Ny stam-restestaurant og vinbar gør en dyd ud af ‘ubehøvlet kaos’

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Restaurant Safari Nørrebro PR Foto
Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

På Nørrebro ligger den lokale favorit-restaurant Omar. Her går gadens gourmeter hen for at få en billig, men god omgang mad og skylle dagens oplevelser ned.

Omar er blevet så stor en succes, at bagmanden, Simon Leo Hansen, nu har slået dørene op til endnu et sted.

Det ligger også på Nørrebro-savannen og hedder noget så eksotisk som Safari.

‘Der er faktisk ikke nogen som helst historie bag det navn,” forklarer Simon Leo Hansen.

“Jeg synes bare, det lød super nice.”

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

Afstikker
Safari ligger i Baggesensgade 9, med søkig til Dosseringen og et stenkast fra Dronning Louises Bro.

“Vi kan jo kalde det en afstikker af Omar. Det er stadigvæk meget i min stil, og de fleste stamgæster vil kunne skrive under på, det er ubehøvlet betjening og kaos over det hele. Lige som det plejer,” forklarer Safari-ejeren.

Bag ord som ubehøvlet og kaos, gemmer sig også en personlige service og følelsen af at være hjemme i øjenhøjde hos gode venner.

Læs også: Klassisk hangover-hapser: Bryghus lancerer snasket gourmet cowboytoast

Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

Hænger skævt
Her er plads til 42 spisende gæster og 20 i baren, og de kan nyde den lidt lysere og mere elegante stil end der praktiseres på Omar.

“Men tingene hænger stadigvæk skævt en gang i mellem, vi har jo selv hængt det op.”

På Safari er der dogmemæssigt ikke rigtig nogen regler. Maden er simpel, enkel og ikke så meget fikumdik. Hver ret består oftest af 2-3 elementer.

Læs også: Profiler står bag: Legendarisk jazzsted er blevet til italiensk restaurant

Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

Grønt og fisk
“Og så har vi fokus på grønt og fisk. Når der er kød på menuen, er det glaseret og marineret stil. F.eks. en graved okseinderlår eller onglet i svampeboullion og urter. Vi er et omfavnende verdenskøkken – vi har i hvert fald ingen stil, vi kører efter.”

Man kan snuppe 8 retter for 300,- eller gå a la carte til 80-120,- hvor størrelsen er ca. forret-hovedretsstørrelse.

Vinkortet har fokus på de naturlige ting uden at være religiøs omkring det.

Der er en del friskere vin og mere syreholdige, og så kan man på Safari dykke ned i et relativt godt udvalg af både bitter og vermouth, ligesom man kan nyde cocktails som old fashioned og negroni.

Læs også: Lavpris-latté og billigt bagværk: ALT koster 15 kr. på ny café i København

Hvad: Safari
Hvor: Baggesensgade 9, Nørrebro

Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

Tirsdags-testen hos Kokkeriet: Opgrader menuen med fire ekstra testretter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Hos Michelin-restauranten, Kokkeriet, mener de at tirsdage fortjener lidt ekstra kærlighed.

Og som kærlighed smager bedst, bliver det i form af ekstra testretter fra køkkenet – helt uden du skal skrive det på regningen.

Du får muligheden for at smage nye retter før alle andre og bliver ”testkanin” i allerbedste klasse – så god at Michelinguiden har belønnet Kokkeriet med en stjerne de sidste 10 år.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Morten Krogholm køkkenchef Kokkeriet PR Foto

Tirsdagstesten

Tirsdagen har levet en lidt kummerlig tilværelse.

Det er mandagens venligere lillebror, der ikke rigtigt gør noget væsen af sig. Ugen er stadig lige begyndt, og der er langt til fredag. Uge efter uge bliver tirsdagen overset, forbigået i stilhed, glemt og endelig overstået.

Men det skal være slut nu.

De dygtige kokke hos Kokkeriet – med køkkenchef Morten Krogholm i spidsen – har nemlig givet tirsdagen en ordentlig overhaling og en velfortjent forfremmelse, og de giver nu alle tirsdagsgæsterne muligheden for at opgradere den mindre eller den store menu med de fire ekstra testretter – helt uden du skal betale for det.

Til gengæld giver du køkkenet lov til at lege og eksperimentere med råvarer, som de overvejer at sætte fast på kortet. Det er også muligt, at du får muligheden for at prøve nye og lige så spændende vine.

