Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Historisk sted: Ny restaurant er åbnet på nordsjællandsk slot

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Der er rykket en ny restaurant ind på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Det økologiske jordbrug Rabarbergaarden, kendt for dets selvforsynende og idylliske restaurant, gårdbutik og bageri i Vejby, skal drive museumsrestaurant og tilføje bæredygtig gastronomisk oplevelse på en af landets største kulturinstitutioner.

Rabarbergaarden Slottet erstatter den tidligere restaurant, Leonora, som har været en del af Frederiksborg i mere end 20 år.

Skal bringe naturen ind

Besøgende på Frederiksborg kan i fremtiden opleve lokale, økologiske råvarer fra et bæredygtigt jord-til-bord-køkken, når Rabarbergaarden rykker ind i den tidligere vognport og staldbygning.

Her bliver Rabarbergaarden til ’Rabarbergaarden på Slottet’ og skal som ny forpagter af museumsrestauranten bringe naturen omkring Frederiksborg Slot ind i køkkenet. 

I form af bl.a. smørrebrød, frisk fisk og vintersalater.

Foto Kamilla Bryndum

Ulla Tofte, direktør på Frederiksborg, glæder sig til, at den nye restauratør flytter ind og til at vise, at kulturlivet tager bæredygtig mad alvorligt. 

”Jeg er enormt glad for, at Rabarbergaarden har sagt ja til at blive ny restauratør på Frederiksborg.

Virksomheden har vist, at bæredygtighed gennem fokus på lokale råvarer og økologisk jordbrug fint kan forenes med både folkelig frokost, fine-dining, selskaber og virksomhedsevents. 

At kunne tilbyde en madkulturel oplevelse som en del af museumsbesøget passer rigtig godt til den udvikling, jeg ser på Frederiksborg fremover, og jeg håber, at restauranten også i fremtiden vil være et populært sted for både museets gæster og lokale.” 

Foto Kamilla Bryndum

Bygning fra det 17. århundrede

Bygningen, hvor Rabarbergaarden flytter ind, er opført omkring år 1600 som en vognport med lille stald.

Senere har den været amtmandsbolig og fra 1971 som kro.

Med blik for historisk autenticitet er lokalerne blevet nyindrettet enkelt og med fokus på det gode håndværk i materialevalg og indretning både inde og ude.

Beplantning og udsmykning vil tage udgangspunkt i hjemmehørende arter og udsmykningen indenfor vil være med sæsonens natur. 

Foto Kamilla Bryndum

Thomas Elletoft Køster, medejer og gastronomisk ansvarlig på Rabarbergaarden, ser frem til at nå endnu bredere ud i missionen om at få den bæredygtige dagsorden implementeret gennem det gode måltid og den lokale forankring:

”Samarbejdet med Frederiksborg Slot markerer et betydningsfuldt skridt i vores dedikation til at levere en ekstraordinær gastronomisk oplevelse, hvor naturen og nærværet med hinanden er omdrejningspunktet.

Sammen med den historiske arv fra ‘Kongernes Nordsjælland’ og det spisekammer Nordsjælland har været og fortsat er, er vi klar til at skabe noget uforglemmeligt for vores og museets gæster.” 

Restauranten er åben mandag-søndag fra kl. 9-17.

Læs mere, se hele menuen og book bord her.

Hvad: Rabarbergaarden Slottet
Hvor: Frederiksborg Slot, Møntportvejen 2, 3400 Hillerød
Hvornår: Åbent mandag-søndag fra kl. 9-17

Del artikel

Andre læser også