie Overgaard og Kasper Cordes.

”Jeg har altid gået virkelig meget op i kaffe. Læst bøger, givet barista kurser og sådan,” fortæller Enete.

Og kaffen er også virkelig god og af høj kvalitet.

Du ved – sådan Coffee Collective og Andersen & Maillard niveau.

Ø12 har anskaffet sig en ægte Rolls Royce af en kaffemaskine, og mælken får de fra Søtofte Gårdmejeri, som ellers kun sælger til Det Vide Hus på Gothersgade.

”Vi synes, der manglede et morgenmadssted i København. Èt hvor man kan få den der virkelig gode kop kaffe, og så en morgenmad, der matcher niveauet. Ikke bare en croissant eller en bolle med ost, men rigtige morgenmadsretter,” forklarer parret om deres ambitioner med stedet.

Bønnerne får parret unikt i KBH fra deres gamle stamsted i London, Ozone, som rister deres egne bønner.

Læs også Nyhed i Nordhavn: Populære OLIOLI udvider menukortet med morgenmad

Vafler med vaniljecreme og friske jordbær. Foto Ø12 Facebook

Toppen af poppen

Selvom hverken Enete eller Kasper har en fortid inden for restauration, så var de ikke i tvivl, om hvad Ø12 skulle være.

Enete er nemlig uddannet sygeplejerske og Kasper har arbejdet inden for spil og betting.

”Det har været en drøm, som har ligget i os de sidste 10 år måske. Mad har altid samlet os, og vi har været ret sikre på, hvad vi selv godt kan lide,” fortæller parret.

Menuen afspejler derfor også deres egne favoritretter.

Havregrøden har lige præcis den konsistens, som de selv foretrækker og surdejsdejsbollen den skorpe, som de synes er bedst.

Og lige præcis brødet får de faktisk fra Hart Bageri på Gammel Kongevej af den simple årsag, at de selv mener, det er byens bedste.

Læs også Morgenmad og frokost med stjernedrys: Michael Maze åbner restaurant i København

Foto Mathilde Mågård Hansen

Minus madspild – ja tak

Valget af mælken til kaffen har absolut heller ikke været helt tilfældig.

Den kommer fra et mindre gårdmejeri udenfor København, hvor dyrevelfærden er i højsædet.

Som så mange andre kaffebarer, så døjede Ø12 med et spild af mælk hver eneste dag, når de steamede mælk til kaffen.

”Vi synes, at det var synd at hælde så meget god mælk ud i vasken hver dag, så det ville vi gerne finde en løsning,” fortæller Enete.

Og den løsning er altså blevet yderst velsmagende, for det er der nemlig kommet en surdejstoast med hjemmelavet ricotta af mælkeresterne, marmelade med blåbær/basilikumssyltetøj og ristede pekannødder ud af.

Læs også Insta-darling udvider: The Organic Boho åbner på Østerbro

Ricota på ristet surdejsbrød med blåbær basilikumssyltetøj og ristede pekannødder. Foto Mathilde Mågård Hansen

Hos Ø12 kan du få hele menuen helt ind til kl. 17, og har du mest lyst til en tatar eller en vaffel med vaniljecreme, friske jordbær og is til morgenmad, så kan du også få det.

Hvad: Ø12 – Coffee & Eatery
Hvor: Øster Farimagsgade 12, 2100 København Ø
Hvornår: Mandag-Fredag kl. 7-24, lørdag kl. 8-25 og søndag kl. 8-17
Hvor meget: Morgenmad fra 55 kr. Brunchtallerken til 170 kr.
Hvordan: Se hele menuen og læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Du kan komme med: Kendte kokke holder hyggelig havefest med sø-udsigt

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
PR-foto
PR-foto

Ravelinen har sjæl. Sådan rigtig historisk vingesus.

Den blev bygget 1700-tallet, herude lige på grænsen mellem Christianshavn og Amager, hvor bønder spiste og overnattede, når de kom ind til byen med deres varer.

For et par år siden satte køkkenet ambitionsniveauet op i femte gear og har ikke kigget sig tilbage siden med deres klassiske madprofil.

Placeret næsten midt i en sø med panoramaudsigt over voldgraven, beskyttet fra den moderne verden er den et genialt tilflugtssted med old-school indretning og hygge fra top til tå.

Herinde er traditioner til for at blive overholdt.

Således også med deres årlige sommerfest.

