MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Køb McKluud og spild øl i Kihoskh: Nyt brætspil gør kærligt grin med Vesterbro

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Slaget om Vesterbro. Foto: PR
Slaget om Vesterbro. Foto: PR

“En jyde har forvildet sig ind på McKluud og sat Volbeat på jukeboksen. Rul jyden, og få personen til at være med at snakke om håndbold.”

Sådan lyder teksten på et af de såkaldte skæbnekort i et nyt brætspil, som stikker til Vesterbro-hipstere og gør kærligt grin med bydelen.

Du har måske allerede hørt om de sjove brætspil “Slaget om Nørrebro” og “Slaget om Amager”, som vi tidligere har skrevet om her på MigogKbh.

Spillene er skabt af Sune Frandsen, der har boet i København i mange år, og nu har han endnu en gang taget hovedstaden under kærlig behandling, og det er der ikke bare kommet ét men flere spil ud af.

Og de vil nok få mange københavnerkendere til at trække på smilebåndet.

Kanyler og kendte steder

Brætspillene, som alle bærer titlen “Slaget om…”, er inspireret af klassikerne “Matador” og “Risk”, og de er fyldt med kendte steder og udtryk fra lokale kvarterer.

I “Slaget om Vesterbro” kan du blandt andet købe Jolene og Bakken eller endda hele Kødbyen, lige som Isted Grill og Vega kan blive dine.

Spillet er en hyldest til Vesterbros historie og skævheder, og mens man spiller, skal man udføre uforudsigelige missioner.

Når man trækker et skæbnekort, kan man enten være heldig eller uheldig, for der kan blandt andet stå, at man har væltet en specialøl i Kihoskh og derfor skal betale 5.000 kr.

“Det har været vigtigt at få alle lag af Vesterbro med. Jeg har snakket med rigtig mange lokale, og det ville være forkert at male et skønhedsmaleri af Vesterbro, selvom spillet hylder hverdagen på Vesterbro. Spillet har således også en socialrealistisk karakter,” fortæller Sune Frandsen til MigogKbh og tilføjer:

“For eksempel har jeg nævnt problematikken omkring kanyler ved at lave et specialfelt, hvor man modtager støtte for at samle kanyler i den gode sags tjeneste. Men der er også bare kort med, der er for sjov.”

Sune Frands nævner som eksempel kortet, hvor der står “Du har sugardatet en pølsemand. Modtag 100 kroner” og kortet med teksten “En flok endagsturister er gået direkte ud foran din cykel for at nå deres bus på Ingerslevsgade. Vent en omgang.”

Også nyt spil om Frederiksberg

Samtidig med lanceringen af Vesterbro-spillet har Sune Frandsen udgivet “Slaget om Frederiksberg”.

Her er tale om et spil, som er opbygget på samme måde som de andre “Slaget om…”, men inspirationen til steder og udfordringer er hentet i den lille kommune midt i hovedstaden.

Slaget om Frederiksberg. Foto. PR

Spiller man “Slaget om Frederiksberg” med vennerne eller familien, kan der blandt andet kæmpes om lokationer som Zoologisk Have, Frederiksberg Allé og Hart Bageri, og teksten på et skæbnekort kan lyde:

“Du har drukket af vandet i Cisternerne. Ryk til Frederiksberg Hospital og vent en omgang.”

Spillepladen er selvfølgelig frederiksberggrøn.

“Jeg har selv haft familie på Frederiksberg og selv boet i København i 12 år, så det lå lidt til højrebenet at fortsætte med Frederiksberg. Jeg har haft en masse frederiksbergere med på råd om, hvad de ønskede sig med i et brætspil, og det stod hurtigt klart for mig, at det skulle være et spil for hele familien,” fortælle Sune Frandsen og fortsætter:

“Frederiksberg skejer i virkeligheden ikke særlig meget ud, så det gør automatisk emnerne mere familievenlige, men der er nok emner at tage fat i. Frederiksberg er jo arkitektonisk utrolig frankofilt og så er der mange andre sjove ting at lave sjov med eller hylde, for eksempel Hejremanden.”

I spillet er der desuden specialfelter som Psykopaten, og så kan man lande på Retten, hvor man må sagsøge sine medspillere.

Køb Strandvejen

Udover “Slaget om Vesterbro” og “Slaget om Frederiksberg” har Sune Frandsen lanceret spillene “Slaget om Whiskeybæltet” og “Slaget om “Folkeskolen”.

Sidstnævnte er fyldt med minder fra skoletiden, og det kan både spilles af folkeskoleelever fra 3. klasse og opefter samt af voksne vennegrupper eller som en familieaktivitet.

“Slaget om Whiskeybæltet” stiller skarpt på Nordsjælland, hvor man blandt andet kan blive den stolte ejer af Strandvejen, Rungsted Havn og Kurhotel Skodsborg, mens man forsøger at holde styr på alt fra au pairer til sportsvogne.

Spillene koster 449 kroner per stk og forhandles via slagetom.dk.

Del artikel

Andre læser også