Med Tirsdagstesten hos Kokkeriet bliver du altså ”testkanin” i allerbedste Michelinklasse.

Læs også Rosé-rejer og jomfruhummer: Havnerestauranten Toldboden genåbner med nyheder

Foto PR

Traditionelle danske retter i bedste form

Hos Kokkeriet er de fans af traditionelle danske retter.

De har nemlig taget ejerskab på danske retter – og genopfinder dem i moderne gourmetversioner.

Den øvelse er de så eminente til, at den franske madbibel over dem alle – Michelinguiden – har givet dem en stensikker stjerne over 10 år i træk.

Kokkeriet er derfor for mange blevet kendetegnet ved høj gastronomi i rebelsk fortolkning af klassiske såvel som nye danske retter.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Restaurant Kokkeriet PR Foto

Afslappet luksus for alle

På Kronprinsessegade er der plads til alle, og her er rigtig god plads mellem bordene.

Indretningen er smagfuld og elegant, og du finder strøget dug på bordene, nøje udvalgte blomsterdekorationer og en klassisk uniformeret tjenerstab under ledelse af ejer og vært, Sammy Shafi.

På trods af fuld gastro-gas fra Morten og hans dedikerede hold i køkkenet, og en Michelinstjerne i inderlommen, er der absolut intet stift og formelt ved Kokkeriet. Her er ingen dresscode, og alle gæster opfordres til at sænke skuldrene og bare nyde deres aften.

Hvad: Tirsdagstesten på Restaurant Kokkeriet
Hvor: Kronprinsessegade 64
Hvor meget: Få fire ekstra testretter på enten den store menu for 1.200 kr. eller den mindre menu for 900 kr. helt uden betaling
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

De bedste milkshakes i København: Her er de store favoritter i byen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Snart bliver det sommer og sol, og hvad er så mere lækkert end en overdådig og lækker milkshake?

København bugner af gode steder, og vi guider her til seks, som du simpelthen skal smage.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato


Desserthuset Foto PR

Desserthuset

Det er ikke for meget at sige, at her er kongen af milkshakes.

Desserthuset åbnede for knap fem år siden på Istedgade, og er siden hen flyttet til større lokaler på Frederiksborggade. De var nogle af de første i Danmark til at afprøve det australske koncept, Freakshakes.

En Freakshake består af en smagfuld milkshakes med de mest overdådige toppings til at matche milkshakens indhold.

Prøv for eksempel en Speculoos lavet på bastogne med lidt karamel, smurt med moccacreme, vendt i knasende chokoperler og toppet med den lækreste hjemmelavet tiramisu eller en Banoffee med banancreme, karamelliseret banan og karamelliseret popcorn – det er bare to blandt de mange, lækre varianter.

Derudover laver de også god kaffe og bager deres egne cheesecakes.

Hvor: Frederiksborggade 50, 1360 København K


Paradis Foto PR

Paradis

Udover deres fantastiske is er Paradis også kendt for deres velsmagende milkshakes.

De laver dem på friskrørt paradis-is shaket med økologisk mælk, pynter med en valgfri sauce og topper dem med økologisk flødeskum.

Al isen laver de desuden på naturlige ingredienser såsom frisk frugt, kakao fra Den Dominikanske Republik, Bourbon vanilje fra Madagaskar, italiensk lakridspulver og italienske pistacie- og hasselnødder.

Kast dig ud i for eksempel en jordbær/vanilje milkshake eller en straciatella/espressofrappe.

Hvor: Flere steder i landet – find din nærmeste her


Ismageriet Foto Ismageriet Facebook

Ismageriet

Ismageriet finder man både ved DR-byen og i Søborg.

De er måske mest kendt for deres is, men det er absolut også værd at prøve en af deres milkshakes – her laver du nemlig din helt egen, personlige drik.

Du vælger selv 2-3 slags is, der blendes med økologisk mælk og toppes ved flødeskum. Vælg mellem 32 velsmagende slags is, og der er mange sjove varianter i blandt.

Hvor: Rued Langgaards Vej nr. 6E, 2300 København S og Søborg Hovedgade 34, 2870 Dyssegård

Læs også Laver vilde donuts: Reality-deltager udvider sin donut-kæde med København


The Mudhoney Foto PR

The Mudhoney

På skønne Guldbergsgade på Nørrebro ligger The Mudhoney.

