Ny naturvinsbar i København: Har måske verdens mest simple vinkort

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

København har fået ny naturvinsbar.

Den hedder Vinoria Lilo og ligger i den smukke røde murstensbygning i Pilestræde 52.

Hvis du tænker: Naturvin – det er kun for folk, der nørder vin til den store guldmedalje, så er Vinoria Lilo lidt anderledes.

De har nemlig en uprætentiøs tilgang til det velasortere vinudvalg.

Indehaverne Dennis Holmberg og Sean Alexander Brun gør nemlig en dyd ud af at gæsterne føler sig komfortable i udvalg af naturvine, som står i det store franskinspirerede ’drivhus’ i hjørnet af baren.

Læs også: Kaptajn-kitsch: Sejl havnen rundt i en brun hjørnesofa

Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

Ultra enkelt kort

Menukortet holder sig til: ’Et glas hvidvin, rødvin eller bobler’.

”På de fleste barer og restauranter får du stukket et vinkort i hånden med en masse navne, druesorter og områder, den almindelige vindrikker ikke altid kan overskue,” forklarer den ene ejer, Sean Alexander.

“Vi har lyst til at møde vores gæster med en anden tilgang, og mener ikke at vinens fakta siger meget om den smagsoplevelse, du reelt efterlades med, når du ikke er kender og kan navigere i et klassisk kort.”

“På Lilo vil vi ikke have at vores gæster skal føle sig uvidende og begrænsede af deres manglende kendskab til kompleksiteten i vinene, og ende med at vælge det de plejer, fordi de genkender druesorten.”

“Vi taler om vinene, viser dem frem og lader gæsterne smage, i stedet for at lange dem et kort.

Det er vigtigt for os, at den enkelte gæst får lov at pejle sig ind på, hvad de kan lide, og det mener vi, fungerer bedst med en mere personlige betjening, mens gæsten bliver guidet via smagsoplevelsen og lader sig overraske.”

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

Naturvinelskere og madører

Lilo har også et gedigent snackkort, der komplimenterer samtlige vine, og både stiller den lille og den store sult.

De fleste vine har en glaspris på 65kr. Den dyreste flaske koster 650 kr og køber du den med hjem, skæres hundrede kroner af prisen.

Lilo’s primære leverandører tæller Rosforth & Rosforth samt Leu Diet, og i tæt samarbejde med tidligere restaurant 108 Sommelier Riccardo Marcon, som nu driver Barabba, udforsker og udvælger Lilo-ejerne deres næste barvin.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager har åbnet nyt

Fars Dreng

Den anden ejer hedder Dennis Holmberg. Han er også manden bag den succesfulde Fars Dreng i Ny Adelgade – lokaler hvori hans far i slut 80’erne kokkererede stjernehædret Michelin-mad på 2-stjernede Kommendanten:

”Vi har fokuseret på at skabe et rustikt madkort, der matcher vinene med velanrettede crowd-pleasers af enkle, delevenlige retter, hvor råvarerne mestendels kommer fra lokale producenter.”

Det kunne f.eks. være surdejsbrød fra Andersen & Maillard ristet i olivenolie, toppet med trøffel og dertil søde, smagfulde tomater vendt i basilikum, olie og skalotteløg og en eminent økologisk Burrata fra det dansk italienske La Treccia, produceret på Jersey mælk.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

Hvad: Vinoria Lilo
Hvor: Pilestræde 52
Hvor meget: Glaspriser fra 65,-
Hvordan: Læs mere her

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

MigOgKbh og Early Bird præsenterer: Spis til under halv pris på over 75 københavnske restauranter i september

Billige flybilletter på populær rute: DAT starter København-Aalborg rute 8. juni

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var nærmest en chokerende melding, da Københavns Lufthavn fik besked om, at Norwegian som udgangspunkt ikke forventer at flyve i Danmark igen før 2021.

Heldigvis var det danske regionale flyselskab DAT hurtige til at annoncere, at det går ind på den vigtige indenrigsrute København-Aalborg med billige billetter og pendlervenlige afgangstider.

