Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Skal ses: København har fået en ny permanent udstilling om dansk arkitektur

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Udstillingen So Danish! på DAC. Foto: Rasmus Hjortshøj, PR
Udstillingen So Danish! på DAC. Foto: Rasmus Hjortshøj, PR

Arkitektur er noget af det, Danmark er allermest kendt for ude i verden.

Men hvor går man hen, hvis man gerne vil høre historien om dansk arkitektur helt tilbage fra vikingernes forsvarsværker til fremtidens bæredygtige boligbyggerier?

Svaret er Dansk Arkitektur Center, for her er en ny, permanent udstilling netop åbnet.

“So Danish!” er DAC’s første permanente udstilling i BLOX, og den samler fortællingen om dansk arkitektur gennem tiderne ét sted.

Mere end Ægget og Sydney Opera House

Nu forestiller du dig måske, at udstillingen er en slags hall of fame, hvor man kun møder helt store navne som Arne Jacobsen, Jørn Utzon og Bjarke Ingels, men sådan forholder det sig ikke.

“So Danish!” indeholder ikke bare kendte mesterværker, men også mindre kendte bygninger, som har været med til at skabe det Danmark, vi har i dag.

Som besøgende får man både lov at se Jan Gehls private skitsebøger, sætte sig i Arne Jacobsens ikoniske Ægget og se genstande, som aldrig før har været udstillet.

Man får også fortællingen om nogle af de kvinder, der har haft stor betydning for dansk arkitektur, men ikke er at finde i historiebøgerne.

En udstilling for alle

Det er en udstilling, som er skabt til alle – lige fra de helt store arkitekturentusiaster fra ind- og udland til dem, der blot er nysgerrige og gerne vil blive klogere på bygningerne omkring os.

Foto: Rasmus Hjortshøj, PR

Man kan sagtens tage børnene med, og keder de sig blandt historierne om Rundetaarn og Christiansborg, kan de tage en smutvej til fremtiden, hvor skyskrabere og skovtårn venter.

Selv om “So Danish!” ikke er en stor udstilling, der strækker sig over flere hundrede kvadratmeter, giver den stadig det store arkitekturhistoriske overblik.

Den tager DAC’s gæster gennem 13 nedslag i dansk arkitekturhistorie, og undervejs støder man både på Copenhill bygget af Lego-klodser og et fascinerende rum, hvor man kan lade sig opsluge af arkitekturen.

Med VR kan man selv prøve kræfter med arkitekturens kunst, og med en audio-guide kan man få endnu mere interessant information, end der står ved billeder og modeller undervejs i udstillingen.

“So Danish!” åbnede 24. marts og vil løbende blive opdateret med nye eksempler på dansk arkitektur i Danmark og ude i verden.

Hvad: So Danish!
Hvor: Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, København K
Hvornår: Åbnede 24. marts 2023

Del artikel

Andre læser også