The Mudhoney har et bredt sortiment og fokusere på mødet mellem kaffe, milkshakes og drinks.

Sloganet er ”COFFEE, SHAKES & BOOZE”.

De byder på lidt mere utraditionelle smagsvarianter som koldskål eller avocado/habanero-shakes, men også nogle alkoholiske af slagsen.

Prøv for eksempel en Irish Coffee-shake, vodka/lakrids-shake, Lumumba-shake eller Bourbon Sour-shake.

Hvor: Guldbergsgade 22, 2200 København N


Shakedown Foto PR

Shakedown

Hos Shakedown på Falkoner Allé kan du også få en overdådig milkshake – ægte ”american style”.

Alle deres shakes er lavet på softice og økologisk mælk. De bruger kun rigtig chokolade og ”ægte” råvarer, så Shakedown bruger rigtig mange Mars barer, Oreos og Kinder Buenos hver eneste uge – ingen sirupper eller andet pulver. Og det er et godt valg for smagen er altid i top.

Kast dig over bestselleren ”Needy Girl” med Ferrero Rocher og Kinder Bueno eller en ”Aces High” med Daim og karamel.

Hvor: Falkoner Alle 12A, 2000 Frederiksberg

Læs også Klar til mere kø: Hart Bageri lancerer Donut Tirsdag


Greasy Spoon Foto Greasy Spoon Facebook

Greasy Spoon

I et af de små stræder i Indre by finder du Greasy Spoon.

De er en typisk amerikansk diner, og her er det et godt valg at supplere din burger med en af deres milkshakes. De er lige som de skal være og kommer i alverdens udgaver.

Prøv for eksempel en med Bounty eller Oreo – vi lover du ikke bliver skuffet.

Hvor: Studiestræde 14, 1455 København K


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Burgere til 35 kr.: Carl’s Jr. lancerer genåbningstilbud på to favoritter

Skrevet af: Michael Qureshi

For et par uger siden genåbnede Carl’s Jr. igen deres restauranter for Take Away, efter den store burgerkæde havde lukket helt ned i flere uger under den værste Corona-krise.

I denne uge genåbnede man så også selve restauranten i Rødovre Centrum, og det skal selvfølgelig ikke gå ubemærket hen.

Derfor har man lanceret et genåbningstilbud, der i den grad er attraktivt, hvis man er burgersulten. Lige nu kan man nemlig få en Famous Star With Cheese eller en Western Bacon Cheeseburger til kun 35 kr.

Begge burgere er blandt kædens mest solgte, og absolut en af favoritterne på menukortet.

Doubleburgere til en 20’er

Det er også værd at bide mærke i, at Carl’s Jr. kører tilbudskampagne på Chargrilled Double Deals, hvor man kan få tre forskellige varianter til enten en 20’er eller 25 kr.

De ansatte og gæsternes velbefindende og sikkerhed kommer naturligvis først hos Carl’s Jr. i Rødovre Centrum. Derfor følger man myndighedernes retningslinjer omkring genåbning til punkt og prikke. Man vil derfor også se lidt ændringer i restauranten.

Carl’s Jr. har nemlig indført en række  sikkerhedsforanstaltninger som skilte, håndsprit og afstandsmarkeringer på gulvet for at hjælpe gæsterne med at holde god afstand til hinanden.

Ved kassen har restauranten også opsat plexiglas som en ekstra sikkerhed for alle.

Bestil og afhent uden kø

Carl’s Jr. opfordrer alle gæster til at downloade Carl’s Jr. app´en. Den er især værdifuld for alle dem, der ikke gider at vente i kø på maden.

Med Carl’s Jr. app kan man bestille og betale online, så er din mad klar når du kommer (gå direkte til udlevering). Nemt og hurtigt.

Medarbejderne tilbereder maden kort efter bestilling, så den er både frisklavet og klar til afhentning.

Der har også været rigtig god feedback fra gæsterne på app’en.

“Vores app er en stor fordel i de her meget specielle tider.

Den hjælper vores medarbejdere og gæster til en hurtig og nem bestilling – samtidig med, at den begrænser tiden hvor vores gæster opholder sig i vores restauranter,” siger Michael Hald, Franchisedirektør i Salling Group, som står bag Carl’s Jr. i Danmark.

Du kan downloade deres app her