Ny stam-restestaurant og vinbar gør en dyd ud af ‘ubehøvlet kaos’

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Restaurant Safari Nørrebro PR Foto
Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

På Nørrebro ligger den lokale favorit-restaurant Omar. Her går gadens gourmeter hen for at få en billig, men god omgang mad og skylle dagens oplevelser ned.

Omar er blevet så stor en succes, at bagmanden, Simon Leo Hansen, nu har slået dørene op til endnu et sted.

Det ligger også på Nørrebro-savannen og hedder noget så eksotisk som Safari.

‘Der er faktisk ikke nogen som helst historie bag det navn,” forklarer Simon Leo Hansen.

“Jeg synes bare, det lød super nice.”

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

Afstikker
Safari ligger i Baggesensgade 9, med søkig til Dosseringen og et stenkast fra Dronning Louises Bro.

“Vi kan jo kalde det en afstikker af Omar. Det er stadigvæk meget i min stil, og de fleste stamgæster vil kunne skrive under på, det er ubehøvlet betjening og kaos over det hele. Lige som det plejer,” forklarer Safari-ejeren.

Bag ord som ubehøvlet og kaos, gemmer sig også en personlige service og følelsen af at være hjemme i øjenhøjde hos gode venner.

Læs også: Klassisk hangover-hapser: Bryghus lancerer snasket gourmet cowboytoast

Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

Hænger skævt
Her er plads til 42 spisende gæster og 20 i baren, og de kan nyde den lidt lysere og mere elegante stil end der praktiseres på Omar.

“Men tingene hænger stadigvæk skævt en gang i mellem, vi har jo selv hængt det op.”

På Safari er der dogmemæssigt ikke rigtig nogen regler. Maden er simpel, enkel og ikke så meget fikumdik. Hver ret består oftest af 2-3 elementer.

Læs også: Profiler står bag: Legendarisk jazzsted er blevet til italiensk restaurant

Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

Grønt og fisk
“Og så har vi fokus på grønt og fisk. Når der er kød på menuen, er det glaseret og marineret stil. F.eks. en graved okseinderlår eller onglet i svampeboullion og urter. Vi er et omfavnende verdenskøkken – vi har i hvert fald ingen stil, vi kører efter.”

Man kan snuppe 8 retter for 300,- eller gå a la carte til 80-120,- hvor størrelsen er ca. forret-hovedretsstørrelse.

Vinkortet har fokus på de naturlige ting uden at være religiøs omkring det.

Der er en del friskere vin og mere syreholdige, og så kan man på Safari dykke ned i et relativt godt udvalg af både bitter og vermouth, ligesom man kan nyde cocktails som old fashioned og negroni.

Læs også: Lavpris-latté og billigt bagværk: ALT koster 15 kr. på ny café i København

Hvad: Safari
Hvor: Baggesensgade 9, Nørrebro

Restaurant Safari Nørrebro PR Foto