ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye betalingsmetoder blomstrer frem i byen

Af Annoncør

Mens både det fysiske kreditkort og kontanterne er på vej ud, stormer nye betalingsmetoder frem i byen. Der er efterhånden mange måder at betale, og det er noget, københavnerne gør brug af. Det er blandt andet Dankort på mobilen og i høj grad MobilePay.

At der er valgmuligheder i forhold til betaling, giver stor frihed for forbrugeren. Der kan være fordele og ulemper for den enkelte. Derfor er det til stor glæde for mange københavnere, at man nu kan betale på så mange forskellige måder rundt i byen. Det er for eksempel for mange nemt og hurtigt at have alting på mobilen – også deres kreditkort og kvitteringer. De foretrukne betalingsmetoder varierer dog fra forbruger til forbruger.

Der er rift om at være det foretrukne blandt de mange forskellige betalingsmetoder. Undersøgelser viser nemlig, at otte ud af ti danske forbrugere benytter deres telefon til at betale på den ene eller anden måde. Cirka 35% af dem udtaler, at de ofte bruger telefonen, mens de resterede bruger den en gang i mellem.

Betalingskort på mobilen

Der er flere og flere, der blot benytter sit Dankort fra deres telefon som betalingsmiddel. Det er for mange en måde, hvorpå man betaler, som man plejer, med i stedet for at hive et kort op af tasken, bruger man bare sin telefon, som allerede har i lommen eller i hånden. Det har stadig ikke helt grebet fat i den brede befolkning, men i København er det en særdeles populær betalingsløsning.

Betaling med MobilePay

En anden populær betalingsmetode er selvfølgelig MobilePay. De senere år er MobilePay blevet så udbredt, at man i dag kan betale med det mere eller mindre alle steder. Det er også blevet den foretrukne betalingsmåde for mindre venues, restauranter, boder og den slags. Her overfører du nemlig blot via et nummer. Der skal hverken fedtes med kontanter eller anskaffes en Dankort-automat. De fleste butikker, apps og deslige tager ligeledes imod betaling med MobilePay.

Betaling med kryptovaluta

En helt anden slags betalingsmetode, som vinder frem, er en faktisk helt anden valuta. Kryptovaluta er i stigende grad ved at blive populært. Flere og flere københavnere interesserer sig for kryptovaluta og der er flere og flere, der investerer i forskellige former for kryptovaluta. Samtidig er der et stigen antal steder ude i byen, der begynder at tage imod kryptovaluta. Det er både restauranter, leveringstjenester, fitnesstjenester og barer. Der er intet, der tyder på, at udviklingen kommer til at stoppe snart, tværtimod. Du kan læse alt om, hvordan handel med kryptovaluta fungerer på https://cryptomeister.com/dk/.

Hele tiden nye betalingsmetoder

Det virker til, at kampen om betalingsmetoder kommer til at fortsætte, som den er godt i gang nu. Der er nemlig mange forskellige udenlandske betalingsløsninger, der vinder frem. Det er fx Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay og Fitbit Pay. Der bliver også arbejdet på, at man kan betale med fx ansigtsscanning og fingeraftryk i fremtiden. Det bliver interessant at følge med i, hvordan de næste år kommer til at se ud i forhold til nye betalingsmuligheder i København.

Del artikel