Nyt fedt sted: Danske stjernearkitekter åbner cool kaffebar i tegnestuen

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto Rasmus Kramer Schou
Foto Rasmus Kramer Schou

Nu kan byens arkitekturinteresserede kaffedrikkere slukke tørsten og slå sulten ned på et helt nyt hot-spot.

De bragende succesfulde folk fra arkitektfirmaet COBE har nemlig slået dørene op til en spritny café i Nordhavn i samarbejde med den fransk-canadisk inspirerede luksuskiosk/café/vinpusher-hybrid, Depanneur, kendt fra Griffenfeldsgade på Nørrebro og Ny Østergade i Indre By.

Foto Rasmus Kramer Schou

Drik kaffe hos folkene bag byens nye vartegn

I den nye café kan du drikke COBE-au-lait (eller… altså… vi foreslog dem navnet mod 10% i royalties, men det var åbenbart ikke helt cool nok) og spise elegante avocadomadder på ristet rugbrød samtidig med, at du shopper bøger om betagende bygningsværker, naturvin fra små producenter og sågar et par sokker co-designet af Henrik Vibskov.

COBE er arkitekterne bag projekter som den Nye Nørreport Station, de prisvindende lejligheder på Krøyers Plads, Tingbjergs nye bibliotek og kulturhus og den svævende og legesyge ombygning af Israels Plads.

Foto Rasmus Kramer Schou

Derudover har de tegnet hele masterplanen for den nye Nordhavn-bydel, hvor de også selv har åbnet tegnestue tidligere på året.

Det er tilmed i Nordhavn, at et af COBEs mest omtalte projekter fra den seneste tid tårner sig op i form af The Silo, der er en metallisk origami-nyfortolkning af den gamle ”Hva’ drikker Mølr”-kornsilo komplet med panoramarestaurant på toppen.

Vil aktivere det rå og forblæste Nordhavn

”Hvad har en tegnestue og en café med hinanden at gøre?” kunne man nemt tænke.

Det forklarer COBEs Head of PR, Maja Tini, i et snuptag, da MigogKbh lægger vejen forbi et par timer før den officielle åbningsfest torsdag den 13. december:

”Det ligger som en integreret del af COBEs mission, at arkitektur skal være skabt for mennesker, og ikke kun for syns skyld, fordi det er smukt.

Vi går altid meget op i, hvordan man får aktiveret byrummet og stueetagerne af vores bygninger, når vi tegner nyt, og nu går vi forrest og tager ’et skud af vores egen medicin’ i den lidt mere rå og forblæste del af det nye Nordhavn, som vi selv kalder for ’hjem’”.

Foto Rasmus Kramer Schou

Strømlinet galleriunivers

COBEs ’hjem’ er en kæmpemæssig lagerhal kaldet ‘Pakhus 54’, der tidligere husede bland-selv-slik og gamle biler.

Nu er de industrielle gigantlokaler blevet forvandlet til et strømlinet, arkitekttegnet univers med masser af hvid maling, lyst træ beton og støbte terrazzogulve.

Det er også grundstilen i den nye Depanneur x COBE Café, der både fungerer som kaffebar for offentligheden og som uformel reception for offentligheden.

Tag plads ved det store langbord i midten af rummet, eller slå dig ned i en designlækker sofa.

Foto Rasmus Kramer Schou

Fra alle vinkler kan du lade dig inspirere af store fotografier af COBEs arkitektoniske perler og gå på opdagelse i små modeller, der er udstillet på piedestaler.

Det føles kort og godt som at sippe kaffe på et arkitekturgalleri, hvor man som gæst får lov at købe lidt af drømmen om at arbejde som über cool storbyarkitekt komplet med rullekrave og designerbrille med hjem.

Hvad: Depanneur x Cobe Café
Hvor: Pakhus 54, Orientkaj 4, 2150 Nordhavn
Hvonår: Mandag til torsdag kl. 8-17 og fredag kl. 8-19
Hvor meget: Kaffe omkring 30 kr., drinks 75 kr. og mad/snacks fra 30-75 kr.
Hvordan: Åben for alle

Foto Rasmus Kramer Schou

1-2-3 NU: Nordens bedste til sten-saks-papir vinder 40.000 kr.

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Det er blevet kaldt verdens nemmeste spil.

Og det har afgjort episke dueller igennem historien – som hvem skal hente øl, hvem giver pizza og den vigtigste – hvem tager de to ugers opvask.

Som alt andet godt og billigt, så er spillet Made in China.

Første gang sten-saks-papir er nævnt, er i en bog fra det kinesiske Ming-dynsti, som beskriver, hvordan de tilbage i Han-dynastiet spillede håndspillet, omkring 200 år før vor tidsregning.

Siden blev det ført til Europa via handelsruter, og er nu verdenskendt.

Der er sågar en amerikansk domstol, der i 2006 har afgjort en sag ved hjælp af sten-saks-papir. I Japan har de lært chimpanser at spille det.

Ellers bliver det mest spillet i både skolegården og på bodegaerne rundt omkring.

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Vind 40.000,- her i København

Og netop de hyggelige drikkesteder afholder nu Nordens største mesterskab i sten-saks-papir. Det sker på ca. 250 bodegaer, pubber, værtshuse, barer og cafeer i hele Storkøbenhavn

Mesterskabet foregår fra kampagneperiodens start (juni og juli 2019) henover indledende runder på alle respektive værtssteder i august 2019.

