Ny naturvinsbar i København: Har måske verdens mest simple vinkort

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto
Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

København har fået ny naturvinsbar.

Den hedder Vinoria Lilo og ligger i den smukke røde murstensbygning i Pilestræde 52.

Hvis du tænker: Naturvin – det er kun for folk, der nørder vin til den store guldmedalje, så er Vinoria Lilo lidt anderledes.

De har nemlig en uprætentiøs tilgang til det velasortere vinudvalg.

Indehaverne Dennis Holmberg og Sean Alexander Brun gør nemlig en dyd ud af at gæsterne føler sig komfortable i udvalg af naturvine, som står i det store franskinspirerede ’drivhus’ i hjørnet af baren.

Læs også: Kaptajn-kitsch: Sejl havnen rundt i en brun hjørnesofa

Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

Ultra enkelt kort

Menukortet holder sig til: ’Et glas hvidvin, rødvin eller bobler’.

”På de fleste barer og restauranter får du stukket et vinkort i hånden med en masse navne, druesorter og områder, den almindelige vindrikker ikke altid kan overskue,” forklarer den ene ejer, Sean Alexander.

“Vi har lyst til at møde vores gæster med en anden tilgang, og mener ikke at vinens fakta siger meget om den smagsoplevelse, du reelt efterlades med, når du ikke er kender og kan navigere i et klassisk kort.”

“På Lilo vil vi ikke have at vores gæster skal føle sig uvidende og begrænsede af deres manglende kendskab til kompleksiteten i vinene, og ende med at vælge det de plejer, fordi de genkender druesorten.”

“Vi taler om vinene, viser dem frem og lader gæsterne smage, i stedet for at lange dem et kort.

Det er vigtigt for os, at den enkelte gæst får lov at pejle sig ind på, hvad de kan lide, og det mener vi, fungerer bedst med en mere personlige betjening, mens gæsten bliver guidet via smagsoplevelsen og lader sig overraske.”

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

Naturvinelskere og madører

Lilo har også et gedigent snackkort, der komplimenterer samtlige vine, og både stiller den lille og den store sult.

De fleste vine har en glaspris på 65kr. Den dyreste flaske koster 650 kr og køber du den med hjem, skæres hundrede kroner af prisen.

Lilo’s primære leverandører tæller Rosforth & Rosforth samt Leu Diet, og i tæt samarbejde med tidligere restaurant 108 Sommelier Riccardo Marcon, som nu driver Barabba, udforsker og udvælger Lilo-ejerne deres næste barvin.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager har åbnet nyt

Fars Dreng

Den anden ejer hedder Dennis Holmberg. Han er også manden bag den succesfulde Fars Dreng i Ny Adelgade – lokaler hvori hans far i slut 80’erne kokkererede stjernehædret Michelin-mad på 2-stjernede Kommendanten:

”Vi har fokuseret på at skabe et rustikt madkort, der matcher vinene med velanrettede crowd-pleasers af enkle, delevenlige retter, hvor råvarerne mestendels kommer fra lokale producenter.”

Det kunne f.eks. være surdejsbrød fra Andersen & Maillard ristet i olivenolie, toppet med trøffel og dertil søde, smagfulde tomater vendt i basilikum, olie og skalotteløg og en eminent økologisk Burrata fra det dansk italienske La Treccia, produceret på Jersey mælk.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Naturvinsbaren Vinoria Lilo i Pilestræde PR Foto

Hvad: Vinoria Lilo
Hvor: Pilestræde 52
Hvor meget: Glaspriser fra 65,-
Hvordan: Læs mere her

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

MigOgKbh og Early Bird præsenterer: Spis til under halv pris på over 75 københavnske restauranter i september