Nye restauranter og nuttede pandaer: København ZOO slog alle rekorder i 2019

Skrevet af: Redaktionen
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou
Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou

Det er helt forståeligt, hvis medarbejderne i København Zoo giver ekstra godter til dyrene i disse dage.

For der er masser at fejre.

Aldrig nogensinde før har så mange gæstet ZOO som i 2019. Sidste år gik knap halvanden million gæster gennem den ikoniske indgang på Frederiksberg.

Faktisk var det 350.000 flere gæster end i 2018, som i øvrigt også var et rekordår.

Årsagen er også let at pege på. Nye lækre restauranter og så de nuttede kinesiske pandaer, der skabte en enorm hype.

Headhuntede kendt kok

I København ZOO satsede man ud over pandaerne fuldt ud på at skabe en helt ny gastronomisk oplevelse.

Sidste år headhuntede ZOO den kendte smørkok Casper Stuhr Sobczyk, som også har gjort sig som huskok på TV2, og satte ham i front for den kæmpestore gastronomiske satsning, som ZOO nu har rullet ud.

De har åbnede nemlig tre helt nye restauranter.

Den ene ligger bl.a. i forbindelse med det nye pandaanlæg, som er tegnet af en vis hr. Bjarke Ingels.

Restauranten hedder Panpan og er en asiatisk-fransk bistro, hvor man spiser side om side med de nuttede sort/hvide kæmpebamser.

Panda Zoologisk Have Foto Rasmus Kramer Schou

Indtjening er femdoblet

Restauranten har 140 sidepladser og dertil en stor terrasse, hvor man kan spise med udsigt over Elefanthuset.

“Vi er ikke bange for at sige, at vi har leveret en gastrorevolution i zoo de seneste 18 måneder.

Haven var ganske enkelt ikke fulgt med den eksplosive udvikling, den danske madscene har været igennem det sidste årti,” siger kommerciel direktør Christian Higraff.

Han fortsætter;

“På 18 måneder har vi intet mindre end revolutioneret hele vores udbud af mad og drikkevarer. Og det har vores gæster og anmeldere belønnet os for – med stigende omsætning til følge.

Omsætningen fra mad og drikkevarer i zoo er fordoblet i 2019, mens indtjeningen er femdoblet.”

Pandaerne var blandt andet medvirkende til et rekordbesøg i påsken med mere end 100.000 gæster.

Samlet set har de seneste to år været præget af stor fremgang for den zoologiske have.

Sæsonen er startet: Her er fem bud på Københavns bedste skaldyrsfade

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Almanak
Foto Almanak

Sæsonen for skaldyr er startet, og København bugner af jomfruhummere og pil-selv rejer.

Og den trend er vi helt med på, for der findes ikke noget meget bedre skønne skaldyr, der ovenikøbet er i sæson.

Vi har udvalgt fem fremragende skaldyrsfade i byen, der uden tvivl kan tilfredsstille selv den værste sult efter de skønne sager.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her


Ristorante L’Imperatore Skalddyrsfad København PR Foto

Ristorante L’Imperatore

På Østerbro ligger en vaskeægte familierestaurant taget direkte fra Sicilien.

L’Imperatores helt store signatur slagnummer er et af byens absolut vildeste skalddyrsfade.

Det hedder ‘Grigliata Imperiale’ og skiller sig ud ved at være en varm servering.

Retten er udviklet over tre år og er nu en stor opsats i to etager af grillede skaldyr: Hummer, jomfruhummer, røde kæmperejer, taskekrabber, krabbeklør, krebs og røde rejer i hvidløg.

Alt sammen serveret med aioli salsa rosa og grillede citroner – og med dramatisk røg strømmende ned over bordet, når den bliver serveret.

Hvor: Olufsvej 2, Østerbro
Hvor meget: Skalddyrsfad 799 kr. for to personer
Hvordan: Læs mere lige her


Restaurant Barr Foto Instagram

Restaurant Barr

Thorsten Schmidt og resten af det seje team fra Barr har også – for første gang nogensinde – disket op med et lækkert skaldyrsfad.

