ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Regeringen på pressemøde: Nye restriktioner indføres i 17 københavnske kommuner

Af Redaktionen

Sundhedsminister Magnus Heunicke holdt her tirsdag eftermiddag sammen med øvrige relevante sundhedsmyndigheder pressemøde.

Her præsenterede de en række nye tiltag og restriktioner primært rettet mod 17 københavnske kommuner, hvor smitten lige nu er allerværst.

Sundhedsminister Magnus Heunicke oplyste, at incidens-tallet er det højeste nogensinde målt i Københavns Kommune. Det er tallet for antal smittede per 100.000 indbyggere.

Smitten er især bekymrende blandt den yngre del i Hovedstaden, og derfor har man søsat en række tiltag, der skal sikre, at smittetallene kommer under kontrol.

De unge skal testes

Testindsats: Særligt de 15-25-årige opfordres til at lade sig teste, fordi de kan udvikle kun meget milde eller ingen symptomer.

Smitteopsporing og isolation: Der indføres gratis forplejning på de isolationsfacaliteter, som kommunerne stiller til rådighed.

Detailhandlen: Der indføres restriktioner for, hvor mange der må være i storcentre og butikker, der er større end 2000 kvadratmeter. Derudover bliver der ensrettet i større butikker.

Undervisning: Fra 7. december opfordres videregående uddannelser til at omlægge til digital undervisning og eksamener, når det er muligt. I grundskoler, på ungdoms- og voksenuddannelser anbefales det, at spiser foregår i klasselokaler og ikke på fællesarealer. Der indføres forbud mod undervisning på tværs af klasser på ungdoms- og voksenuddannelser.

Idrætsaktiviteter for børn: Det vil ikke længere være muligt at forsamles 50 personer til idræts og foreningsaktiviteter for børn og unge under 21 år, som man kan i dag. Der må kun deltage 10 personer ved aktiviteterne.

“Hvis tiltagene ikke har en effekt, vil vi ikke tøve med at sætte yderligere ind,” siger Magnus Heunicke.

Københavns nye Overborgmester Lars Weiss fortalte også, at man ensretter hele Strøget midt i byen.

“Som landets største kommune er det vores opgave et få hverdagen til at fungere med de nye retningslinjer.

Vi skal gøre det så lidt vanskeligt at efterleve reglerne.

Vi ensretter Strøget, vi skal være over alt i bybilledet. Vi er ude på gaderne med håndsprit, når folk fester til klokken 22.00. Vi har fokus på de unge, og fokus på sociale grupper,” siger Lars Weiss.

Andre restriktioner gælder hele landet

Ikke desto mindre var der også flere nye ting, som gælder hele landet.

Det gælder primært i stormagasiner, storcentre og butikker helt generelt. Her skærper man blandt andet kravet til antal personer per kvadratmeter.

Det gælder fra mandag d. 7. december.

Der indføres restriktioner for, hvor mange der må være i storcentre og butikker, der er større end 2000 kvadratmeter.

Der indføres desuden krav om ensretning i stormagasiner, storcentre og butikker på over 2000 kvadratmeter, hvilket ligeledes vil gælde hele landet.

Alle opfordres til at klare julegaveindkøbene alene.

Vi skal igennem det her

Sundhedsminister Magnus Heunicke ser en generelt bekymrende tendens i stigende smittetal, og selv om det er værst i Hovedstadsområdet, så opfordrer han alle i landet til at tage alle mulige forholdsregler.

“Vi kan ikke udelukke yderligere restriktioner. Heller ikke inden jul. Vi står i en alvorlig situation. Vi skal igennem det her. Og det er ikke sjovt, men vi er nødt til at gøre det.

Fra politisk hånd, vil vi gøre, hvad vi kan, men vi har brug for hele befolkningens hjælp,” siger Magnus Heunicke.

Del artikel