Nye flotte billeder: ”BørneRiget bliver unikt, spektakulært og samlende”

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Visualisering: 3xN
Visualisering: 3xN

Der bliver ikke mange mørke kældergange og ”Fru Drusse” à la Lars Von Trier over Rigets kommende udbygning.

Nej, BørneRiget bliver i stedet lyst, luftigt og med plads til ophold og leg for 900 patienter i aldersgruppen “nyfødt til teenager til fødende”, samt styrket faglighed og smukke arbejdsforhold for 1.200 medarbejdere.

Byggeplanerne for det nye, integrerede børnehospital er for nylig sendt i høring, og hvis alt går efter planen, kan BørneRiget stå klar i 2023 og tages i brug i 2024.

Her kan du gå på opdagelse blandt en række af de nyeste visualiseringer af projektet.

Læs også: Islands Brygge får grønne selvvandende tvillingetårne

Visualisering: 3xN

Rækker ud mod byen

BørneRiget er tegnet af de danske arkitekter fra 3xN. De står også bag den zigzaggede nordfløj med grøn top mod Blegdamsvej, der snart står færdig.

Set fra oven minder de to sammensmeltede tårne med sine i alt 10 strittende og kurvede fløje om et par hænder, der rækker ud mod den omkringliggende by.

Det særlige design giver udsigt til alle kommende sengestuer, mens de bueformede fingerspidser bliver til rekreative opholdsrum med ekstra højt til loftet både fysisk og mentalt, og de indrettes forskelligt alt efter om de er tiltænkt nybagte mødre, tumlende småbørn eller teenagere, der kæmper med et sygdomsforløb.

Læs også: En udflugt værd: Vildt skovtårn i 45 meters højde står snart klar

Visualisering: 3xN

Børn skal være et sted, der er beregnet til børn

MigogKbh har haft fat i børnelæge og projektchef for BørneRiget, Thomas Frandsen som glæder sig, til bygningen står klar:

”Vi mangler simpelthen et sted at få samlet alle de børn, der i dag er spredt mange steder på Rigshospitalet og i nogle tilfælde ligger på voksenafsnit. Børn skal være et sted, der er beregnet til børn,” fortæller Thomas og uddyber:

”Samtidig vil BørneRiget være med til at styrke fagligheden på børneområdet markant. Ikke bare på Rigshospitalet men i hele landet. Vi kan og skal skabe et fagligt miljø, der også ved hjælp af forskning skal føre til bedre behandling af børn”.

BørneRiget kommer i alt til at rumme 56.000 m2 og vil visse steder strække sig 10 etager og hele 47 meter op mod himlen på hjørnet ud Tagensvej og Nørre Allé.

Her ligger i dag en række ældre bygninger, som må vige pladsen for inspirerende nytænkning – både arkitektonisk og lægefagligt.

Læs også: Nu bygges rækkehuse på tre nye moler i havnen

Visualisering: 3xN

Et samlende hus

Ifølge Thomas Frandsen bliver der virkelig noget at glæde sig til, selv om det selvfølgelig ikke altid er et decideret drømmescenarie at skulle på hospitalet (med mindre det da er for at udvide familien med en lille ny):

”Der bliver rigtig mange unikke områder på BørneRiget. Især spidserne af fingrene er meget spektakulære i sit look. Herudover glæder jeg mig til at opleve indretningen af de centrale dele, altså det vi kalder ”hjerterne” mellem fingrene, som bliver mødesteder for patienter og pårørende. Det bliver på alle måder et samlende hus”.

BørneRiget et nyt hospitalsbyggeri til børn, unge og fødende på Rigshospitalet, som bliver til virkelighed, takket være et partnerskab mellem Region Hovedstaden, Ole Kirk’s Fond og Rigshospitalet. BørneRiget er efter planen færdigbygget i 2024.

Bliv dus med København: Følg MigogKBH på Facebook ved at klikke her

Visualisering: 3xN
Visualisering: 3xN

BørnefestiBAL i København: Kæmpe børnefest får også Paw Patrol på plakaten

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Når BørnefestiBAL løber af stablen i København lørdag d. 8. juni og søndag d. 9. juni, kan gæsterne opleve de populære hunde fra Nickelodeons Paw Patrol live på scenen.

Holdet bag BørnefestiBAL har nemlig indgået et samarbejde med tv-kanalen Nickelodeon, som betyder, at de festivalsgæstende børn og voksne kan opleve karaktererne fra et af kanalens mest populære programmer, Paw Patrol, live på scenen.

Paw Patrol handler om seks kærlige redningshunde med hver deres egenskaber, som ledes af drengen Ryder.

Den seje gruppe er altid klar til at hjælpe, når ulykken rammer i deres hjemby Adventure Bay – men de har taget dagen fri, for at komme til Fælledparken og møde alle deres fans.

”Vi glæder os meget til at byde Paw Patrol velkommen til København.

Vi ved, at det bliver en fantastisk oplevelse for gruppens mange fans, som nu kan møde deres helte i virkeligheden og endda får muligheden for at deltage i den ikoniske dans, ’Vovse Boogie’,” fortæller Kalle Bremer, der startede BørnefestiBAL i 2015.

Masser af underholdning for familien

BørnefestiBAL byder på musik, sjov, leg, gøgl og spas for børn og deres familier. Foruden Paw Patrol kan man også opleve Gurli Gris-show, Mek Peks Åh Abe-show, HipSomHap, Albert Dyrlund og stjernerne fra årets MGP.

”Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med BørnefestiBAL.

De rammer den helt rigtige nerve og har hjertet på rette sted, og der er noget, vi virkelig kan spejle os selv i, når vi kommunikerer med vores målgruppe.

Derfor var det et helt oplagt partnerskab at gå ind i,” fortæller Jesper Dahl, direktør for Viacom i Norden, der ejer Nickelodoen.

Mange aktiviteter i løbet af dagen

Det helt særlige ved BørnefestiBAL er, at der virkelig sker noget hele dagen. Forældre kan derfor være ganske sikre på, at underholdningen er sikret.

For udover underholdningen fra scenen kan børnene se frem til både aktivitetsbaner, maletelte, perletelte, skattejagt, fodbold, rutsjebaner og ikke mindst fodbold-dart.

Billetter kan købes til 95 kr. (Børn under 1 år kommer gratis ind)

Hvad: BørnefestiBAL
Hvor: Fælledparken, København
Hvornår: Lørdag d. 8. juni & søndag d. 9. juni
Billetter koster 95 kr. og du finder mere info lige her.

København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Skrevet af: Redaktionen
FOTO-Pizza-Project
FOTO-Pizza-Project

Hvis man troede, at Italien var urørlige på at lave de bedste pizzaer, så kan man godt tro om igen.

I hvert fald hvis man skal bedømme ud fra den netop offentliggjorte liste “50 Top Europe”, som regnes for at være den mest prestigefyldte pizza-liste.

Her dominerer København simpelthen i Top 5 med hele to steder helt med fremme.

På en fantastisk tredjeplads ligger Bæst på Nørrebro. Bæst har flere gange været nævnt på lister over verdens bedste pizzaer, så det er ikke totalt overraskende, at de er placeret i toppen.

Læs om Bæst i MigOgKbhs Spiseguide her

Nyåbnet sted i Indre by er højdespringer

En vild højdespringer er imidlertid det nyåbnede pizzeria Luca, som MigOgKbh naturligvis var blandt de første til at omtale.

Pizzeria Luca åbnede i marts på Gammel Strand i Indre By, og her kunne ejer Lasse Wiwe fortælle, at den perfekte pizzadej-opskrift tager 72 timer at hæve.

Den magiske dejopskrift har i den grad også haft en effekt, da Luca er placeret som nummer 5 over Europas bedste pizzeriaer.

Ved åbningen fortalte Lasse Wiwe, hvordan han fik fingrene i den hemmelige opskrift.

“Det er vigtigt for os at blive de bedst indenfor vores felt, og derfor har vi benyttet os af den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platanias ekspertise.

Det krævede en 3-4 våde aftener i Rom og en masse overtalelse, før vi fik ham med, men det har så til gengæld givet os opskriften på hans 72-timer koldhævede pizzadej, som jeg godt tør kalde en af Europas bedste,” fortalte Lasse Wiwe til MigOgKbh.

Du kan læse mere om Luca her

Også blandt verdens bedste

Det københavnske triumftog slutter dog ikke her. Som nummer 11 finder vi Mother i Kødbyen. Dem har vi også med på vores Guide på Københavns bedste pizza – læs den her.

Du kan læse Europas Top 50 liste her.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at en anden 2019 liste med titlen “Verdens Bedste Pizza 2019” har Bæst på en sjetteplads – altså i the whole wide world.

Mother ligger nummer 49 på den liste.

Den kan du finde her

Her kan alt ske: Grøn dør gemmer på Københavns nye vilde cocktailbar

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Forestil dig at du et sted i Østen farer vild og forvilder dig ned ad en lille gade, hvor du møder en mystisk, grøn dør.

Bag den grønne dør gemmer sig en cocktailbar, og idet du træder ind i lokalet, lyder en gongong så øredøvende, at du bliver skræmt fra vid og sans og sætter i løb for at komme væk derfra.

Næste dag har du svært ved at glemme den hemmelige bar bag den grønne dør, så du beslutter dig for at finde den igen. Men det lykkes aldrig.

Sådan en oplevelse havde Sophus Clausen, og det glimt, han fik af den mystiske cocktailbar, sad stadig i ham, da han vendte hjem til Danmark.

Derfor besluttede han, at København skulle have lige netop sådan en bar, og fra fredag 24. maj står Sophus Clausen således klar som venue manager på byens nye cocktailbar med japansk stemning.

Læs også: Cocktails og flæskesvær: Vesterbro-darling genåbner i større lokaler

Japansk mystik bag grøn dør

Cocktailbaren er selvfølgelig opkaldt efter den mystiske bar i Østen.

Den hedder nemlig Little Green Door, og når du åbner den grønne gadedør på adressen Gammel Strand 40, bliver du mødt af et miks af japansk mystik og københavnsk hygge.

Her er rispapirslamper i loftet og grønne farver på væggene, og man ved aldrig, hvad der kan ske, når gongongen lyder. Det kan betyde alt fra ildshow til fortune cookies til stedets gæster.

 

Foto: PR

Hos bartenderen kan du bestille japanske øl, cocktails med japansk rom og whiskey og selvfølgelig den obligatoriske sake.

Priserne på cocktails starter på 100 kr., mens flaskeøl koster 50 kr.

Læs også: Tag bobler med på picnic: Nyhavn får ny champagnebar med skarpe priser

Mad og happy hour på åbningsdagen

På åbningsdagen fredag 24. maj er der happy hour fra kl. 16 til 21, hvilket betyder to signatur-cocktails for ens pris.

Fra kl. 18 til 20 fyres der op under en stor wok uden for baren og serveres gratis pad thai for gæsterne.

Aldersgrænsen er 21 år på Little Green Door, og baren har fremover åbent onsdag til lørdag med happy hour fra kl. 16 til 20.

Se mere på Facebook.

Hvad: Little Green Door
Hvor: Gammel Strand 40, København K
Hvornår: Åbner 24. maj 2019