Den løber i år af stablen lørdag d. 19. september 2020 kl. 16.00

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

ravelinen PR Foto

Kendiskokke

Ud over velkomstdrink fra Copenhagen Distillery og dejlige appetizers, får de besøg af 3 gæstekokke, som sammen med Ravelinens eget køkken vil sørge for en 4-retters menu.

Gæstekokkene denne gang skal nok få vendt nogle gastrohoveder:

  • Andreas Bagh – køkkenchef på Hotel d’Angleterres Restaurant Marchal med en Michelin stjerne.
  • Per Thøstesen – manden bag og køkkenchef på sin Bistro Boheme og valgt som Kokkenes Kok i 2016
  • Claus Christensen alis Røde Claus, restauratør på sin Restaurant Salon og valgt som Kokkenes Kok i 2013

Hele arrangementet løber at stablen i Ravelinens hyggelige have med udsigt over vandet, hvor man vil sidde til langbords med de andre madglade gæster – og med hyggelig levende musik undervejs.

En plads i den hyggelige gårdhave står i 1000,- og dækker over velkomstdrink med appetizer, 4 retter mad med dertilhørende vine, kaffe med sødt – og selvfølgelig levende musik undervejs. 

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Ravelinens Havefest 2020
Hvor: Ravelinen, Torvegade 79
Hvornår: Lørdag d. 19. september 2020 kl. 16.00
Hvor meget: 1000,- for mad og drikke
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København

Blæret event i weekenden: Kom til jazz & cocktails på toppen af Copenhill

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Jazz og cocktails fra Kyros & Co på toppen af Copenhill PR Foto
Jazz og cocktails fra Kyros & Co på toppen af Copenhill PR Foto

Sidste år åbnede der en seriøs ambitiøs cocktailbar i København.

Kyros & Co hedder den.

De har et blæret event klar på toppen af København. De rykker nemlig baren op på toppen af Copenhill, 80 meter oppe.

Det sker på lørdag 8. august fra kl. 11 om formiddagen helt til midnat.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

Jazz og cocktails fra Kyros & Co på toppen af Copenhill PR Foto

Mad, musik og cocktails

Med sig har de taget et jazzorkester, som sender chillede vibes ud i himlen, mens der serveres cocktails og streetfood til gæsterne.

Der vil være drinks til 99kr, både med og uden alkohol (75kr.), hele dagen med live jazz og streetfood.

Læs også: Nordens største ginbar ligger på Frederiksberg: Her kan du smage over 300 slags gin

Jazz og cocktails fra Kyros & Co på toppen af Copenhill PR Foto

Gratis event

Både mad og cocktail har fokus på de helt klassiske – bare udført så perfekt som overhovedet muligt. F.eks. den perfekte spritz og den perfekte Mojito, men på en måde du aldrig har prøvet før

Eventet er fuldkommen gratis, men på grund af Covid-19 skal man lige reservere pladser online.

Der er jazz fra 13-16, 17-20 samt 21-24 med lidt mere party jazz sidst på aftenen.

Læs også: Nu åbner Copenhill endelig: Så vild er Københavns nye skibakke

Hvad: Jazz & Cocktails – On the Hill – Round 2
Hvor: Copenhill
Hvornår: Lørdag 8. august kl. 11-00
Hvor meget: Gratis adgang – men man skal reservere gratis billet pga. Covid-19
Hvordan: Reserver gratis billet lige her

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Millioner ser med verden over: Kæmpe Netflix-succes filmer i København

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto Netflix
PR-foto Netflix

Det er blevet en af de største Netflix-succeser de seneste år.

Den spanske serie “La Casa de Papel” – på dansk “Papirhuset” har tryllebundet millioner af seere verden over. Nu er man så i fuld gang med den femte og sidste sæson af serien.

Her kommer der til at være optagelser fra København. For i dag har det store set-up omkring Papirhuset været i fuld gang med optagelser her i København.

Det skriver Ekstra Bladet, som har billeder af blandt andet skuespilleren Pedro Alonso, som spiller karaktereren “Berlin” i den gigastore hit-serie.

Filmer i Nyhavn

Det er primært i Nyhavn, at hele crewet omkring Papirhuset har filmet i løbet af mandagen.

Det er blevet meldt ud, at femte sæson bliver på 10 afsnit, og man forventer, at den får premiere i løbet af 2021.

Papirhuset handler om en gruppe i Spanien, der laver ekstraordinære røverier anført af hjernen bag det hele, som kaldes for “Professoren”.

Det er den mest sete ikke-engelske serie på Netflix ifølge Wikipedia.

Du kan se billederne fra Papirhuset i København på Ekstra Bladet her