Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye flotte billeder: ”BørneRiget bliver unikt, spektakulært og samlende”

Af Kaspar Mørk Arianto
Visualisering: 3xN
Visualisering: 3xN

Der bliver ikke mange mørke kældergange og ”Fru Drusse” à la Lars Von Trier over Rigets kommende udbygning.

Nej, BørneRiget bliver i stedet lyst, luftigt og med plads til ophold og leg for 900 patienter i aldersgruppen “nyfødt til teenager til fødende”, samt styrket faglighed og smukke arbejdsforhold for 1.200 medarbejdere.

Byggeplanerne for det nye, integrerede børnehospital er for nylig sendt i høring, og hvis alt går efter planen, kan BørneRiget stå klar i 2023 og tages i brug i 2024.

Her kan du gå på opdagelse blandt en række af de nyeste visualiseringer af projektet.

Læs også: Islands Brygge får grønne selvvandende tvillingetårne

Visualisering: 3xN

Rækker ud mod byen

BørneRiget er tegnet af de danske arkitekter fra 3xN. De står også bag den zigzaggede nordfløj med grøn top mod Blegdamsvej, der snart står færdig.

Set fra oven minder de to sammensmeltede tårne med sine i alt 10 strittende og kurvede fløje om et par hænder, der rækker ud mod den omkringliggende by.

Det særlige design giver udsigt til alle kommende sengestuer, mens de bueformede fingerspidser bliver til rekreative opholdsrum med ekstra højt til loftet både fysisk og mentalt, og de indrettes forskelligt alt efter om de er tiltænkt nybagte mødre, tumlende småbørn eller teenagere, der kæmper med et sygdomsforløb.

Læs også: En udflugt værd: Vildt skovtårn i 45 meters højde står snart klar

Visualisering: 3xN

Børn skal være et sted, der er beregnet til børn

MigogKbh har haft fat i børnelæge og projektchef for BørneRiget, Thomas Frandsen som glæder sig, til bygningen står klar:

”Vi mangler simpelthen et sted at få samlet alle de børn, der i dag er spredt mange steder på Rigshospitalet og i nogle tilfælde ligger på voksenafsnit. Børn skal være et sted, der er beregnet til børn,” fortæller Thomas og uddyber:

”Samtidig vil BørneRiget være med til at styrke fagligheden på børneområdet markant. Ikke bare på Rigshospitalet men i hele landet. Vi kan og skal skabe et fagligt miljø, der også ved hjælp af forskning skal føre til bedre behandling af børn”.

BørneRiget kommer i alt til at rumme 56.000 m2 og vil visse steder strække sig 10 etager og hele 47 meter op mod himlen på hjørnet ud Tagensvej og Nørre Allé.

Her ligger i dag en række ældre bygninger, som må vige pladsen for inspirerende nytænkning – både arkitektonisk og lægefagligt.

Læs også: Nu bygges rækkehuse på tre nye moler i havnen

Visualisering: 3xN

Et samlende hus

Ifølge Thomas Frandsen bliver der virkelig noget at glæde sig til, selv om det selvfølgelig ikke altid er et decideret drømmescenarie at skulle på hospitalet (med mindre det da er for at udvide familien med en lille ny):

”Der bliver rigtig mange unikke områder på BørneRiget. Især spidserne af fingrene er meget spektakulære i sit look. Herudover glæder jeg mig til at opleve indretningen af de centrale dele, altså det vi kalder ”hjerterne” mellem fingrene, som bliver mødesteder for patienter og pårørende. Det bliver på alle måder et samlende hus”.

BørneRiget et nyt hospitalsbyggeri til børn, unge og fødende på Rigshospitalet, som bliver til virkelighed, takket være et partnerskab mellem Region Hovedstaden, Ole Kirk’s Fond og Rigshospitalet. BørneRiget er efter planen færdigbygget i 2024.

Bliv dus med København: Følg MigogKBH på Facebook ved at klikke her

Visualisering: 3xN
Visualisering: 3xN

Del artikel

Andre læser også