Nyt fedt sted: Danske stjernearkitekter åbner cool kaffebar i tegnestuen

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto Rasmus Kramer Schou
Foto Rasmus Kramer Schou

Nu kan byens arkitekturinteresserede kaffedrikkere slukke tørsten og slå sulten ned på et helt nyt hot-spot.

De bragende succesfulde folk fra arkitektfirmaet COBE har nemlig slået dørene op til en spritny café i Nordhavn i samarbejde med den fransk-canadisk inspirerede luksuskiosk/café/vinpusher-hybrid, Depanneur, kendt fra Griffenfeldsgade på Nørrebro og Ny Østergade i Indre By.

Foto Rasmus Kramer Schou

Drik kaffe hos folkene bag byens nye vartegn

I den nye café kan du drikke COBE-au-lait (eller… altså… vi foreslog dem navnet mod 10% i royalties, men det var åbenbart ikke helt cool nok) og spise elegante avocadomadder på ristet rugbrød samtidig med, at du shopper bøger om betagende bygningsværker, naturvin fra små producenter og sågar et par sokker co-designet af Henrik Vibskov.

COBE er arkitekterne bag projekter som den Nye Nørreport Station, de prisvindende lejligheder på Krøyers Plads, Tingbjergs nye bibliotek og kulturhus og den svævende og legesyge ombygning af Israels Plads.

Foto Rasmus Kramer Schou

Derudover har de tegnet hele masterplanen for den nye Nordhavn-bydel, hvor de også selv har åbnet tegnestue tidligere på året.

Det er tilmed i Nordhavn, at et af COBEs mest omtalte projekter fra den seneste tid tårner sig op i form af The Silo, der er en metallisk origami-nyfortolkning af den gamle ”Hva’ drikker Mølr”-kornsilo komplet med panoramarestaurant på toppen.

Vil aktivere det rå og forblæste Nordhavn

”Hvad har en tegnestue og en café med hinanden at gøre?” kunne man nemt tænke.

Det forklarer COBEs Head of PR, Maja Tini, i et snuptag, da MigogKbh lægger vejen forbi et par timer før den officielle åbningsfest torsdag den 13. december:

”Det ligger som en integreret del af COBEs mission, at arkitektur skal være skabt for mennesker, og ikke kun for syns skyld, fordi det er smukt.

Vi går altid meget op i, hvordan man får aktiveret byrummet og stueetagerne af vores bygninger, når vi tegner nyt, og nu går vi forrest og tager ’et skud af vores egen medicin’ i den lidt mere rå og forblæste del af det nye Nordhavn, som vi selv kalder for ’hjem’”.

Foto Rasmus Kramer Schou

Strømlinet galleriunivers

COBEs ’hjem’ er en kæmpemæssig lagerhal kaldet ‘Pakhus 54’, der tidligere husede bland-selv-slik og gamle biler.

Nu er de industrielle gigantlokaler blevet forvandlet til et strømlinet, arkitekttegnet univers med masser af hvid maling, lyst træ beton og støbte terrazzogulve.

Det er også grundstilen i den nye Depanneur x COBE Café, der både fungerer som kaffebar for offentligheden og som uformel reception for offentligheden.

Tag plads ved det store langbord i midten af rummet, eller slå dig ned i en designlækker sofa.

Foto Rasmus Kramer Schou

Fra alle vinkler kan du lade dig inspirere af store fotografier af COBEs arkitektoniske perler og gå på opdagelse i små modeller, der er udstillet på piedestaler.

Det føles kort og godt som at sippe kaffe på et arkitekturgalleri, hvor man som gæst får lov at købe lidt af drømmen om at arbejde som über cool storbyarkitekt komplet med rullekrave og designerbrille med hjem.

Hvad: Depanneur x Cobe Café
Hvor: Pakhus 54, Orientkaj 4, 2150 Nordhavn
Hvonår: Mandag til torsdag kl. 8-17 og fredag kl. 8-19
Hvor meget: Kaffe omkring 30 kr., drinks 75 kr. og mad/snacks fra 30-75 kr.
Hvordan: Åben for alle

Foto Rasmus Kramer Schou

Her koster kaffen ALTID 10 kr.: Succes-kæden Coffee Ten er åbnet midt i København

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt starter succesfulde kæder i København og rykker efterfølgende ud i resten af landet.

Men der er også koncepter, som først bliver flyvende rundt omkring i de større danske byer, før de vender snuden mod Hovedstaden.

