Ny visuel stil med plakater og åbne flader

Skrevet af: Martin Jørgensen

Fordi din lækre københavner-hybel fortjener et fedt udtryk!

Med sommerens lettere utilregnelige vejr er det ikke altid at turen til stranden eller parken bliver til noget – og så må man jo invitere venner og familie hjem til sommerhygge i stedet. Efter en lang vinter og et travlt forår kan lejligheden dog godt trænge til en lille make over eller i det mindste et friskt udtryk, når det kommer til indretning og dekorationer.

Du kan ikke lave om på din københavner-hybels størrelse, og det er også en bekostelig affære at udskifte hele eller dele af dit møblement. Men der er mange andre knapper du kan skrue på, når det kommer til at skabe et nyt udtryk og mere lys og luft i din lejlighed!

 

Visuelle tricks, der virker i ethvert rum

Vægflader, der efterlades tomme, kan bruges strategisk til at åbne et rum op og give en fornemmelse af, at der er mere plads at gøre godt med. Prøv derfor skiftevis at operere med fyldte vægfelter, hvor du har reoler, møbler og billeder, og åbne felter, hvor væggen står frem. Hjørner, som får lov at være fri af høje møbler, virker åbnende og du kan næsten skabe en illusion af en rum med flere vægflader end fire!

Du kan fremhæve større frie vægflader i mindre rum såsom gang, køkken eller badeværelse ved kun at dekorere med plakater eller billeder i mindre format. Udsøg dig derfor gerne fotos, postkort og små kunstværker, som du holder særligt af og som matcher din farvestil og den ønskede stemning i disse rum.

 

Frodighed og plads til ro

Indretningstendensen i 2019 er klar: Vi har på den ene side behov for ro, når vi kommer hjem fra en travl arbejdsdag, hvor vi ofte har fået alverdens ord, grafik, billeder og video ind

på nethinden. På den anden side er hjemmet et sted vi lader op og vælger, hvad vi gerne vil inspireres af. Derfor er der kommet ny interesse for smukke og stemningsskabende vægtapeter såvel som lækre plakater, der både kan give ny ro og give dig inspiration og ny energi i det daglige.

Frodige skove, planter og elegante grafiske mønstre er en god måde at friske de forskellige rum op på. På Minida.dk kan du finde et væld af inspirerende plakatdesigns, udvælge dig plakater, der matcher samt finde alverdens plakater til børn, fx smukke, lærerige billeder af solsystemet eller sjove og søde plakater med ungernes yndlingsdyr.

 

Sikker stil ud fra faste principper

Et solidt tip er at købe plakater eller billeder til det samme rum på samme tid – på den måde kan du nemmere matche farver, kompleksitet og temaer. Du får et langt mere helstøbt udtryk, når man kan se et fast princip bag i valget af udsmykning primært baseret på farver og billedets komposition.

Vi aflæser nemlig langt hurtigt farver og overordnede opbygninger i et visuelt indtryk, end vi afkoder et tema eller et genkommende motiv. Derfor vil du let få et forvirret udtryk, hvis du udelukkende vælger billeder efter tema.