Hop ombord i deres sommermenu, hvor I starter med en grøn salat med sprød frillicesalat, dressing af flækærter, birkes, syltede agurker og grønne jordbær.

Herefter er der dagens udvalg af blød- og skaldyr – altid dagsfriske, så der er kun et vis antal fade hver dag. Smag bl.a. østers, rejer, muslinger, krabbe, hummer og sprødestegte fjordrejer. Der er også mulighed for tilkøb af caviar til en meget favorabel pris.

Barr har netop renoveret deres udendørs terrasse, og udsigten er mindst lige så fantastisk som maden (og vinen).

Hvor: Strandgade 93, 1401 København K
Hvor meget: 775 kr. pr. person inkl. forret
Hvordan: Læs mere lige her

Læs også Fra fisk til kulturmagnet: Ikonisk bygning genopstår som nyt trækplaster


Restaurant Hummer Foto Restaurant Hummer Facebook

Restaurant Hummer

Hos Hummer får du både den gode stemning fra Nyhavn og et vanvittig godt skaldyrsfad.

De er nemlig – som navnet let antyder – ikke helt dårlige til det med fisk og især skaldyr.

Kast dig ud i deres skaldyrsfad ”Royale” med hummer, 2 slags østers, krabbe, jomfruhummer, rosé rejer, blåmuslinger, hjertemuslinger og kammusling.

Gå all in og tilføj 30 gr. Caviar for 400 kr. ekstra.

Hvor: Nyhavn 63A, 1051 København K
Hvor meget: 700,- pr. person (min. 2 personer.)
Hvordan: Læs mere og se resten af menuen her


Almanak Foto PR

Almanak

Denne sommer har Almanak skruet ekstra op for serveringen på terrassen direkte ned til vandet.

Besøg deres nye champagnebar med lyden af skvulp mod havnekanten, og sæt dig til rette på terrassen med et overdådigt skaldyrsfad.

Køkkenchefen, Christian Hoffman, har fundet det bedste frem fra havet på Almanaks Skaldyrsfad med Gillardeau Østers med hindbær vinaigrette og skalotteløg, pil selv rejer med grillet citron, rimmede kammuslinger med geranium, grillede jomfruhummere med løvstikkesmør og citronskal, kogt dansk hummer, krabbekløer kogt med estragon og dild.

På siden serveres der friskbagt surdejsbrød, dildmayonnaise, cremefraiche med citron og sommer salat.

Hvor: Havnegade 44, 1058 København K
Hvor meget: 500 kr. pr. person – min. 2 personer. Serveres både til frokost og aften.
Hvordan: Se meget mere her

Læs også Lola sommer pop-up: Det spicy køkken udvider og rykker til ny bydel


Cofoco Foto PR

Les Trois Cochons

På charmerende Værnedamsvej kan du også få et helt udmærket skaldyrsfad – et “Plateau de fruits de mer et légumes” eller skaldyr- og grøntsagsfad som vi ville sige på dansk.

Det er Cofoco-favoritten, der disker op med alverdens lækre sager. Giv dig i kast med østers, blinis med rogn, jomfruhummer, rejer, krabbeklør, blåmuslinger, tuntatar, crudités & grillet surdejsbrød m.m.

Stemningen er tyvstjålet direkte fra en fransk bistro, og der er altid højt humør allerede fra morgenstunden.

Skaldyrsfadet på Les Trois Cochons er på kortet fra uge 24, så der er allerede lidt at glæde sig til.

Hvor: Værnedamsvej 10, 1619 Copenhagen V
Hvor meget: 650 kr. (nok til to personer)
Hvordan: Læs mere her


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Lækkerier på Vesterbro: Kokkelandsholdets anfører åbner ny restaurant

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Bistro1620 Foto: Mads Søndergaard
Bistro1620 Foto: Mads Søndergaard

Kokken Mads Søndergaard har noget af et CV.

Han har arbejdet på Michelinrestauranterne Marchal, Kadeau og AOC – og nå ja, så har han også lige været anfører for det danske kokkelandshold i 5 år med flere guldmedaljer i kokkelommen.

Nu er han så tilbage på den københavnske køkkenscene.

