ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byens bedste udsigt: Erfarne restauratører åbner ny restaurant på toppen af København

Af Mathilde Mågård Hansen
Operaen. Arkivfoto
Operaen. Arkivfoto

Der er mange kandidater til Københavns bedste udsigt, men man kan med god grund godt give den til Operaens 4. etage, der netop nu har fået en ny restaurant.

Den hedder ”Almanak i Operaen”, og hvis navnet lyder bekendt, så er det fordi, den nye restaurant ganske rigtigt er i familie med den danske bistro Almanak på The Standard på den anden side af Københavns Havn.

Og – som noget helt nyt – vil Almanak i Operaen være åben for alle, også gæster, som ikke skal til forestilling på Operaen.

Foto PR

Unik lokation i vilde omgivelser

Henning Larsens tegnestue har haft travlt for at få den nye restaurant på toppen af Operaen færdig til åbningen i midten af november.

Her har de indrettet hyggelige ’båse’ i egetræ med specialdesignede siddepladser i kernelæder, bæredygtige møbler fra Mater og loungeområder ud mod vandet.

”En af de ting, som vi faldt pladask for, da vi bød ind på forpagtningen af restauranten i Operaen, var planerne om at renovere restaurantområdet fuldstændigt.

Restauranten har nu undergået en gennemgribende forvandling og fremstår som en eksklusiv restaurant, der kan stå mål med en af Københavns mest spektakulære bygninger.

Det betyder også, at vi nu kan realisere drømmen om at byde alle gæster indenfor på Almanak i Operaen – og ikke blot operagængerne.

Restauranten fremstår så flot og indbydende, at den kan fungere som en selvstændig restaurant, som er et besøg værd i sig selv,” lyder det fra den nye restauratør i Operaen, Merete Holst, indehaver af LOCA Gruppen, der også driver restauranterne STUDIO, Almanak og Mission Green på The Standard, den bæredygtige kantinevirksomhed The Lunchroom og er medejer af restaurant RADIO sammen med Claus Meyer.

Almanak i Operaen er ligesom Almanak på The Standard sæsonbetonet, dansk bistrokøkken.

Restauranten serverer alt fra Almanaks moderne smørrebrød til delikate skaldyrsfade og dansk charcuteri fra lokale producenter, og restauranten er til at begynde med åben, når der spilles forestillinger og på udvalgte dage.

Foto PR

Almanak og Mission Green flytter hjemmefra

Den nye restaurant i toppen af Operaen er dog ikke det eneste nye, der sker hos LOCA Gruppen, der primært har til huse på The Standard lige på den anden side af havnen.

Med udgangen af 2021 rykker restauranterne Almanak og Mission Green nemlig ud af den ikoniske toldkammerbygning på kajen i Københavns Inderhavn.

Det er dog på ingen måde slut med restauranterne.

De lever videre, og planen er at restauranterne i første halvdel af 2022 skal finde nye hjem, hvor bæredygtigheden kan få lov at spille en endnu større rolle.

Toprestauranten Studio bliver dog indtil videre i Havnegade, hvor den siden 2013 har ligget på bygningens førstesal.

Desuden træder køkkenchef og Michelin Guidens ’Young Chef’-prisvinder Christoffer Sørensen samtidig ind som medejer af restauranten.

Køkkenchef på Almanak, Christian Hoffmann. Foto Chris Tonnesen

Almanaks køkkenchef Christian Hoffmann træder ligeledes ind som medejer af Almanak.

”Mens ’det gamle’ Almanak finder sig et nyt sted at bo, sætter vi fuldt blus under Almanak i Operaen, som vil være åben for alle til både frokost og aften, og vi har da også en klar målsætning om at blive sat på verdenskortet med enten en Michelin ’Plate’ eller en Bib Gourmand allerede næste år,” siger køkkenchef og medejer Christian Hoffmann.

The Standard har siden 2017 været drevet af Merete Holst og Dorte Juhl Østergaard, der derudover ejer restaurant Radio og den bæredygtige kantinevirksomhed The Lunchroom.

Bygningen er fuldført i 1937 og tegnet af arkitekt Kristoffer Varming. Den blev brugt til fortoldning af varer og billetsalg for skibe til og fra Sverige – senere overtog Scandlines bygningen og færgefarten til Sverige.

Bygningen ejes i dag af René Sindlev, som har sat den til salg for 95 mio.

Hvad: Almanak i Operaen
Hvor: Operaen, København
Hvornår: Almanak i Operaen har for nuværende åbent, når der spilles forestillinger og på udvalgte dage. Book bord og se alle åbningsdage her
Hvor meget: 5 retter for 510 kr. To stykker smørrebrød for 285 kr.
Hvordan: Læs mere om Almanak i Operaen her

Del artikel