Ruten har i mange år været populær både for forretningsrejsende, og her til sommer er det oplagt at tage til pragtfulde Nordjylland og de mange små perler i både Aalborg og øvrige Nordjylland.

Nu er startdatoen for første DAT-flyvning mellem København og Aalborg afsløret. Det sker fra den 8. juni, meddeler DAT.

“Det er en oplagt mulighed for DAT at træde ind på ruten. Vi har serviceret danske indenrigspassagerer siden 2012 med verdens grønneste fly,” siger Jesper Rungholm, administrerende direktør i DAT.

Har i forvejen populær rute til Bornholm

Det er første gang, DAT flyver mellem København og Aalborg. Deres sæsonrute til Bornholm har været en kæmpe succes, og billetterne rives væk denne sommer, da mange flere danskere holder sommerferie herhjemme.

Derudover har man en rute til Midtjylland, og varetager desuden løbende charterflyvninger ud af København.

“Vi starter forsigtigt efter corona-nedlukningen og så bygger vi op, som trafikken kommer tilbage. Passagererne kan glæde sig til gode priser fra 399 kroner, fantastisk on time-performance og 110 procent klimakompensation,” siger Jesper Rungholm.

Tre daglige afgange i hver retning

Der bliver tre daglige afgange i hver retning på hverdage.

Afgang fra Københavns Lufthavn klokken 08.30, 15.30 og 18.00  med ankomst i Aalborg Lufthavn 45 minutter senere. Der er ingen flyvninger lørdag, mens der bliver afgang klokken 13.00 og 18.00 på søndage.

På returflyvningerne fra Aalborg Lufthavn er afgangstiderne klokken 07.15, 09.40 og 16.45 på hverdage, mens søndagens afgangstider fra AAL er klokken 11.45 og 16.45.

Billetter er allerede sat til salg på DAT’s hjemmeside: www.dat.dk.

Husk! – Den første tirsdag hver måned tilbydes der særlige Først til Mølle-billetter, hvor en envejsbillet kun koster 299, – DKK!

Billetterne er gyldige den følgende måned. Så planlæg besøg af venner og familie i hovedstaden måneden før og der gode penge at spare. Antallet af billetter er begrænset, så du skal være hurtig.

Næste Først til Mølle starter på tirsdag den 2. juni kl. 12.

Stjerner skal spille på toppen af Operaen: Covidhagen bliver et kæmpe Live Event

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Har du også set det hemmelighedsfulde billede af Operaen, som er blevet delt utallige gange af flere kendte danskere på Instagram med teksten ”Covidhagen”?

Så bare rolig, du er ikke den eneste.

Billedet har nemlig nået intet mindre end 750.000 mennesker på blot 48 timer, og vi kan – helt unikt – afsløre hvad det hele kommer til at handle om.

Læs også Største solokoncert nogensinde: TopGunn annoncerer stort event i København

En festival til folket

Den gådefulde Instagram-profil repræsenterer et sejt hold af unge mænd, der ønsker at sætte fokus på hele kulturindustrien, underholdningsbranchen og en sommer 2020 uden festivaler og koncerter.

En samling af dedikerede og hårdtarbejdende mennesker, der forsøger at give det danske folk den festivalsoplevelse som d. 11. marts – da det danske land blev lukket ned – blev frataget fra befolkningen af den globale pandemi, COVID-19.

Med en ny 24-timers livestream på taget af Operaen vil de råbe højt på vegne ad folkets trang til fest, musik og liveoplevelser samt en branche, der bløder økonomisk med aflyste koncerter, festivaller m.m. landet over.

Her er ikke kun tale om artisterne, men også hele det kæmpe hold de bringer med sig bestående af lyd- og lysmænd, backstage crew og mange, mange flere, der arbejder hårdt for deres passion hver eneste dag.

”Covidhagen skal derfor være en festival til folket, og give Danmark det koncert- og festival fix, som vi kommer til af mangle – og savne inderligt – hele sommeren,” siger holdet bag.

