MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Bliver spændende: Ny restaurant åbner på Københavns mest skandaleramte lokation

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Adressen Kronprinsessegade 64 har i mange år tilhørt restauranten Kokkeriet.

En restaurant, som ellers havde en Michelinstjerne fra 2009-2023, men som på uheldigvis tog hovedrollen i mere end én skandale.

Nytåraften 2020 endte som en sandt mareridt for flere tusinde kunder, der ventede forgæves på en nytårsmenu i flere timer, og det kom senere frem, at de ansatte ikke sov – men derimod kastede op af udmattelse.

Hygiejnen var der også problemer med.

I 2023 trådte tidligere medarbejdere frem og fortalte om hård tone og dårligt arbejdsmiljø.

Samme år røg Michelin-stjernen, men i følge ejer af Kokkeriet, Sammy Shafi, handlede det om ‘uambitiøse medarbejdere’.

Ja, der er bestemt rigeligt at tage fat på.

Den uheldige forhistorie skræmmer dog ikke de tre gode venner, Rasmus Grønbech, Mads Magnus Nørgaard og Lasse Askov, som sammen åbner en sydfransk oase ved navn Restaurant Démodé til foråret.

Vender tilbage

For mange madglade københavnere er det nok navnet Rasmus Grønbech, som ringer en klokke eller to.

Rasmus har nemlig en lang historie på den gastronomiske scene med blandt andet Michelin-restauranten Grønbech & Churchill (2011-2016), hvor Mads Magnus og Rasmus begyndte at arbejde sammen.

I de nyistandsatte lokaler ved Nyboder genfinder den anerkendte kok Rasmus Grønbech sin kulinariske passion med en tur tilbage til rødderne og en hyldest til det sydfranske køkken med fokus på enkelhed, ærlige råvarer og en uhøjtidelig atmosfære.

“Jo ældre jeg bliver, desto mere tiltrækkes jeg af det enkle – at lade råvarerne tale for sig selv. Det er dér, jeg finder liv og glæde,” fortæller Rasmus om sit nye projekt.

Med Démodé ønsker han at bryde med tidligere koncepter og skabe en mere fri tilgang til gastronomien.

Menuen vil byde på grøntsager, fisk og fjerkræ – serveret med respekt for de råvarer, der udgør hjertet i det sydfranske køkken.

“Det handler om at slippe kontrollen og lade retterne udvikle sig naturligt, uden at tøjle dem for meget,” tilføjer han.

Umoderne med et blink i øjet

Vinkortet kommer til at afspejle Mads Magnus’ kærlighed til det franske med et ambitiøst udvalg, hvor flasker med alder og karakter får plads.

“Det bliver umoderne med et blink i øjet,” forklarer han.

Menuen bliver heller ikke en klassisk fortolkning af det sydfranske, men vil i stedet bære Rasmus’ personlige præg.

Restaurant Démodé bliver en lille oase i byen, hvor gæster fra alle generationer kan mødes i afslappede omgivelser, og fra foråret åbnes også op for frokostservering.

“Der er en god energi i området – en blanding af unge og ældre – og vi glæder os til at bidrage til det,” siger Lasse.

Bookinger åbner d. 30. januar via linket her.

Hvad: Restaurant Démodé
Hvor: Kronprinsessegade 64, 1306 København K
Hvornår: Reservationer åbner d. 30. januar. Restauranten åbner til foråret

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

 


 


 


Top 3 i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien