MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ikonisk hotel får ny restaurant: Nyt køkken kombinerer det bedste fra Japan med Peru

Af Mathilde Mågård Hansen

Når restaurant ISSEI slår dørene op på det ikoniske Hotel Radisson på Vesterbro, er det med et helt nyt madkoncept i fokus. 

En fusion mellem det peruvianske og japanske køkken vil byde gæsterne på hidtil nye smagsindtryk. 

Det er et velkendt navn på den københavnske madscene, Christian Paradisi, der tager roret på ISSEI som køkkenchef. 

For Paradisi er det asiatisk køkken ikke ukendt, da han tidligere var køkkenchef hos UMAMI og den seneste årrække har styret køkkenet hos Café Royal. 

Foto PR

Københavns første skyskraber

ISSEI kommer til at ligge i en af Københavns mest ikoniske og velkendte bygninger, nemlig Radisson Collection Hotel, Royal – eller for nogle måske bedre kendt som ‘SAS Huset’.

Bygningen har siden sin indvielse i 1960 været et hotel med præg af Arne Jacobsens danske design, og var desuden Københavns allerførste skyskraber. 

Restaurant ISSEI ligger på gadeniveau med udsigt til Vesterbrogade og bliver en drop-in destination for madglade københavnerne. 

“Bygningen danner de perfekte rammer for ISSEI, da den på bedste vis kombinerer modernitet, historie og design i én. Restauranten kommer derfor til at blive en naturlig del af det pulserende storbyliv på Vesterbro,” siger Javier Soler Munoz, F&B Director, Radisson Collection Hotel. 

Foto PR

Helt nyt koncept

Den københavnske madscene bliver får en international tilføjelse, når restaurant ISSEI slår dørene op for et helt nyt og rendyrket koncept. 

ISSEI er en fusion af kulturer og kombinerer det peruvianske smage og råvarer med japanske opskrifter og sammensætninger. 

Det skaber nye, spændende smagsoplevelser som kan opleves i hjertet af Vesterbro. 

På trods af at kombinationen mellem det peruvianske og japanske køkken bliver nyt for københavnerne, så er det dog langt fra et nyt koncept for faktisk stammer historien tilbage fra 1899. 

Fusionskøkkenet, med navnet Nikkei, kom til da skibet Sakura Maru rejste fra Japan til Peru i 1899, og medbragte folk der skulle arbejde på sukkerplantagerne. 

Med om bord havde den japanske besætning medbragt deres favoritopskrifter og ingredienser hjemmefra. 

Da de medbragte varer slap op begyndte de rejsende efterfølgende at lave samme retter og opskrifter blot med peruvianske råvarer. Dermed opstod Nikkei.  

Foto PR

Godt med fisk

Både det peruvianske og japanske køkken har en forkærlighed for fisk, hvilket betyder, at der hos ISSEI bydes på traditionelle retter som sashimi, hvor peruvianske råvarer - majs, kartofler, lime og chili - tilfører nye smagsvarianter til den traditionelle japanske mad. 

“Selvom at København er verdenskendt for en divers madscene, findes der alligevel en plads i markedet til nye spændende køkkener - Nikkei er absolut et af dem. 

Maden går godt i spænd med den Nordiske tradition for friske råvarer og en renhed i madoplevelsen. 

Jeg glæder mig meget til at byde københavnere indenfor til nye smagsoplevelser,” siger Christian Paradisi. 

Læs mere og book bord lige her.

Hvad: Restaurant ISSEI
Hvor: Radisson Collection Hotel Royal, Hammerichsgade 1, 1611 København V
Hvornår: Åben alle ugens dage fra kl. 17.30

Del artikel