MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

7 retter for 400 kroner: Nylig Bib Gourmand-vinder åbner stærk toer

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Bum. Så blev klassen af solide mellemklasserestauranter i København lige udvidet (igen).

Norrlyst, der sidste år blev belønnet med en flot Bib Gourmand fra Michelinguiden (god mad til en god pris), har nemlig åbnet deres tredje restaurant i København.

Navnet er Theo, og her kan du sætte tænderne i syv knivskarpe og velsmagende retter til bare 400 kroner.

Norrlyst Foto PR

Alt det bedste fra Europa

Norrlysts nyeste skud på stammen, Theo, åbnede dørene i begyndelsen af december, og efter at MigogKbh lagde vejen forbi til middag en onsdag aften står det klart, at de forsætter i sporet med den gode mad til en endnu bedre pris – lige som vi kender dem for.

For nøj, vi blev glade i maven.

Det er bestemt heller ikke et urutineret hold, der har indtaget den lille restaurant på Skindergade, så man kan næsten heller ikke forvente andet.

Køkkenchef fra Norrlyst, Emil Eshardt-Nielsen (tidl. Søllerød Kro, Kadeau og AOC), er stadig manden bag menuen, der hos Theo er inspireret af alle holdets egne favoritsteder i Paris, London, Barcelona, Stockholm og Berlin.

Til at hjælpe ham på gulvet har han Bjørn Lynggaard Andersen (tidl. head sommelier på Alchemist) og Emil Sprange (tidl. Villa Copenhagen og Kong Hans Kælder), så her skal på alle måder nok blive taget godt af dig.

Selvom inspirationen til menuen primært stammer fra nogle af de mest populære europæiske storbyer, så er valget af råvarer meget lokalt.

På Theo er her nemlig både okse fra Grambogård, brød bagt på Ølandshvede fra Kornby Mølle og grillet græskar fra Kiselgården – for bare at nævne et par stykker.

“Både på Norrlyst og Theo deler vi de samme værdier om lokale råvarer, bæredygtighed og økologi, men madstilen på Theo er mere fri sammenlignet med det meget nordiske køkken på Norrlyst.

Her tager vi mere udgangspunkt i de moderne verdenskøkkener med vores egne livretter,” fortæller Bjarke Just, der står bag begge restauranter.

Meget for pengene

Der er for MigogKbh ingen tvivl om, at man bliver glad efter at have spist menuen hos Theo, men du bliver absolut heller ikke ked af det, når der skal betales.

Til aften tilbyder de en menu med hele 7 retter til bare 400 kr., og her kommer I både omkring lækker stracciatella, Theos signaturtatar på rå okse, stegt kammusling med brunet smør og deres helt egen “Københavnerstang sundae” med vaniljeis, karamelliseret ananas, brændte mandler og karamelsovs.

Og så kan du endda smide en vinmenu oveni for kun 295 kr.

Vinene er ligesom maden primært fra de store europæiske vinproducenter som Frankrig, Spanien og Italien.

“Mens Norrlyst holder til en hyggelig kælder og har en meget afslappet atmosfære, som især det midaldrende publikum er glade for, så kan Theo noget andet.

Vi rammer typisk gæster lige omkring de 30 år, og det passer rigtigt fint sammen med, at stemningen er lidt mere livlig,” fortæller Bjarke Just.

Theo har i første omgang åbent til aften mandag til lørdag og åbner til frokost fra d. 24. januar.

Hvad: Theo
Hvor: Skindergade 29, 1159 København K
Hvornår: Åben til aften mandag til lørdag. Frokost fra d. 24. januar
Hvor meget: 7 retter for 400 kr.
Hvordan: Book bord lige her

Del artikel