Vi skal samles om musikken, og denne gange i helt særlige og historiske omgivelser.

Læs også Netop meldt ud: Københavns Lufthavn danner ramme om store Drive-in koncerter

Fra taget af Operaen

Covidhagen har nemlig helt unikt – og som det første musik arrangement nogensinde – fået lov til at indtage taget af Den Kongelige Opera med en bred vifte af landskendte artister og et helt ekstraordinært setup af lys og effekter.

Og det er dette setup og denne musik oplevelse, som vil blive livestreamet hjem i de danske stuer og haver til danskernes skue – helt gratis.

“Livet har givet os citroner – så nu laver vi lemonade; og det gør vi den 12. juni 2020, hvor vi kvit og frit, ønsker at give Danmark et lyspunkt og en festival i en sommer, hvor vi umiddelbart skal være foruden,” siger holdet bag Covidhagen.

En alternativ festivalsoplevelse, hvor hele det danske folk kan opleve bred vifte af yndlings artister fra den danske musikscene – live fra taget.

”Netop den situation, vi befinder os i har åbnet op for en værktøjskasse af muligheder for at danne rammerne for det vildeste setup på en scene, som normalt ikke ville være en mulighed. Den mest ikoniske og unikke lokation var toppen af Danmarks hovedstad, København,” forklarer de.

Covidhagen har på nuværende tidspunkt bekræftet en bred vifte af anerkendte artister, men hvem de er, må du stadig vente lidt med at finde ud af.

Hvad: Covidhagen – 24-timers livestream på taget af Operaen
Hvor: Operaen i København
Hvornår: 12. juni 2020
Hvordan: Læs mere lige her 

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny vinbar i Indre by: Tap din egen vin direkte fra hanen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Taps Winebar Facebook
Foto Taps Winebar Facebook

Taps Winebar er netop åbnet i Indre by, og her er der selvbetjening for alle pengene.

Du tapper nemlig din egen vin direkte fra hanen, og du kan vælge mellem hele 80 forskellige slags.

Læs også Populær aftenrestaurant åbner til frokost: Sol, snacks og vin allerede fra middagstid

Første af sin slags

TAPS Winebar er opbygget omkring et hidtil uset koncept i det københavnske byliv.

Helt præcist går konceptet ud på, at du selv er initiativ- og beslutningstageren i valget af din vin ved hjælp af et selvtapningssystem.

Du kan vælge imellem vine fra mange forskellige lande, vinområder, druer og prisklasser.

”Hos TAPS Winebar får du muligheden for at smage adskillige vine, uanset om du blot skal have en smagsprøve eller et helt glas. Du binder dig ikke til at drikke en hel flaske af samme vin, tværtimod.

Du kan frit vandre fra spansk til italiensk, tysk til fransk eller tage turen oversøisk til den nye verden,” forklarer ejer, Marc Gønge.

Disse rammer skaber en unik mulighed for at du som gæst kan få udbredt dit vin-kendskab og finde din smagsprofil – uden at bruge en formue på utallige vinflasker.

”Vi vil have omkring 80 forskellige flasker at vælge imellem – indeholdende alt fra rød og hvid, til rose og nogle mere specielle vine”.

Læs også Gratis rosé og fødselsdagstilbud: Restaurant Nærvær åbner ny udendørs vinbar

Foto Taps Winebar Facebook

Sådan fungerer det

Systemet fungerer på den måde, at du bliver udstyret med et såkaldt wine-card, og det er din nye følgesvend aftenen igennem.

Efter at du så har fundet vej til selvtapningsmaskinerne, og valgt dig en vin vil dit wine-card hjælpe dig med at få åbnet op for druerne.

Du indsætter kortet i maskinen, udvælger en mængde, her vil der være tre muligheder (smagsprøve, halvt og et helt glas), og ud kommer der en perfekt tempereret vin.

Hvad: TAPS Winebar
Hvor: Store Regnegade 26A, 1110 København K
Hvornår: Torsdag-lørdag fra kl. 16-24
Hvordan: Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram