Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Alt laves fra bunden: Ny restaurant er åbnet i magisk gårdhave på Vesterbro

Af Mathilde Mågård Hansen
Restaurant Vago på Axel Guldsmeden Hotel. Foto Mathilde Mågård Hansen
Restaurant Vago på Axel Guldsmeden Hotel. Foto Mathilde Mågård Hansen

København er en fantastisk smuk by, men den ægte magi opstår først, når man træder indenfor murene.

Netop det vil vi anbefale at gøre hos Axel Guldsmeden Hotel på Vesterbro, der har fået en ny restaurant.

Navnet er Vago, og her er konceptet lokalt, økologisk og bæredygtigt.

Nyd en cocktail i gårdhaven eller i drivhuset inden middagen. Foto Mathilde Mågård Hansen

En oase på Vesterbro

Det er to rutinerede herrer, som står bag den nye restaurant på Axel Guldsmeden Hotel.

Både når det kommer til madlavning men i den grad også, når det kommer til magiske lokationer i København.

De har nemlig begge en fortid hos Østerbros meget populære og urbane tagterrasse, ØsterGro.

Ejerne er portugisiske João Miragaia, som har været hos ØsterGro siden begyndelsen for fem år siden, og brasilianske Gustavo, som gjorde ham selskab som souschef for et par år siden.

Nu er de dog sprunget ud i deres eget projekt, og det finder du i baghaven hos Axel Guldsmeden Hotel på Istedgade.

”Vi vil gerne gøre alting så bærdygtigt og lokalt som muligt. Alle vores råvarer er økologiske,” fortæller de to.

”Atmosfæren betyder også meget for os.

Vi opfordrer altid gæsterne til at nyde en cocktail i gårdhaven eller i drivhuset inden middagen, for det er virkelig et helt fantastisk sted.”

Og hos MigogKbh er vi meget enige.

”Stemningen i restauranten er virkelig nede på jorden. Vi har mange retter, som spises med fingrene, og vi sørger altid for, at der er mad på bordet.

Det skaber sådan et naturligt flow.

Har du lyst til at slikke tallerkenen – så gør du også bare det,” fortæller João og Gustavo.

Restaurant Vago på Axel Guldsmeden Hotel. Foto Mathilde Mågård Hansen

Så selvforsynende som muligt

Økologisk, bæredygtigt og lokalt er nogle af de vigtigste nøgleord for den nye restaurant på Istedgade.

Af samme årsag bestiller João og Gustavo også helst hele dyr hjem, hvor de kan bruge flere udskæringer og gerne på mange forskellige måder.

”Vi vil gerne have 0% madspild og bruge det hele af vores råvarer.

Med tiden er det planen, at vi vil installere en hel væg med krydderurter i restauranten, så man selv kan plukke.

Vi ser så ofte, at mange piller deres urter af maden – og det er jo spild.

På denne her måde kan vi anbefale specifikke krydderurter, når vi serverer maden, men vil man ikke have dem, så lader man bare være,” forklarer João og Gustavo.

Jomfruhummer på Restaurant Vago. Foto Mathilde Mågård Hansen

Smagene på Vago er intense og går næsten lige til grænsen – så her skal du ikke være bange for retter, som ikke smager af noget.

I fremtiden vil de to kokke også gerne dyrke deres egne svampe til restauranten, og det er ingen hindring, at vi befinder os blot et par hundrede meter fra Hovedbanegården.

Jo mere selvforsynende – jo bedre.

Og så gør det da absolut heller ikke noget, at det samtidigt smager godt.

Hvad: Restaurant Vago
Hvor: Istedgade 12, 1650 København V
Hvornår: Restauranten har åbent onsdag-lørdag
Hvor meget: 6 retter for 595 kr.
Hvordan: Læs mere og book bord her

Del artikel

Andre læser også