Nærmere betegnet på Vesterbro Torv, hvor han har overtaget pizzalokalerne fra Motto og i stedet åbnet Bistro1620 – opkaldt efter postnummeret.

“Vi har solgt både pizzaovnen og dejælteren i kælderen er også røget, for nu skal vi være bistro,” fortæller Mads Søndergaard, der er teamet op med Erik Skjærbæk, storinvestor i Parken og Søren Haahr fra restaurantbranchen.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Bistro1620 Foto: Mads Søndergaard

Vesterbros sjæl

Bistro1620 er dybt forankret i Vesterbro.

Søren Haahrs farfar tjente for eksempel i Den Danske Brigade under Anden Verdenskrig og smuglede sammen med sin bror jøder til Sverige.

Farfaren nåede også at arbejde sammen med en modstandsmand fra Holger Danske, der blev skudt lige udenfor restauranten i 1945.

Bistro1620 er også udsmykket med billeder taget indenfor en radius af 200 meter fra restauranten. Samt malerier af kunstneren Per Hillo.

“Man skal ikke lægge alt for meget i bistronavnet. Flere af vores gæster har sagt, at standarden er alt for høj. Men vi vil meget hellere have folk bliver positivt overraskede, så det er en meget god måde at holde forventningerne nede på,” forklarer den tidligere landsholdskok.

Læs også: Garbanzo udvider i byen: Københavns bedste pita-pusher åbner i helt ny bydel

Bistro1620 Foto: Mads Søndergaard

Frokost og aftenkort

Kortet byder på en raw-bar med blandt andet tatar, tun, laks, østers og caviar, mens frokostkortet har smørrebrød og et par lette retter. Hele aftenkortet kan faktisk også bestilles til frokost, hvis man har lyst.

Hovedretterne kommer både omkring muslinger, kylling og oksekød. Alt kød og fjerkræ er af dansk friland.

Man kan også hoppe i de større delemenuer, som måske kunne være en hel havtaskehale eller en Chateaubriand.

“Og så prioriterer jeg super meget desserter. Der er så mange steder, hvor man ikke prioriterer desserter, og det er en skam.”

Bistro1620 har plads til 70 spisende gæster indenfor, samt 20 udenfor på torvet.

Læs også: Guide: Her er de bedste vegetarrestauranter i København

Hvad: Bistro1620
Hvor: Vesterbrogade 55A, 1620 Vesterbro
Hvor meget: Forretter fra 130,- Hovedretter fra 200,-
Hvordan: Læs mere lige her

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Grønt lys til åbning i næste uge: Tivoli afslører en række nyheder til den nye sæson

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

København og resten af Danmark er lige så stille ved at åbne igen, og det samme gør sig gældende for Tivoli.

De åbner nemlig i næste uge med en række nye tiltag, der gør besøget helt trygt for parkens mange besøgende gæster.

Forbered dig selv på en ny, digital kø til forlystelserne, masser af håndsprit og god afstand – men Fredags Rock kommer du til at se langt efter.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Foto PR

En historisk genåbning

Det er altid en stor dag, når Tivoli åbner for sommersæsonen – men i år er det en ekstra særlig dag.

Tivoli skulle nemlig oprindeligt have åbnet d. 1. april, men får først lov til at slå dørene op over to måneder senere end planlagt.

I runde tal betyder udskydelsen, at Tivoli har tabt 6 millioner i omsætning dagligt siden 1. april.

De glæder sig dog nu mere end nogensinde før til at åbne for gæster.

For som Tivolis direktør, Lars Liebst sagde på et pressemøde torsdag: “Hvad er Tivoli uden deres gæster?”

Lars Liebst uddyber;

“Det er jo et lidt andet Tivoli man kommer til at opleve i år omkring de arrangementer, som vi har herinde.

Men sådan fysisk er det det samme Tivoli, som vi har oplevet i rigtig mange år – måske med den tilføjelse at træer, planter, græsplæner og alt muligt andet har savnet gæsterne rigtig meget.”

Haven har aldrig stået flottere, og Tivoli glæder sig til snart at kunne vise den frem.

Læs også Reffen åbner i denne uge: Mange nye spændende madboder er på plads

Sommersæson med fornyelser og traditioner

I år kommer du ikke til at skråle med til Fredags Rock eller nyde en forestilling i Glassalen eller Koncertsalen.

Til gengæld introducerer Tivoli en række nye events, der skal lokke endnu flere danskere til haven.

Du kan nemlig både opleve en masse fyrværkerishows, repremiere på Askepot på Pantomineteatret, Film under åben himmel (med afstand naturligvis), Mad & Vin Festival fra d. 29. august til d. 20. september, Rasmus Klump optrædener ved Tivoli-Søen og til september kan du opleve Tivoli Varieté anno 2020 med Rasmus Botoft som konferencier.

Den store københavnerpremiere på Musicalen ”The Bodyguard” i Koncertsalen er udskudt til januar 2021, så her er allerede lidt at se frem til.

”Vi er bagud på point pga. Covid-19, men nu tager vi hul på sommersæsonen.

Vi har længe forberedt os på at kunne åbne Tivoli i en version, som lever op til myndighedernes sikkerhedskrav omkring afstand, forsamlinger og hygiejne.

Vi ser frem til at give gæsterne en sikker og smidig Tivoli oplevelse med nye digitale kø-systemer og vi har en stor, professionel medarbejderstab med erfaring i at håndtere forsamlinger.

Nu ser vi frem til gensynet med gæsterne og vi tager fat på genåbningen af Tivoli med omhu og påpasselighed,” fortæller Lars Liebst.

Læs også Skibakke og vandresti med den vildeste udsigt: Copenhill genåbner mandag

Foto PR

Men hvad med alle rutchebanerne?

Helt konkret åbner alle forlystelser på nær Skælsilden og Tik Tak, som de fleste måske kender som den gamle ”Snurretoppen”.

Det helt særlige ved det ”nye” Tivoli bliver, at man stiller sig i kø digitalt fremfor fysisk til forlystelserne, som vi kender det.

Det hele foregår via Tivolis app, hvor man kan stille sig i kø seks mennesker ad gangen.

Herefter vil app’en fortælle dig, hvornår du skal møde op ved forlystelsen, så man undgår for mange mennesker samlet på ét sted.

Har man ikke en smartphone, vil det være muligt at låne en i Tivolis kundeservice, og der vil være ladestationer rundt omkring i Tivoli.

Der vil være håndsprit ved alle ind- og udgange til forlystelserne, og personalet vil bære visir ved de forlystelser, hvor der ikke kan holdes behørig afstand.

Forlystelserne vil blive af sprittet efter hver tur, og der er særlige, ekstra rengøringsrutiner hver time.

I nogle forlystelser – som for eksempel Ballongyngerne – hvor det er helt naturligt at holde afstand mellem de forskellige familier, vennepar eller lignende, bliver det som det plejer, men i andre forlystelser vil dele eller vogne blive afspærret.

Det gælder for bl.a. Rutchebanen og Dæmonen, der kun kan tage et begrænset antal gæster med på hver tur – de fine bamser viser hvilke pladser, der allerede er ”optaget”.

Læs også 24 timers live event på toppen af Operaen: Nu er de første artister afsløret

Foto Mathilde Mågård Hansen

Tivoli er vigtig for Københavns genåbning

Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen, er klar over hvor vigtig en brik Tivoli er i Københavns genåbning.

”Tivoli er en del af København, og København er en del af Tivoli,” forklarer han.

Både Mikkel Aarø-Hansen og Lars Liebst er dog klar over, at danskerne ikke kan erstatte den store mængder udenlandske gæster, der normalt besøger Tivoli hvert år. De ser dog stadig begge frem til haven igen summer af liv:

”Tivolis åbning er vigtig for Københavns åbning – og for at i første omgang danskerne igen besøger hovedstadens mange oplevelser. Vi står klar til at byde danskerne velkommen til en sommer på opdagelse i deres egen hovedstad, inden vi skal ud på en kæmpeopgave med igen at tiltrække de internationale gæster,” fortæller Mikkel Aarø-Hansen.

Hvad: Tivoli genåbner
Hvornår: Mandag d. 8. juni 2020
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram