MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Nyt fedt sted: Danske stjernearkitekter åbner cool kaffebar i tegnestuen

Af Kaspar Mørk Arianto
Foto Rasmus Kramer Schou
Foto Rasmus Kramer Schou

Nu kan byens arkitekturinteresserede kaffedrikkere slukke tørsten og slå sulten ned på et helt nyt hot-spot.

De bragende succesfulde folk fra arkitektfirmaet COBE har nemlig slået dørene op til en spritny café i Nordhavn i samarbejde med den fransk-canadisk inspirerede luksuskiosk/café/vinpusher-hybrid, Depanneur, kendt fra Griffenfeldsgade på Nørrebro og Ny Østergade i Indre By.

Foto Rasmus Kramer Schou

Drik kaffe hos folkene bag byens nye vartegn

I den nye café kan du drikke COBE-au-lait (eller… altså… vi foreslog dem navnet mod 10% i royalties, men det var åbenbart ikke helt cool nok) og spise elegante avocadomadder på ristet rugbrød samtidig med, at du shopper bøger om betagende bygningsværker, naturvin fra små producenter og sågar et par sokker co-designet af Henrik Vibskov.

COBE er arkitekterne bag projekter som den Nye Nørreport Station, de prisvindende lejligheder på Krøyers Plads, Tingbjergs nye bibliotek og kulturhus og den svævende og legesyge ombygning af Israels Plads.

Foto Rasmus Kramer Schou

Derudover har de tegnet hele masterplanen for den nye Nordhavn-bydel, hvor de også selv har åbnet tegnestue tidligere på året.

Det er tilmed i Nordhavn, at et af COBEs mest omtalte projekter fra den seneste tid tårner sig op i form af The Silo, der er en metallisk origami-nyfortolkning af den gamle ”Hva’ drikker Mølr”-kornsilo komplet med panoramarestaurant på toppen.

Vil aktivere det rå og forblæste Nordhavn

”Hvad har en tegnestue og en café med hinanden at gøre?” kunne man nemt tænke.

Det forklarer COBEs Head of PR, Maja Tini, i et snuptag, da MigogKbh lægger vejen forbi et par timer før den officielle åbningsfest torsdag den 13. december:

”Det ligger som en integreret del af COBEs mission, at arkitektur skal være skabt for mennesker, og ikke kun for syns skyld, fordi det er smukt.

Vi går altid meget op i, hvordan man får aktiveret byrummet og stueetagerne af vores bygninger, når vi tegner nyt, og nu går vi forrest og tager ’et skud af vores egen medicin’ i den lidt mere rå og forblæste del af det nye Nordhavn, som vi selv kalder for ’hjem’”.

Foto Rasmus Kramer Schou

Strømlinet galleriunivers

COBEs ’hjem’ er en kæmpemæssig lagerhal kaldet ‘Pakhus 54’, der tidligere husede bland-selv-slik og gamle biler.

Nu er de industrielle gigantlokaler blevet forvandlet til et strømlinet, arkitekttegnet univers med masser af hvid maling, lyst træ beton og støbte terrazzogulve.

Det er også grundstilen i den nye Depanneur x COBE Café, der både fungerer som kaffebar for offentligheden og som uformel reception for offentligheden.

Tag plads ved det store langbord i midten af rummet, eller slå dig ned i en designlækker sofa.

Foto Rasmus Kramer Schou

Fra alle vinkler kan du lade dig inspirere af store fotografier af COBEs arkitektoniske perler og gå på opdagelse i små modeller, der er udstillet på piedestaler.

Det føles kort og godt som at sippe kaffe på et arkitekturgalleri, hvor man som gæst får lov at købe lidt af drømmen om at arbejde som über cool storbyarkitekt komplet med rullekrave og designerbrille med hjem.

Hvad: Depanneur x Cobe Café
Hvor: Pakhus 54, Orientkaj 4, 2150 Nordhavn
Hvonår: Mandag til torsdag kl. 8-17 og fredag kl. 8-19
Hvor meget: Kaffe omkring 30 kr., drinks 75 kr. og mad/snacks fra 30-75 kr.
Hvordan: Åben for alle

Foto Rasmus Kramer Schou

Del artikel

Andre læser også