Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Vil være blandt byens bedste: Ny smørrebrødsrestaurant åbner i Tivoli

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Når Tivoli slår dørene op for sommersæsonen 2023, er det med en ny restaurant på menuen.

Restaurant KILDEN giver Tivolis gæster mulighed for en sæsonfokuseret og bæredygtig restaurantoplevelse, der kombinerer high-end-bistro med ‘Tivoli’sk’ feel good-oplevelse, og så har KILDEN store ambitioner på smørrebrødsområdet.

De vil være blandt byens bedste.

Det er LOCA Gruppen, som i forvejen driver bl.a. restauranterne STUDIO, RADIO og Almanak i Operaen, der står bag den nye restaurant i Tivoli.

Rykker ind i Gemyses lokaler

Tivoli er altid som aldrig før – også på gastro-området. 

Når forlystelseshaven åbner d. 31. marts, åbner der samtidig en ny restaurant, hvor de bedste danske råvarer, traditioner og smage smelter sammen med indtryk fra moderne gastronomi. 

Foto PR

Navnet er KILDEN, og bag gryderne står køkkenchef og medejer Christian Hoffmann, som i en årrække har været køkkenchef på Almanak. 

KILDEN rykker ind i de lokaler, som tidligere husede Restaurant Gemyse. 

Tanken er at beholde de unikke lokaler med de mange grønne vækster og planter, som er blevet et trækplaster for mange Tivoli-gæster.

”Det er vores mål, at Tivoli skal afspejle det, der sker på den københavnske madscene og være en international gastro-destination i sig selv. 

Derfor er det selvsagt, at vi skal kunne tilbyde bæredygtig mad i topklassen. Det kommer vi til med KILDEN. 

Gemyse har været frontløber på det bæredygtige område og har skabt en åbning for det grønne og bæredygtige køkken i Tivoli. 

Nu er tiden kommet til at give stafetten videre, og vi er glade for at have fundet en ny samarbejdspartner, som kan tage det bæredygtige køkken i Tivoli til det næste niveau,” fortæller Mikkel Ustrup, senior director for Tivoli high end.

Foto PR

Sæsonbetonet smørrebrød

Til frokost er Christian Hoffmann og teamets ambitioner for KILDEN tårnhøje.

For de vil være nogle af Københavns bedste på området.

KILDENs smørrebrødskort kommer til at indeholde mange stykker med fisk og skaldyr, en håndfuld vegetariske stykker og et par stykker med henholdsvis økologisk velfærdsgris og velfærdskylling i hovedrollen. 

Målet er at skabe et smørrebrødsudvalg, der er styret af sæsonens råvarer og som kombinerer stolte danske smørrebrødstraditioner med moderne variationer over den populære spise.

Smørrebrødet kommer til at koste mellem 125 og 195 kr. stk. 

Hyldest til Danmark

Det er ikke kun til frokost, at du kan besøge den nye restaurant i Tivoli – de har også åbent til aften.

Det er Christian Hoffmanns ambition med KILDEN, at kærligheden til de skiftende sæsoner skal kunne smages og ses på tallerkenerne. 

Christian Hoffmann. Foto PR

KILDENs aftenkort kan bedst beskrives som en hyldest til Danmark og sæsonerne med smage og råvarer, der er hentet langs de danske kyster og i markens muld. 

Holdet går målrettet efter et økologisk sølvmærke, og de primært danske sæsonråvarer vil blive forædlet med traditionelle teknikker som syltning, saltning, røgning og fermentering. 

Restauranten vil også blive delvist forsynet af haven, der omgiver restauranten og passes og plejes året igennem af have-scenografisk koordinator, Elsebeth Palsgaard-Jensen. 

I restauranten vil den erfarne restaurantchef og sommelier Kristina Bengtson (tidl. Kong Hans Kælder, Geranium) sørge for et varieret vinkort sammensat af både de bedste klassiske vine og naturvine, Europa har at byde på.

Prisen for tre retter til aften bliver 445 kr., mens syv retter koster 745 kr.

Læs mere om KILDEN og book bord lige her.

Hvad: KILDEN
Hvor: Tivoli, København
Hvornår: Åbner d. 31. marts

Del artikel

Andre læser også