Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye bænke i København er helt ubrugelige: Her er forklaringen

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Søren Solkær
Foto: Søren Solkær

Har du også lagt mærke til de langbenede bænke, der er dukket op flere steder i København?

De ligner umiddelbart de klassiske københavnerbænke, men de er så høje, at det ikke er muligt at sidde på dem. Medmindre du altså har en stige eller en stærk ven, der kan hjælpe dig derop.

Det er TV 2, som har udviklet fremtidens bybænke for at sætte fokus på klimaforandringerne, og at de globale temperaturstigninger vil medføre et anderledes klima med flere oversvømmelser, storme og forhøjede vandstande.

Meget tyder nemlig på, at der skal tænkes kreativt og i nye baner, når fremtidens byer skal indrettes, hvis vi fortsætter med at udlede CO2 og andre drivhusgasser som nu.

Stof til eftertanke

De langbenede bybænke kan ses flere steder i København, og de er hævet med 85 cm for at gøre klimaforandringerne visuelle og tydelige for danskerne.

Hos TV 2 håber man, at de giver stof til eftertanke:

“Klimaforandringerne kan føles ubegribelige for mange og derfor svære at tage rigtigt ind. Som public service-medie er det vores ansvar at formidle vigtig viden på en måde, som alle forstår,” udtaler Lotte Lindegaard, indholdsdirektør på TV 2.

“Med de forhøjede bænke vil vi give danskerne et konkret billede af, hvordan fremtiden bliver, hvis vi ikke ændrer noget nu – alle sammen. Det er vores jord og dermed vores ansvar at handle på det,” siger hun.

Her finder du bænkene

Kendte danskere som Rasmus Botoft, Bjarke Ingels, Stine Bramsen og Puk Elgård bakker op om kampagnen.

Du kan se høje bybænke på Rådhuspladsen, Christiansborg Slotsplads, Amagertorv, Amagerbrogade, Langeline (Den lille Havfrue), Peblinge Dossering, Sortedams Dossering (Dronning Louises Bro), Øster Søgade, Ved Stadsgraven, Ofelia Plads og i Fælledparken.

Der er også opsat bænke i Odense og Aarhus, og bænkene vil være at finde i alle tre byer de næste fire uger.

Bænkene vil efterfølgende blive genbrugt eller genanvendt.

Del artikel

Andre læser også