Seriøst god kaffe, Croque Monsieur og toast: Ny morgenmadsdarling i byen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Morgenmad på Ø12. Foto Ø12 Facebook
Morgenmad på Ø12. Foto Ø12 Facebook

Så er der en ny morgenmadsfavorit i byen.

Lige mellem Nørrevold og Østervold slog Ø12 nemlig dørene i sensommeren sidste år, og selvom de måske indtil nu har været lidt en skjult perle, så kan det altså stærkt anbefales at tage forbi en tidlig morgen.

Kaffen er super nørdet (og virkelig god) og så kan du endda også få en rigtig god morgenmad ved siden af til ikke særlig mange penge.

Læs også Eggs Benedict, Bircher og French Toast: Populære Polly udvider med morgenmad

Foto Mathilde Mågård Hansen

Alt starter med kaffen

Det hele starter med en god kop kaffe, som man siger.

Bag Ø12 (Øster Farimagsgade 12, hvis nogle skulle være i tvivl) står parret, Enete Marie Overgaard og Kasper Cordes.

”Jeg har altid gået virkelig meget op i kaffe. Læst bøger, givet barista kurser og sådan,” fortæller Enete.

Og kaffen er også virkelig god og af høj kvalitet.

Du ved – sådan Coffee Collective og Andersen & Maillard niveau.

Ø12 har anskaffet sig en ægte Rolls Royce af en kaffemaskine, og mælken får de fra Søtofte Gårdmejeri, som ellers kun sælger til Det Vide Hus på Gothersgade.

”Vi synes, der manglede et morgenmadssted i København. Èt hvor man kan få den der virkelig gode kop kaffe, og så en morgenmad, der matcher niveauet. Ikke bare en croissant eller en bolle med ost, men rigtige morgenmadsretter,” forklarer parret om deres ambitioner med stedet.

Bønnerne får parret unikt i KBH fra deres gamle stamsted i London, Ozone, som rister deres egne bønner.

Læs også Nyhed i Nordhavn: Populære OLIOLI udvider menukortet med morgenmad

Vafler med vaniljecreme og friske jordbær. Foto Ø12 Facebook

Toppen af poppen

Selvom hverken Enete eller Kasper har en fortid inden for restauration, så var de ikke i tvivl, om hvad Ø12 skulle være.

Enete er nemlig uddannet sygeplejerske og Kasper har arbejdet inden for spil og betting.

”Det har været en drøm, som har ligget i os de sidste 10 år måske. Mad har altid samlet os, og vi har været ret sikre på, hvad vi selv godt kan lide,” fortæller parret.

Menuen afspejler derfor også deres egne favoritretter.

Havregrøden har lige præcis den konsistens, som de selv foretrækker og surdejsdejsbollen den skorpe, som de synes er bedst.

Og lige præcis brødet får de faktisk fra Hart Bageri på Gammel Kongevej af den simple årsag, at de selv mener, det er byens bedste.

Læs også Morgenmad og frokost med stjernedrys: Michael Maze åbner restaurant i København

Foto Mathilde Mågård Hansen

Minus madspild – ja tak

Valget af mælken til kaffen har absolut heller ikke været helt tilfældig.

Den kommer fra et mindre gårdmejeri udenfor København, hvor dyrevelfærden er i højsædet.

Som så mange andre kaffebarer, så døjede Ø12 med et spild af mælk hver eneste dag, når de steamede mælk til kaffen.

”Vi synes, at det var synd at hælde så meget god mælk ud i vasken hver dag, så det ville vi gerne finde en løsning,” fortæller Enete.

Og den løsning er altså blevet yderst velsmagende, for det er der nemlig kommet en surdejstoast med hjemmelavet ricotta af mælkeresterne, marmelade med blåbær/basilikumssyltetøj og ristede pekannødder ud af.

Læs også Insta-darling udvider: The Organic Boho åbner på Østerbro

Ricota på ristet surdejsbrød med blåbær basilikumssyltetøj og ristede pekannødder. Foto Mathilde Mågård Hansen

Hos Ø12 kan du få hele menuen helt ind til kl. 17, og har du mest lyst til en tatar eller en vaffel med vaniljecreme, friske jordbær og is til morgenmad, så kan du også få det.

Hvad: Ø12 – Coffee & Eatery
Hvor: Øster Farimagsgade 12, 2100 København Ø
Hvornår: Mandag-Fredag kl. 7-24, lørdag kl. 8-25 og søndag kl. 8-17
Hvor meget: Morgenmad fra 55 kr. Brunchtallerken til 170 kr.
Hvordan: Se hele menuen og læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram