MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vegansk og overraskende lækkert: Ny bistro er poppet op på Østerbro

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

En ny bølge har ramt København, og den er vegansk.

Og virkelig velsmagende – ikke mindst.

Der er også fart på Jason Renwick, der blandt andet står bag velkendte Souls og gourmetrestauranten, Ark.

Han har nemlig åbnet en ny vegansk bistro på Østerbro, og MigogKbh har allerede været en tur forbi.

Friterede østershatte ala Fried Chicken Foto Mathilde Mågård Hansen

Rider videre på den veganske bølge

Jason Renwick fik for første gang kæmpe succes med den veganske café Souls, der tog København med storm.

Siden da kom den veganske gourmetrestaurant, Ark, til og nu har han åbnet endnu en restaurant.

Den hedder Bistro Lupa, og den ligger på Melchiors Plads på Østerbro.

Al maden er (naturligvis) vegansk, men absolut ikke på den kedelige måde må vi hellere hurtigt tilføje.

Retterne er nemlig fuld af smag, sprødhed og umani.

Især deres hjemmedyrkede østershatte med røget chili glaze ala Fried Chicken skal alle prøve mindst én gang.

Hos MigogKbh indrømmer vi gerne, at vi ikke er veganere og formentlig aldrig bliver det, men til dette måltid savner vi på ingen måde kødet. Tværtimod.

Avocadotoast Foto PR

Lokalt, hjemmedyrket og bæredygtigt

Hos Lupa stræber de ligesom hos alle deres andre restauranter efter at have bæredygtighed som en væsentlig del af deres forretningsmodel.

Lige fra deres helt egen svampefarm til deres genbrugsmøbler i restauranten.

Generelt er Jason Renwick og hans team drevet af en bæredygtig ideologi uden at gå på kompromis med kvaliteten, og næsten alt på menuen er hjemmelavet.

Det indebærer også en ”zero-waste” strategi, hvor blandt vin, te og kaffegrums bliver genbrugt på andre måder.

”Vi bruger mange af vores udskæringer til pulver og pynt og genbruger blandt andet vores brugte vin til saucer,” fortæller Jason over en virkelig velsmagende morgenmad.

Lupa prioriterer også det lokale højt, og de fleste af deres leverandører ligger inden for to timers kørsel til København.

Af samme årsag bruger de ikke citrus, da den ikke kan dyrkes lokalt, men fermenterer i stedet deres egne smage og syrer til at balancere deres drikkevarer.

Vinen kommer fra små gårde i Europa, og øllen er fra danske Mikkeller.

Hvad: Bistro Lupa
Hvor: Marstalsgade 8, 2100 København Ø
Hvornår: Åben onsdag-fredag kl. 11-22 og lørdag kl. 10-22
Hvordan: Læs mere og book her