ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kig op: Her kan du se nyt blomstrende kunstværk i byrummet

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Næste gang du befinder dig i Indre By, er der god grund til at slentre gennem Bernikow Gården.

Måske siger navnet dig ikke noget, men Bernikowgården er navnet på en lille shoppingarkade lige ved Strøget, på strækningen mellem Kristen Bernikows Gade og Ny Østergade.

Gennem seks år har Bernikowgården været under en større renovering, og nu står projektet snart færdigt.

I den forbindelse har kunstner Veronica Hodges skabt et unikt, permanent kunstværk til stedet, og lige om lidt kan det opleves af alle ganske gratis.

Har udsmykket Amalienborg og Marmorkirken

Du kender måske allerede Veronica Hodges eller nogle af hendes kunstværker.

Hun er kendt for sine unikke papirblomster, som tidligere har prydet blandt andet Amalienborg, Marmorkirken og Arken, lige som hun har fyldt H. C. Andersen-museet i Odense med en sværm af papirssvaler.

”Jeg er utrolig glad for at have fået den her mulighed for at udstille kunst i det offentlige rum, som alle kan komme og nyde – uden at skulle betale for det. Noget, som jeg virkelig synes, der mangler i København,” fortæller Veronica Hodges.

Kunstværket hedder ”Floratransforma og skal forstille en mandellund bestående af intet mindre end 12.000 papirblomster.

Det kommer til at svæve i loftet i Bernikowgården som en permanent kunstinstallation til glæde for alle besøgende.

”I værket efterlyser jeg afblomstringen, det skal ikke bare være fine blomster. Det, der visner, er også smukt og en lige så stor del af livet. Floratransforma handler derfor om, at noget blomstrer, mens andet afblomstrer,” siger Veronica Hodges.

Værket er inspireret af Bernikowgården, hvor de smukke, historiske bygninger er blevet sat i stand i håbet om, at endnu flere besøgende vil lægge vejen forbi og nyde kunsten, butikkerne og en kop kaffe i det nye rammer.

Til gavn for alle i byen

Det er KIRKBI, der står bag renoveringsprojektet, og foruden Bernikowgården er bygningerne i nærliggende Pistolstræde og på City Torv også blevet renoveret.

I Pistolstræde har kunstner Mads Gamdrup lavet glasinstallationer på væggene, mens der på City Torv er lavet en passage til Pistolstræde og installeret et insekthotel.

”Det har været helt afgørende for os, at bygningen blev fornyet med respekt for det originale og smukke håndværk, som udgør Bernikowgården,” fortæller Global Head of Real Estate i KIRKBI, Steen Pedersen, og tilføjer:

“Men det er også vigtigt for os, at byen udvikler sig, og at vi giver noget tilbage til hele København. Derfor har vi givet en kunstner lov til at udsmykke gården med et meget flot værk til gavn for alle i byen.”

Det færdige værk præsenteres i Bernikowgården 13. oktober, men allerede nu kan du kigge forbi og se Veronica Hodges lægge sidste hånd på værket.

Del artikel

Andre læser også