I september 2019 afvikles de regionale semifinaler på bl.a. McKluuds, Vesterbro, Nanok Bar i Valby, Copenhagen Pool House Frederiksberg, Frihavnskroen Østerbro og 5-Øren Amagerbrogade

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Finale og goodiebag

Når de hæsblæsende regionale semifinaler er færdigspillet går turneringen ind i sin endelige afgørelse.

Mandag d. 7. oktober løber den store finale nemlig af staben, hvor de 64 heldigste/dygtigste mødes på The Dubliner, Strøget for at finde den ultimative vinder.

Hun/han kan efter finalen som vinder stikke godt 40.000,- i lommen.

Der er gratis adgang til finalen – og generelt til alle kampe turneringen igennem.

Deltagerprisen er en flad 50,- og hver deltager får udleveret en sponsor goodiebag for anstrengelserne – sponsorer tæller blandt andet TUBORG (Carlsberg Danmark) samt Gammel Dansk og Fishermans Friend.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Sten saks papir
Hvor: På 250 forskellige steder. Finale på The Dubliner, Amagertorv 5
Hvornår: Fra juni 2019 – finalen mandag d. 7. oktober
Hvor meget: 50 kr. for at deltage – der medfølger goodiebag
Hvordan: Læs mere her

Stem og vind fede præmier: Hvilken brunch er bedst i København?

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

MigogKbh kårer den bedste brunch i byen. Nu kan du stemme på din favorit.

Røræg, spejlæg, bacon, champagne, ostemadder, pandekager, chiagrød, vafler, croissanter, smoothies, avokadomadder… Vi kunne blive ved.

Brunch kan bestå af alverdens herligheder, og i København kan du få det meste. Men hvor finder man egentlig den bedste brunch i byen?

Det har vi på MigogKbh sat os for at finde ud af, for vi er ganske enkelt pjattede med brunch.

Men vi har brug for din hjælp til at kåre den bedste i Kbh.

Stem på din favorit og vind fede præmier

Vi har udvalgt ni steder, som er vores brunch-favoritter, og blandt dem skal vi finde en vinder, som kan kalde sig bedst i Kbh.

Du kan hjælpe os med at komme frem til en afgørelse ved at vælge din top 3 her.

Når du har valgt din personlige top 3, trykker du blot på “Stem og få din video”, og herefter har du mulighed for at deltage i konkurrencen om lækker brunch for to på ALLE dine tre favoritsteder.

Alt, du skal gøre for at deltage i lodtrækningen, er at indtaste din email-adresse og trykke på tilmeldingsknappen.

De ni nominerede er Gaarden & Gaden, The Union Kitchen, Café Livingstone, Nimb, Mad & Kaffe, Sidecar, Møller Kaffe & Køkken, Wulff & Konstali og Café Baryl.

Synes du, vi har glemt nogen på listen? Så har du mulighed for at tippe os om gode steder, som du synes, vi bør tjekke ud.

Stem på den bedste brunch i Kbh her

Mens vi venter på verdens bedste kåres: Fire restauranter fra Kbh lander i top 120

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou
Matt Orlando. Foto Rasmus Kramer Schou

Verdens bedste restaurant?

Det kan man selvfølgelig på ingen måde kåre, men man kan gøre forsøget.

Og det gør et utal af lister verden over. Nogen med større succes end andre.

The World’s 50 Best Restaurants har placeret sig øverst i hierarkiet over den mest prestigefyldte liste over alverdens restauranter.

Det var blandt andet den, der tre år i træk satte Noma på allerøverste placering, og dermed fik interessen for gastronomi i København til at eksplodere.

Snart skal vi til det igen – faktisk i næste uge – hvor de løfter sløret for verdens 50 bedste restauranter 2019. Det sker på tirsdag d. 25. juni

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Løftet sløret

Men de har allerede spist lidt af kagen og løftet sløret for pladserne fra nr. 120 til nr. 51.

Fire restauranter fra København stikker allerede nu hovedet frem og viser, at den kulinariske kunnen i Kbh er ren kongeklasse.

Kadeau lander som nr. 105
Restaurant 108  er på trods af deres navn nr. 89
Amass Restaurant er nr. 85
Relæ er nr.  56.

Du kan læse om dem alle i Københavns bedste Spiseguide

En ny regel er, at hvis man allerede har været nr. 1 på listen én gang, så kan der ikke længere afgives stemmer på den pågældende restaurant.

Det betyder blandt andet, at The Fat Duck, El Celler de Can Roca og Eleven Madison Park ikke længere er med. Det samme skriver de om Noma – original location.

Hvilket jo betyder at Noma – new location er med igen.

Læs også: Kæmpe rejseportal kårer: Her er Danmarks bedste hoteller

Regler og kriterier

The World’s 50 Best Restaurants så dagens lys for første gang i 2002 og var en opfindelse af det engelske gastronomimagasin »Restaurant Magazine«.

Listen udarbejdes på baggrund af stemmer fra over 1000  jurymedlemmer og i en kønsfordeling af 50 procent kvinder og 50 procent mænd.

Juryerne består blandt andet af journalister, kokke, gourmeter og restauratører og de må hver afgive 10 stemmer.

Der er 26 forskellige regioner, man kan stemme i og man må aflevere op til 6 stemmer sin egen region – og mindst 4 i andre regioner.

For at kunne stemme på en restaurant, skal jurymedlemmet have besøgt pågældende restaurant indenfor de seneste 18 måneder – dette skal bekræftes for hvert besøg.

Man stemmer anonymt, og hele optællingen er også hemmelig.

Det er forbudt at stemme på en restaurant, som man selv ejer eller har økonomisk interesse i.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram