Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Nyt go-to i Indre By: Vellykket restaurant og bar indtager historisk bygning

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Hen over sommeren er der åbnet en ny restaurant i lokalerne på Bremerholm, der tidligere husede Hotel Herman K og Kadeaus restaurant, Roxie.

Navnet er Bobo Food Studio, og de lokker med helt unikke omgivelser samt flere lækkerier på både tallerken og i glasset.

Bag restauranten står en kendt køkkenchef, der endelig er vendt hjem til Danmark efter seks år i udlandet.

Bobo Food Studio. Foto PR

En bygning med historie

Adressen på Bremerholm er ikke bare ultra central – den er også fyldt med historie.

Den noget særprægede bygning blev oprindeligt opført som transformerstation i 1962 og var frem til 2012 ansvarlig for levering af strøm til hele Indre By.

Bygningen har et ret enestående design med bronze skodder på facade, tykke betonvægge, og fem meter højde grønne metaldøre indvendigt.

Efter at have været helt aflukket for Københavns borgere åbnet bygningen dørene for publikum i sommeren 2018 som hotel og restaurant, men nu sker der atter nye sager i de imponerende lokaler.

I juni åbnede det nye luksushotel under navnet, The Socialist, og med åbningen af restauranten, Bobo Food Studio, er adressen igen blevet en spændende destination for både naboer, forbipasserende og tilrejsende fra nær og fjern.

En slags moderne forsamlingshus med både hotel, restaurant, tagterrasse, lounge, Food Studio, bar og vinkælder i ganske spektakulære omgivelser.

Køkkenchef Boris Buono. Foto PR

Kendt kok ombord

Når man træder indenfor, bliver du som det første mødt af baren og det åbne køkken hos Bobo Food Studio, og det var et helt bevidst valg af den nye køkkenchef, Boris Buono.

”Jeg synes, at man skal have lov til at se kokkene arbejde,” fortæller han på en rundvisning.

Den nye restaurant markerer Boris’ hjemkomst til Danmark efter seks år på Ibiza, hvor han startede Ibiza Food Studio.

Boris selv er uddannet på Formel B og blev derefter kok på Noma, før han blev køkkenchef på Krogs Fiskerestaurant og Bottega Trattoria.

I 2015 var det Ibiza, der lokkede, og han flyttede til den smukke ø, hvor han startede Ibiza Food Studio, der kører for fuldt blus på sjette år – men nu er han altså vendt hjem, da Danmark alligevel begyndte at trække lidt i ham igen.

Det er dog stadig det spansk/italienske køkken, der har Boris’ hjerte, og hos Bobo Food Studio kan du blandt andet også sætte tænderne i lækre napolitanske pizzaer.

Derudover rummer menuen masser af frisk og grillet fisk, lokale og økologiske råvarer i sæson, pasta samt forskellige kød- og vegetarretter.

Det håndplukkede team i køkkenet inkluderer desuden også to kokke fra den 3-stjernede Michelin-restaurant Eleven Madison i New York, så her er skruet godt op for ambitionerne.

Foto PR

Åbent og tilgængeligt

Selvom Boris Buono til dels har vinket farvel til fine dining med det nye jordnære og afslappede Food Studio, så kommer den store bygning til at have flere forskellige afdelinger, som kan lidt af hvert.

Bliv endelig ikke skræmt af den store, imponerende facade, for indenfor er stemningen helt nede på jorden.

”Det må gerne være lidt hjemligt. Kvaliteten skal selvfølgelig være i orden, men det skal først og fremmest være tilgængeligt for alle,” fortæller Boris.

Priserne er derfor holdt på et fornuftigt niveau, hvor du kan få en tasting menu fra 395 kr. og a la carte retter fra 145 kr.

Er du mere til blot et glas vin, en cocktail eller en økologisk kaffe på den charmernede baggårdsterrasse, så er her også plads til det.

Det betyder dog ikke, at Boris og hans team kommer til at gå ned på hverken trøffel, skaldyr eller masser af selvforkælelse til de spisende gæster – tværtimod.

“Vi vil gerne være sådan et sted, hvor du kan kigge forbi hver eneste dag og få en ny oplevelse hver gang,” fortæller Boris.

Og det tyder meget altså på, at du kan.

I kælderen kan du nemlig gå endnu dybere ombord i det store vinkort eller måske nyde lidt tapas, og på førstesalen findes en mindre og mere gourmetpræget afdeling, Food Studio Experience.

Det bliver kokkenes kreative legeplads, hvor der bliver plads til at eksperimentere med alle de bedste danske råvarer.

Hvad: Bobo Food Studio
Hvor: The Socialist, Bremerholm 6, 1069 København
Hvornår: Åbent både til frokost fra tirsdag-lørdag
Hvor meget: Tasting menuer fra 395 kr. og a la carte fra 145 kr.
Hvordan: Se hele menuen og book bord her

Del artikel

Andre læser også