Sådan er det for kaffekæden Coffee Ten som har stor succes i Aarhus, Aalborg og Odense.

I Aarhus og Aalborg ligger de i selve Magasin, og det er også tilfældet her i København. Kaffebaren er åbnet på 2. etage i Magasin.

Har skabt sig et navn

Coffee Ten har i den grad formået at skabe sig et navn på landsplan på rekordtid. Her laver de nemlig kaffe af høj kvalitet, hvor du kan få alle slags for bare 10 kr.

Og nej, det er ikke et åbningstilbud. Det gælder ALTID. For det er hele konceptet.

I sidste uge åbnede de så i København, hvor man selv kan smage, om kaffe til en 10’er nu smager som på byens andre kaffebarer.

Melder sulten sig har de et flot udvalg af sandwiches og wraps – også i et vegansk alternativt. Til den søde tand er der et større kageudvalg.

Konceptet er brandvarmt i øvrige byer

Konceptet startede oprindeligt i Odense, hvor Coffee Ten vakte opmærksomhed med budskabet om, at kvalitet kan fås til lavere priser end det, der ellers er blevet normalen på kaffe-to-go-markedet:

“Priserne på en kop varm kaffe i bybilledet er jo stukket fuldstændig af, særligt i landets større byer, og der har vi taget det valg, at vi hellere vil sælge 500 kopper kaffe til 10 kr. end 100 kopper kaffe til 50 kr.,” fortæller Christoffer Andersen fra Coffee Ten.

Går ikke kompromis med kvaliteten

Han tilføjer;

“Det gør vi uden at gå på kompromis med kvaliteten. Der er langt fra tale om kedelig eller almindelig kaffe, men reel og virkelig god kaffe lavet af fine, fornuftige råvarer.”

Vores søstersite MigogOdense har tidligere skrevet om Coffee Ten, hvor vores redaktionelle folk i byen også var vilde med kaffen.

Coffee Ten har også et kendt navn med i ejerkredsen, nemlig rapperen Jokeren.

Den danske musiker er mest kendt som tidligere medlem af gruppen Den Gale Pose, men er også medejer af Coffee Ten, og kaffetørstige københavnere kan med jævne mellem rum hilse på Jokeren aka Jesper Dahl på Coffee Ten.

Hvad: Coffee Ten
Hvor: Magasin, 2 etage
Hvornår: Åbnede officielt i fredags

Indføres på flere barer i København: Bestil mad leveret direkte til barstolen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Det er ingen hemmelig, at nattelivet er i knæ lige nu.

Den nye 22-regel, mundbind, social afstand og alt det andet gør det svært at drive natklub, men ejeren af en række københavnske barer og natklubber har valgt at invitere indenfor til et lidt anderledes oplevelse på hans steder.

Han sørger nemlig for de gode drinks, men du let og bekvemt kan bestille maden på en app – direkte leveret til klubben.

Læs også Skovriderkroens nye restaurant: 5 retters menu og fri bar på Mandalay DinnerClub

Frankies Pizza PR foto

Barer og natklubber med spisning

”Med lavt blodsukker og usikre fremtidsplaner er det let at lægge sig ned i fosterstilling og se sin forretning blive pulveriseret.

Men hvad skulle det hjælpe?” lyder det fra Jesper Ejrup fra Bar-eventyret, der bl.a. står bag Ibiza Beach Bar, Rævens Bar og High Voltage Rock Club.

Derfor tilbyder Bar-eventyret nu muligheden for at kombinere de gode drinks med selvvalgt spisning på alle deres steder.

Han har derfor indgået et samarbejde med  Wolt, så du kan bestille, mens du sidder inde på baren og nyder din drink.

Læs også Pizza-konger: To københavnske pizza-steder igen blandt Europas bedste

Halifax Burger Foto PR

Prøv for eksempel en burger fra Halifax sammen med en iskold øl, tacos med tequila eller en Honolulu pizza med ananas og skinke fra Frankies med en stor sodavand fra baren.

Du kan med andre ord få den fede “ude oplevelse” og slå det sammen med et par forfriskende drinks, spille på arkademaskiner og drikke cocktails, mens du nyder en lækker bid mad på én og samme tid.

Bar-eventyret står bare Ibiza Beach Bar, Rævens Bar, High Voltage, Trykbar og Hugos Strandbar, og tilbuddet er gældende på alle deres barer fra på mandag.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september